Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
[GLOW=red]Anamız-babamız sana fedâ olsun Yâ Resulallah! [/GLOW]

Sahabe efendilerimiz (r.anhüm) Peygamber Efendimize (sas) hep bu sözlerle hitap ettiler. Ona değil bir zarar erişmesi, kılına bile halel gelmesi yerine bin tane canları olsa vermeye hazırdılar. Efendimizin izzeti onların izzetiydi, Efendimizin namusu onların namusuydu, söz söyletmediler, toz kondurtmadılar. Onun kutlu davası uğrunda yakıcı çölleri, engin denizleri ve karlı dağları aştılar. Onun sevgisi, Ona olan iştiyak sahabeleri ayakta tutan, ruhlarını gaşyeden muhteşem bir sevgiydi. Bu halleri bizlere de örnek olmalıdır.
Efendimiz (sas) mübarek bedeniyle aramızdan ayrılmış olsa bile hâlâ ümmetinin sevinç ve kederlerinden haberdardır. Ümmeti olarak biz Müslümanlar Onunla irtibatımızı ortaya koyarsak Onun ahirette en zor durumda kaldığımız anlarda O benim ümmetimdendi! referansını vermesini bekleyebiliriz.

Kendisine çokça salât ü selam getirilmesini tavsiye eden Efendimiz, bunu bir hadisiyle de şöyle ifade eder: Şayet içinizden biri bana salavat getirirse onun selamını almak üzere Allah ruhumu bana iade eder, ben de onun selamını alırım. (Ebu Davud, Menâsik 96) Bu hadisten hareketle şunu söyleyebiliriz ki, Ona salât ü selam getirmekle biz de manen dirilişe geçiyoruz.

Peygamberimiz (sas)in ifadelerine göre cuma, günlerin en hayırlısıdır. Çünkü insanlığın atası Hz. Adem o gün yaratılmıştır. Yeryüzünde hayat o gün başladığı gibi, yine aynı gün dünyanın ömrü bitecek ve kıyamet kopacaktır. İçindeki duaların kabul edildiği bir vaktin bulunduğu cuma, müminler için özel bir gündür. Bu bilgileri ashabına veren Efendimiz, cuma günü kendisine çokça salât ü selam getirilmesini ister. Zira o gün salât ve selamlar melekler vasıtasıyla Ona ulaştırılmaktadır. Allah Rasulü bunu söyleyince sahabeye biraz garip gelir. Ve merakla sorarlar, Sizin bedeniniz o gün çürümüş olacak. Getirdiğimiz salât ü selamlar size nasıl ulaşacak ey Allahın Rasulü? Bu vesileyle Efendimizin, ashabına bir hakikati de öğrettiği cevabı şu şekilde olur: Allah, peygamberlerin cesetlerini çürütmeyi yeryüzüne haram kılmıştır. O (sas) bizim gönderdiğimiz salât ü selam ve diğer hediyelerden haberdar oluyor. (Ebu Davud, Salat 207)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ey Sevgili, En Sevgili (sas)

Medeni olduğu iddiasındaki insanların Efendimize olan kabalığı onların olsun, gelin biz Resul-i Ekremi (sas) gönüllerimize hakim kılmanın yollarını arayalım. Herşeyimizle, onu anarken yaşaran gözlerimizle tekrar davet edelim kalb sarayımıza O Sultanı.
Hayatı hakkında kulaktan dolma bilgilerle, Ramazandan Ramazana Müslümanlaşan kanallarda seyrettiğimiz Çağrı filmleriyle onu sevdiğimizi söyleyebilir miyiz? Gelin Onu daha yakından tanımak için, daha çok kitap okuyalım.

Kötüler kötülerle olsun, gelin biz Onu sevenlerle beraber olalım. Muhabbet yaşanan bir şeydir, bu duyguyu yaşayanlarla birlikte olup, bu muhabbeti yaşatalım.

Her gün en az 100 defa okuyacağımız salavatlarla, Allah Resulü ile bu sevgi akımını başlatmalıyız. Bir de daha geniş salavatların olduğu evrad ve dua kitaplarını elimizden eksik etmezsek göreceğiz ki Efendimizi (sas) daha fazla seviyor olacağız. Rabbimiz (cc) cümlemizi bu yolda muvaffak etsin.

Yazar: ALİ BUDAK

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah cc Razı olsun Eslemcim, ve annecim...

Allahümme salli Ala Seyyidine Muhammedin Ve Ala Eli Seyyidina ve Nebiyyina Muahmmed...

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
ALLAHümme salli Ala Seyyidine Muhammedin Ve Ala Eli Seyyidina ve Nebiyyina Muahmmed

Allah razı olsun sizlerden

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allahümme salli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed

paylaşımınız için Allah razı olsun.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
BIR MÜBAREK SEFER OLSA DA GITSEM
KA BE YOLLARINDA KUMLARA BATSAM
HUB CEMALIN BIR KEZ DÜSDE SEYR'ETSEM
YA MUHAMMED (s.a.v.) CANIM ARZULAR SENI.
CANIMIZ FEDA OLSUN YOLUNA...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ebu Hureyre Radıyallahu anh'dan rivayetle Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur;

" Bir grup bir mecliste otururlarda sonra Allah Teala'yı zikretmeden ve peygamberine Salavat-ı şerife okumadan ayrılırlarsa o meclis onlara kıyamet gününde ancak bir pişmanlık olur."

El-Hâkim, el-Müstedrek ale's-Sahiheyn, c.1. s. 668. H.No; 1810

MEVLAM salavatlarinizi kabul etsin..

ve bolca salavat gönderip,

S.A.V in sevdigi kisilerden etsin MEVLAM cümlemizi..AMİN...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ebu Hureyre Radıyallahu anh'dan rivayetle Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur;
"Kim bana bir defa salavat-ı şerife okursa Allah Teala ona on salat eder."

Müslim, Sahih, Salat, 17. H.No; 408.

Yani; Allah ona on derece verir, on sevap yazar ve on günahını siler.

Ebu'd-Derdâ Radıyallahu anh'dan rivayetle Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur;

" Kim, sabaha ulaşınca on defa, akşam ulaşınca on defa bana salavat-ı şerife okursa kıyamet gününde benim şefaatim ona ulaşır."

El-Heysemi, Mecmeu'z-Zevâid, c.10. s.120.

Enes B. Malik Radıyallahu anh'dan rivayetle Rasulullah Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur;

"Kim bana yüz salâvat okursa Allah Teala onun iki gözünün arasına nifaktan ve ateşten berat yazar ve onu kıyamet gününde şehitler ile beraber bulundurur."

el-Heysemi, Mecmeu'z-Zevâid, c.10. s.163.

MEVLAM bizleri bu zümrede olan kullarindan etsin..cümlemizi.AMİN

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Amin Aminnn...

Rabbim ihlaslı bir şekilde amel etmeyi nasip eylesin!

Üst Alt