Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bilmem Anadolu türkülerini sever misiniz? Korkunç şeylerdir. Birdenbire kulağınızın dibinde bir daha içinden çıkamayacağınız bir uçurum açılıverir... Artık ondan sonra sizden hayır gelmez! Her şey etrafınızda alt üst olmuştur. Çünkü sıcak ekmek gibi insan ıstırabıyla, azmiyle, hasretle, ölümle baş başa kalırsınız!
...
Gariptir ki Nuri Bey hiç kitap hediye etmezdi. Belki de, fikrin mesuliyetini üzerine almaktan çekinecek kadar derin düşünceliydi.
...
Niçin kadere bu kadar bağlı olan insanlar, bir türlü ona razı olmaz? Ertesi sabah bunu, Sabiha'ya sorduğum zaman bana:
-Hiçbiri kendi hayatını yaşamıyor da onun için, cevabını verdi./Ahmet Hamdi Tanpınar-Sahnenin Dışındakiler

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Çünkü sıcak ekmek gibi insan ıstırabıyla, azmiyle, hasretle, ölümle baş başa kalırsınız!
????
Bir yerde okumuştum...ekmek bozuldu her'şey bozuldu...diye?¿
Pandemi esnasında bir ara o da salgın hastalık gibi yayılmıştı...evde ekmek yapımı...
Salgına ben de tutulmuştum ...ekşi mayası dahil ekmeğin yapımına dek hepsi özen, zaman, emek kısacası zahmet istiyor...
İyi ki de tutulmuşum diyorum...yapanlar anlar beni...
İçinde sadece un, su, tuz ve ekşi mayası bulunan ekmeğin pişerken ki kokusu'nun dahi rızk olduğunu...
Galiba...her insanın türküsü var muhakkak?¿
Mühim olan özü'ndekini yitirmeden yaşanılan acı'tatlı her'şeyde pişerken âlem'i fani de yaydığı rayihası'nda şifaya vesile olmak'bulmak ömür yolcu'luğunda yoldaş'lığında inşAllah...
Erkek 'kadın fark etmeksizin...ekşi mayalı ekmek yapımını deneyin derim aczane
Emin olun pişman olmayacaksınız:)

Türkü'olmak türkü'daş olmak güzel'dir güzel????
EyvAllah

Üst Alt