Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Üç duanın kabul olunacağı muhakkaktır: Mazlumun, misafirin ve anne-babanın çocuklarına duası.

Abdullah Bin Ebi Evfa anlatıyor:peygamberimizin (sav) huzurundaydık bu sırada birisi gelerek 'Ya Resulallah! Ölüm düşeğinde yatan bir genç var. Kendisine La ilahe illallah de denildiği halde bir türlü bunu söyleyemiyor.' dedi.
Efendimiz buyurdu: Namaz kılar mıydı? Evet kılardı.
Bunun üzerine peygamberimiz kalktı. Biz de onunla birlikte kalktık. Peygamberimiz gencin yanına girdi ve ona 'La ilahe illallah de' buyurdu.

Genç bunu söyleyemiyorum dedi.
'Niçin söyleyemiyorsun' deyince
Gelen adam ''annesina asi idi!' dedi
Peygamber efendimiz 'annesi sağ mı? diye sordu.
Evet sağ dediler. 'Çağırın gelsin' buyurdu.
Onlar da kadını çağırdılar. Kadın geldi.
Efendimiz kadına ' Bu hasta senin oğlun mudur? diye sordu. Kadın evet oğlumdur dedi.
'Bak şurada bir ateş hazırlansa ve oğluna şefaat etsen onu bu ateşte yakmayız, fakat etmezsen bu ateşte yakarız! deseler ne yapardın? Şefaat eder miydin?'' diye sordu.
Kadın 'onun şefaatçisi ben olurdum' dedi
Efendimiz ' O halde sana asi olan bu oğlunu cehennemden kurtarmak için hakkını ona helal edip ondan razı olduğuna dair Allah'ı ve beni şahit göster.' buyurdu.

Kadın 'Allah'ım! Seni ve Resul'ünü şahit tutuyorum, oğlumdan razı oldum, hakkımı ona helal ettim.' dedi.

Bunun üzerine Peygamberimiz hasta gence 'Eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resülühu de!' dedi.
Hasta hemen şehadet getirdi.Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurdu:
'Allah'a hamdolsun ki, benim vasıtamla bu genci cehennem ateşinden kurtardı.'
Rabbim bizlerin anne babasını Allaha teslimiyet göstermiş birer kul; bizleride onlara atatatkar kılsın.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razi olsun ..MEVLAM anne ve babalarinin hayir dualarini alip,onlara layık evlatlardan eylesin cümlemizi..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RABBİM annelerimizin duasını helallini almadan öbür aleme göç etmeyi nasip eylemesin...

Üst Alt