Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bu dünyada hakkini ödeyemeycegimiz tek sey anne ve babalarimizdir..hic bir insan hic bir kimse bizlerin annesinin babasinin bizler icin katlandigi eziyet ve cefalara katlanamaz..Hic bir insan anne ve babalarimiz kadar bizim saglimizi mutlulugumuzu ve sihhatimizi düsünemez..hic bir insan Allaha bizlerin bu dünyada ve öteki dunyada selamete kavusmasi icin anne babalarimiz kadar dua ve niyazda bulunamaz...
Bir evlat icin kendini gözünü kirpmadan atese aticak olan bir kisi varsa oda annedir...
Iste bu yüzden bizleri doguran çesitli zorluklara eziyetlere katlanarak bizi yetistiren ve bu günlere getiren anne babalarimizin kiymetini cok iyi bilmeli onlara her zaman ve her yerde sevgi saygi ve hürmetimizi kusursuz sekilde göstermeliyiz..sunu iyi bilmeliyizki yaptigimiz her iste önce Allahin sonrada anne ve babamizin rizasini almaliyiz..çünkü yaptigimiz herhangi bir seyin yolunda gitmesi sonunun hayirli bitmesi, onlarin gönüllerinin alinmasina baglidir..
Anne babamizi hiçe sayar onlari hal hatir etmez ve hic bir konuda onlara bilmeseler bile sirf gönlünü hos etmek ve rizasini almak icin danismazsak hic bir isimiz yolunda gitmez. Hepimiz bunu bizzat yasayarak tecrübe edinmistir...
Anne babamiz bizi nasil kücüklükten yetistirip bu günlere getirdiyse..bizde onlarin bütün ihtiyaclarini karsilamali ve en kücük rahatsizliklarinda hic kimseyi gözetmeksizin onlarla aninda ilgilenmeliyiz..
Anne ve babanin degeri hic bir zaman ölcülemez ve hakki hic bir zaman ödenemez..bizlerde her müslüman cocugu gibi ailemize anne ve babamiza yakisir birer evlat olmali ve hem bu dünyada hemde öteki dünyada onlarin yüzünü ak cikarmaliyiz..Her zaman bizim gibi birer evlat yetistirdikleri icin gurur duymalarini saglamali ve onlari hic bir zaman utandirmamaliyiz....

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Biz insana anne babasına iyi davranmayı emrettik. annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! Onun (anne karnında) taşınması ve sütten kesilme süresi (toplam olarak) otuz aydır. Nihayet olgunluk çağına gelip, kırk yaşına varınca şöyle der: "Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım." AHKÂF SÛRESİ(15)

Allah'ım Anneme Babama rahmet eyle onlar beni nasil küçük iken şefkat ve merhamet ile büyüttü ise sen onlara şefkat ve merhamet eyle.Amin

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ANA-BABA HAKKI

Allah-u Zülcelal Ayeti kerimede: "Biz insanlara, anne ve babalarına ihsanda bulunmayı tavsiye ettik...." (Ahkaf 15)

Mesut bin Abdullah (r.a) anlatıyor: "Hz. Peygambere (s.a.v.):

-Yâ Rasulallah! Allah'u Zülcelâl'e karşı en sevimli amel nedir? Diye sordum.
-Vaktinde kılınan namazdır, buyurdu. Ben:
-Sonra nedir? Diye sordum.
-Anne ve Babaya iyilik yapmaktır, dedi. Ben:
-Sonra nedir? Dedim.
-Cihat yapmaktır buyurdu." (Buhari-Müslim)

Enes bin Malik anlatıyor: Alkame isminde bir Ashab'ı kiram hastalandı. Hastalığı ağırlaşınca hanımı Rasulullah (s.a.v) Efendimize haber göndererek: 'Kocam sekarata düştü' dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hz. Bilal (r.a), Hz. Ali (r.a) ve Hz. Salman (r.a)'e:

-Gidin Alkame'nin durumuna bakın, buyurdu.

Onlar Alkame'nin evine gittiler. Alkame sekarat halinde idi. Ona "Lalilahe illallah" kelimei tevhidini telkin ettiler. Fakat Alkame söyleyemedi. Bunun üzerine Hz. Bilal (r.a)'ı Peygamber Efendimiz (s.a.v) e gönderdiler.

