- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer
Ana Kuzusu
Cuma namazindaydik. Sag tarafimda ya$li bir adam, onun saginda ise tek ki$ilik bo$ yer vardi. Ya$li adam, farza kalkarken arkaya döndü ve bo$lugun gerisinde duran 14-15 ya$larindaki gence:
- Saf'i doldur evlat, dedi. Gel yanima.
Cocuk, mahcup bir ifadeyle:
- Mümkünse burada kilmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya ba$kasi gecebilir.
Ya$li adam, cocugun üzerinde bulundugu uzun tüylü ye$il haliyi göstererek:
- Ne o dedi. Yoksa orasi daha yumu$ak diye mi gelmiyorsun? Ve öfkeyle devam etti:
- Anne kuzusu, ne olacak...
Namaz bittiginde, ya$li adamin Cuma'sini tebrik ettim. Arkadaki genc de gelerek onun elini öptü. Adam, söylediklerine coktan pi$man olmu$tu. Delikanlinin nurlu yanaklarini ok$arken:
- Sana 'anne kuzusu' dedigim icin kusura bakma yavrum, dedi. Bir anda agzimdan kacti i$te...
Cocugun gözleri dolu doluydu. Ba$ini yere egerken:
Cuma namazindaydik. Sag tarafimda ya$li bir adam, onun saginda ise tek ki$ilik bo$ yer vardi. Ya$li adam, farza kalkarken arkaya döndü ve bo$lugun gerisinde duran 14-15 ya$larindaki gence:
- Saf'i doldur evlat, dedi. Gel yanima.
Cocuk, mahcup bir ifadeyle:
- Mümkünse burada kilmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya ba$kasi gecebilir.
Ya$li adam, cocugun üzerinde bulundugu uzun tüylü ye$il haliyi göstererek:
- Ne o dedi. Yoksa orasi daha yumu$ak diye mi gelmiyorsun? Ve öfkeyle devam etti:
- Anne kuzusu, ne olacak...
Namaz bittiginde, ya$li adamin Cuma'sini tebrik ettim. Arkadaki genc de gelerek onun elini öptü. Adam, söylediklerine coktan pi$man olmu$tu. Delikanlinin nurlu yanaklarini ok$arken:
- Sana 'anne kuzusu' dedigim icin kusura bakma yavrum, dedi. Bir anda agzimdan kacti i$te...
Cocugun gözleri dolu doluydu. Ba$ini yere egerken:
- Bu söylediklerinizde haklisiniz efendim, dedi. Üzerinde namaz kilmak icin israr ettigim hali, vefat ettiginde annemin tabutuna örtülmü$tü. Orada secdeye kapandigimda, sanki beni kucaklami$ gibi oluyor da...
Cüneyd Suavi