Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
65327695uq0_1256938559.png

Alim ve evliyanın büyüklerinden Hakîm-i Tirmizî (k.s.) ilim öğrenme arzusu ile yandığı gençlik günlerinde bir gün, iki arkadaşıyla anlaşıp başka yerlere gitmek, oralarda ilmini artırmak ve Allahu Teâlâ’nın rızâsını kazanmak istedi. Bu karar ve anlaşmayı annesine açıkladı. Annesi buna çok üzülerek;

“Yavrucuğum! Ben zay...ıf, kimsesiz ve hastayım. Benim hizmetlerimi sen yapıyorsun. Beni yalnız, çaresiz kime bırakıyorsun?” dedi.

Bu sözler üzerine genç Muhammed b.Ali Tirmizî’nin gönlüne dert düştü ve arkadaşlarıyla yaptığı anlaşmayı bozup seferden vazgeçti. İki arkadaşı ise onu yalnız bırakıp, ilim tahsili için yola çıktılar. Buna ziyadesiyle üzülen Muhammed b. Ali, ne annesinden ayrılabildi nede gönlünden ilim aşkını silip atabildi. Yalnız kaldığı zamanlarda, tenha yerlerde uzun uzun ağlardı.

dua_el_ortasindan_filiz_cikiyor.jpg

Yine bir gün mezarlıkta oturmuş ağlıyor, hem de; “Ben burada cahil ve ilimden mahrum kaldım, arkadaşlarım âlim gelecekler” diye düşünüyordu. Böyle ağladığı bir sırada yanına aniden nuranî yüzlü, tatlı sözlü bir ihtiyar çıkageldi ve,

“Yavrum, niye ağlıyorsun?” diye sordu. O da başından geçenleri anlattı.

Bunun üzerine o zat, “kısa zamanda o iki arkadaşını ilimde geçmen için, her gün sana ders vermemi arzu eder misin?” diye sordu. O da, “evet, arzu ederim” cevabını verdi. Bunun üzerine bu tatlı sözlü, nurlu yüzlü mübarek ihtiyar, Muhabbet b. Ali’ye her gün ders verdi. Üç yıl devamlı ders okudu. Üç yıl sonra, bu mübarek zatın Hızır Aleyhisselâm olduğunu anladı.

Hakîm-i Tirmizî şöyle demiştir; “Bu büyük devlet bana, annemin rızası ve duası bereketiyle ihsan olundu”
pr_01_1227_max.jpg

Aile Saadeti / S.Muhammed Saki Erol / Semerkand

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Annelerimizin hayır duasını almak ne güzel. Allah razı olsun..

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH Razı olsun. Hayır dualarını alarak RABBIMizinde rızasını kazanabiliriz inşaallah

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Allah razı olsun..Çok hikmetli bir paylaşım..

Annelerimiz ve duaları başımızdan eksik olmasın..Allah onlardan razı olsun inşallah

Üst Alt