Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Anlatabilseydim...

Anlatmak isterdim sana, anlatmak kardeşim...

Bize hayat veren, hayatımızda anlam kazandıran, bizi daima diri tutan bir kitabı anlatmak isterdim...

Öyle ihtiyacımız var ki; O kitabın sahaflarında yazılan ve yazılı olan her cümlenin şifa niteliğinde olan, ruhları takviye edip, yaratılış gayesini anlatan bir kitabı anlatmak isterdim... Onun o ulvi sözlerinden uzun uzadıya bahsetmek, seni onun içine çekmek isterdim...

O kitap ki; bir zikre, emriyle yankı bulup, 23 yılda kemale ermiş ve sözlerinin her biri, birer birer yaşayanlarda onu işitip fehm edenlerde hayat bulmuş. İşte böyle bir kitabın anatomisini anlatmak isterdim sana...

O kitap ki; bizden hem çok uzak, hem de çok yakın. Belki hepimizin evlerinde mevcut. Elimizi uzatsak alabilecek kadar yakın, ama ruhumuzla yaklaştığımızda; bizden fersah fersah uzak veya uzaklaştırılan bir kitap... İşte evlerde, kılıflarda, tozlu raflara ve belirli gün ve gecelere hasr duran, ondan başka işlevi olmadığı zannedilen bu kitabı, bulunduğu mahbus ve mahcur halinden kurtarıp, bu kitab;ın yerinin yüreklerde olduğunu... Bu kitabın yalnız dil ile değil tüm bedenle okunması ve okunan bedenlerde hayat bulması gerektiğini anlatmak isterdim. Şayet anlayabilseydin; O kitaptan uzaklaşan insanların nasıl bozulup, bayatladığını ve O;na yaklaşanların nasıl dirilip taptaze kaldıklarını anlatabilirim...

Sahte sanal saadetler sunan... Hayali mutluluklar var eden... işlevi olmayan kanunlar çıkarıp, insanları suça teşvik eden tüm güçlerden. Mahluku mahluka köle yapmaya çalışan tüm ideolojilerden, seni uzaklaştırıp; hakiki bir saadete, evrensel kanunlara ve yalnız hakka kulluğun olduğu bir dinin o kitabın sahaflarında saklı olduğunu... Oradaki saadetin baki olduğunu ve baki olanın yanında faniyi tercih etmenin ne kadar doğru olabileceğini anlatmak isterdim, anlayabilseydin eğer...

Seni ölümsüzlüğe, sonsuzluğa... Altında ırmaklar akan, arzuladığın her şeyi, hiçbir cefa çekmeden, yorgunluk hissetmeden, yanı başında bulabileceğin bahçeler vaad eden , firdevsleri, adnları ve naim cennetlerini anlatmak isterdim...

Seni yanlış istikametlere çekip, uçurumlara davet eden... Beyninin içindeki hücreleri yok edip, aklın fonksiyonunu yitiren... Seni boşluklara, polemik bir hayata iten tüm sebeplerden kurtarıp, kitapların mukaddesiyle tanıştırmak isterdim... Biliyorum ki barışık değilsin onunla, kuş gibi duruyorsun, işte aranızdaki bu kırgınlığın giderilmesiyle kaybettiğin iyi hasletlere nasılda kavuşacak ve onlarla değerinin artacağını anlatabilirdim...

Ona temiz olanlar yaklaşabilirler... Ruhunu kirleten tüm kirleri istiğfar suyuyla temizleyip, yönünü tüm batıl yönlerden çevirip, hakkın yönüne dönüp... Tüm şeytanlardan Allah;a sığınıp başlardın Onu anlamaya... Hülasa:

Eğer anlayabilseydin... onunla yaşanan bir hayatın cennet. Ondan ayrılığın cehennem olabileceğini anlatabilirim sana...

Alıntıdır..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Ellerine saglık abi yazı için teşekkürler..

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : hayrullah

Eğer anlayabilseydin... onunla yaşanan bir hayatın cennet. Ondan ayrılığın cehennem olabileceğini anlatabilirim sana...

Alıntıdır..

ellerine saglık

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray

Rabbim razı olsun..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Amin..Hepimizden..

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
çok güzel bir yazıydı sağol abi.
rabbim anlayan kullarından etsin hepimizi inş..

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Ona temiz olanlar yaklaşabilirler... Ruhunu kirleten tüm kirleri istiğfar suyuyla temizleyip, yönünü tüm batıl yönlerden çevirip, hakkın yönüne dönüp... Tüm şeytanlardan ALLAH;a sığınıp başlardın Onu anlamaya... Hülasa:

NE mutlu ona tabi olanlara..
ALLAH razı olsun kardeşim..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Seni ölümsüzlüğe, sonsuzluğa... Altında ırmaklar akan, arzuladığın her şeyi, hiçbir cefa çekmeden, yorgunluk hissetmeden, yanı başında bulabileceğin bahçeler vaad eden , firdevsleri, adnları ve naim cennetlerini anlatmak isterdim...

Bu cennetlerden vazgeçip,sadece oyun ve oyalanma olan dünya hayatını tercih etmek hangi aklın karıdır ki? Nefsimiz ve şeytandan uzak kaldığımız sürece sonsuz mutluluğa erişebiliriz inşallah....allah uydurmasın kötü olan hiçbirşeye....

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Affet Allahım affet

Bitti bende hevesler
Bir mekan beni sesler
Değişecek adresler
Affet Allahım affet

Artık yaklaştı ölüm
Nefsime ettim zulüm
Çok günahkar bir kulum