- Aldığı Beğeniler
- 6

''Oğluma şehid olmadan önce ''Kur'an'dan sûreleri okumayı unutma. Düşmanla karşılaştığında mutlaka Allah'ı hatırla. İsraillilere saldıracağın zaman sakın tereddüt etme; onlara en güçlü darbeyi vur. Peygamberimiz cennette seni karşıladığında, ona bizlerin selamını ilet. Diğer oğullarım gibi seni de Allah'a adıyorum. Sana olan bütün haklarım helal olsun. Sen de bana hakkını helal et. Allah sana başarı nasip etsin, sana şehitlik makamını bahşetsin? diye tavsiyelerde bulundum.''
Dünya onu, 19 yaşındaki oğlu Muhammed Ferahad'ın şehadetinden bir gün önce çekilen görüntülerle tanıdı. 6 erkek çocuğundan 4'ü Filistin için şehid olan, biri de hâlâ İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli anne Um Nidal Meryem, Vakit'e yaptığı özel açıklamada; ''Oğullarımın yüzlerine bakmaya kıyamazdım. İlerlemiş yaşlarına rağmen, onları bir bebek gibi severdim. Fakat, onların İslâm ve Filistin için şehid olması benim en büyük şerefimdir'' dedi.
Filistinliler onu, ''Annelerin en fedakârı'' diye isimlendiriyorlar. Çünkü 56 yaşındaki Um Nidal Meryem, 2'si şehadet eylemi gerçekleştirerek, 2'si de İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehid olan 4 Filistinli gencin annesi. Bir diğer oğlu Visal ise, 13 yıldır İsrail zindanlarında tutuluyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Um Nidal Meryem, ''Filistinli bir gence annelik yapmak çok zor. Çünkü, oğlunuzun her an ölümle yüz yüze olduğunu biliyorsunuz. Yaşadığımız acıları bir Allah, bir de biz biliriz; çünkü anneyiz. Fakat, İslâm ve Filistin için bütün çocuklarımız feda olsun'' diye konuştu.