Peygamber Efndimiz (s.a.v):
-Alkame'nin babası ve anası varmı? Diye sordu.
-Babası vefat etti, fakat bir ihtiyar anası var dediler.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hz. Bilal'e:
-Ya Bilal! Alkame'nin annesinin yanına git ve şöyle de: Eğer gelebilirsen Peygamber Efendimiz (s.a.v) seni yanına istiyor. Eğer gelemez isen, o senin yanına gelmek istiyor. Kadın:
-Ben Peygamber Efendimiz (s.a.v) in yanına gelirim, diyerek, huzura geldi, selam verdi oturdu. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kadına:

-Bana doğruyu söyle, Alkame'nin hali nedir. Diye sordu. Kadın, Alkame'nin salih amellerini saydı. Peygamber Efendimiz (s.a.v):
-Oğlunla senin aran nasıldı? Diye sordu. Kadın:
-Yâ Rasullallah! Ben ondan razı değilim. Çünkü o karısının sözünü tutup benim sözümü tutmuyordu, dedi.
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v) Efendimiz:

-Annesinin gazabı onun kelime-i tevhid getirmesine engel oluyor, dedi ve Hz. Bilal (r.a) e dönerek:
-Ya Bilal, odun toplayın ve ateş yakın, Alkame'yi ben yakacağım, dedi. Kadın:
-Ya Rasulallah onu benim gözlerimin önündemi yakacaksın? Ben buna nasıl dayanırım, dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v):
-Yâ Kadın! Allah'ın ateşi daha şiddetlidirya. Eğer oğlunun rahat etmesini istiyorsan, ona haklarını helal et ve ondan razı ol, dedi. Bunun üzerine kadın:

-Ya Rasulallah sen şahid ol; ben bütün hakarımı Alkame'ye helal ettim ve ondan razı oldum. Peygamber Efendimiz:
-Yâ Bilal gidin Alkame'ye bakın, buyurdu.

Baktılar ki Alkame Kelime-i Tevhid getiriyor. Alkame'yi defnettikten sonra Peygamber Efendimiz (s.a.v):

-Yâ Bilal! Kimki karısının sözünü annesinin sözünden üstün tutarsa, Allah ona gazap eder, buyurdu."

Anne Baba hakkında bir çok Hadis-i Şerif ve kıssalar vardır. Biz bu kadarından ibret alabilirsek ne mutlu.
Anne ve Baba'ya karşı olan hukukumuzu getirmeli, eğer onlar yanımız da iseler, hizmetlerinde bulunmalı, ölmüş iseler, onların arkasından, daima, hayır, hasenat yapıp sadaka vererek ve fatiha okuyup sevabını hediye ederek, onlara karşı olan hukukumuzu yerine getirmeliyiz.

GÜLİSTAN ARAŞTIRMA SERVİSİ

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa
ANA-BABA HAKKI

-Ya RasulAllah sen şahid ol; ben bütün hakarımı Alkame'ye helal ettim ve ondan razı oldum. Peygamber Efendimiz:
-Yâ Bilal gidin Alkame'ye bakın, buyurdu.

Baktılar ki Alkame Kelime-i Tevhid getiriyor. Alkame'yi defnettikten sonra Peygamber Efendimiz (s.a.v):

-Yâ Bilal! Kimki karısının sözünü annesinin sözünden üstün tutarsa, Allah ona gazap eder, buyurdu."

Anne Baba hakkında bir çok Hadis-i Şerif ve kıssalar vardır. Biz bu kadarından ibret alabilirsek ne mutlu.
Anne ve Baba'ya karşı olan hukukumuzu getirmeli, eğer onlar yanımız da iseler, hizmetlerinde bulunmalı, ölmüş iseler, onların arkasından, daima, hayır, hasenat yapıp sadaka vererek ve fatiha okuyup sevabını hediye ederek, onlara karşı olan hukukumuzu yerine getirmeliyiz.

GÜLİSTAN ARAŞTIRMA SERVİSİ

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
rumeysa ablam bu güzel ekleme için RABBIM naim cennetlerinde gölgelenen muminlerden eylesin.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
rumeysa ablam bu güzel ekleme için RABBIM naim cennetlerinde gölgelenen muminlerden eylesin.

Amin..Ecmain..Rabbim sizden ebeden razı olsun inşaAllah..

Üst Alt