Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Kelkitli29

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Anne, cennet ne kadar güzel!

Genç k1zlar1m1za sohbetleriyle rehberlik yapan, ço unun elinden tutan bir okuyucumuzun bir hat1ras1n1 aktarmak istiyorum: Stuttgart Waiblingen bölgesinde iki y1l1 a_k1n haftal1k çevre sohbetlerinden tan1d1 1m bir han1m telefonda _öyle a l1yordu: Hocahan1m, bizim burada bir kom_u, k1z1n1 kaybetti. 18 ya_1ndayd1. Ani bir ölümle öldü. Annesi adeta ç1lg1na döndü. Sürekli isyanda, Ke_ke k1z1m _öyle _öyle olsa idi de ölmese idi diye feryat figan a l1yor. Ne olur bir gelseniz onunla siz konu_san1z. Sizi az çok tan1yor. Size sayg1s1 var, belki sizi dinler. Biz ne yapaca 1m1z1 _a_1rd1k...
Ertesi gün gittim ve beni ölen genç k1z1n evine götürdüler. Evde matem, yas... Anne bir kö_ede hiç durmadan a l1yor. Bana annesi _unlar1 anlatt1: K1z1m, ben ve babas1 her sene oldu u gibi geçen sene de memleketimiz 0zmire tatile gittik. Evimizin kar_1s1ndaki apartmanda bir genç adam oturuyor. Terbiyesi, asaleti, giyimi ve duru_u ile k1z1m1n dikkatini çekmi_. Bana: Anne bak! Evlenebilece im genç. dedi. Biz de tan1_al1m diye bir tan1d1 1 ile haber gönderdik ve tan1_t1k. Maksad1m1z1 arz ettik. Genç adam üniversite okuyan dindar ve kültürlü biri idi. K1z1ma: Aram1zda kültür fark1 var, siz aç1k gezen bir han1ms1n1z, bense e_imin tesettürlü ve mazbut bir insan olmas1n1 isterim. deyince k1z1m En k1sa zamanda dinimi ö renecek ve tatbik edece im, bana zaman ver. dedi. Ertesi yaz bulu_mak üzere anla_t1lar.
K1z1m ilk i_ olarak kendisine dinimizi anlatacak, ö retecek bir yer arad1 ve buldu. Çok gayretli dini bilgileri ö reniyor, namazlar1n1 k1l1yordu. Böylece izin bitti ve Stuttgarta döndük. Burada bir göz doktorunun yan1nda sa l1k teknisyeni olarak çal1_1yor, i_ zaman1ndan arta kalan zaman1nda da Kuran1 Kerimi ö renmek için çok gayret sarf ediyordu. Gelirken getirdi i mantoyu ve e_arb1 evde giyip Anne yak1_1yor mu? diyordu. Bütün samimiyetiyle 0slam1 ö reniyordu. Sivasl1 bir kom_umuz onu o luna istemi_, o ise ret cevab1 vermi_ti. Fakat o, bunu gurur meselesi yapmayarak Kuran1 Kerimi ö renmek için onlardan yard1m istemi_ti.
Bir gün Ba_1m a r1yor. diye doktora gitti. Bir _eyin yok. demi_ler. Ama ba_ a r1s1 devam ediyordu. Göz, kulak ve di_ tahlillerinin sonucunda da bir _ey bulamam1_lard1. Ama ba_1n1n a r1s1 da bir türlü geçmek bilmiyordu. Bana anlatt1 1na göre, bir gün, evde kimse olmad1 1 halde, evimize bir genç delikanl1 gelip ona k1rm1z1 bir gül getirmi_ Ben ahiretten geliyorum, Allahu Teala Hazretleri seni benim k1smetim yazd1, cennette sen benimsin. Burada evlenmeyeceksin. demi_.
Ba_ a r1s1 durumu 15 gün sürdü. Son çare olarak ^uleyi hastaneye tahlil için ald1lar. Ara_t1rmalar neticesinde hiçbir _ey bulamad1lar. Bir gün hastaneye gitti imde yatt1 1 odan1n penceresinden bak1p bana _öyle dedi: Anne! Cennet ne kadar güzel. Döndüm ve bakt1 1 tarafa bakt1m, gördü üm sadece park etmi_ arabalard1. Ama o büyülenmi_ gibi mutlu bir _ekilde pencereden bak1yordu.
Bana dedi ki: Anneci im, beni yar1n saat 8.00de götürecekler. dedi. Ç1lg1na döndüm. Babas1na ko_tum, K1z1m1z ölüyor, yeti_. dedim. Babas1 da çaresiz yüzüme bakt1. Söylediklerine inanm1yorduk; ama yine de endi_e ve tela_1m1z had safhadayd1. Ya do ruysa. diyordum. O gece hiç uyuyamad1m. Ertesi gün sabah 7.00de hastanedeydim. Babas1 koridorda, içeri girmeye dayanamam1_, çaresiz a l1yordu.
0çeriye girdim. K1z1m bana _öyle vasiyette bulundu: Anneci im, ben ölünce sak1n a lama. 0zmirdeki o gence de benden selam söyle, Cenab1 Hak ona mutluluklar versin. Ona minnettar1m, dinimi ö renmemde bana sebep oldu. Anne, bu fakir gence maddi yard1mda bulun ve onu istedi i bir k1zla evlendir. Hesab1mda onun evlenmesi için yeterli miktarda para var. Bu arada s1k s1k saate bak1yordu. Sonra büyülenmi_çesine Geldiler. dedi.
Yüzüme bakt1, korku ifadesi vard1. Anne, Azrailin ayaklar1 ne kadar büyük. dedi, odan1n uzunlu u kadar. Babama selam söyle. dedi. Ba_1n1 yast1 a koydu, kelimei _ehadet getirdi ve k1z1m öldü!!! Adeta ç1ld1rm1_t1m. Odadan kendimi d1_ar1 att1m, Bey dedim K1z1m1z öldü. 0kimiz tekrar odaya dald1k, k1z1m1z vefat etmi_ti. Bizden istediklerini yerine getirdim. ^imdi ben bu ac1ya nas1l dayan1r1m?(S. Yerlikaya)
Bu ibret dolu olay, dinimizi ö renme, marifetullah konusunda derinle_memiz hususunda iyi bir ders olur in_aallah.

Üst Alt