Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Beyazıd-ı Bistami, küçük yaşta iken ilim tahsiline başlayan, dikkatle derslerine devam eden bir zat idi. Bir gün okuduğu bir âyet-i kerimenin (Lokman Sûresi: 14) tesiri ile eve döndü. Annesi merak edip niçin erken döndüğünü sorunca, şöyle cevap verdi: Öğrendiğim bir ayet-i kerimede, Allahü Teâlâ, kendisine ve sana itaat etmemi emrediyor. Ya sana hep hizmet edeyim veya beni serbest bırak, hep Allahü Teâlâya ibadet ile meşgul olayım.Annesi; Sen beni bırak Allahü Teâlâya ibadet et. dedi. Bundan sonra, kendini Allahü Teâlâya verdi, emirlerinin hiçbirisini yapmakta gevşeklik göstermedi; ama annesinin hizmetini de ihmal etmedi. Annesinin küçük bir arzusunu, büyük bir emir kabul edip, her durumda yerine getirmeye çalışırdı. Çünkü Allahü Teâlânın emri de böyle idi.
Soğuk bir kış gecesi idi. Annesi yatarken su istedi. O da hemen fırladı. Fakat testide su yoktu. Çeşmeye gidip, testiyi doldurdu. Eve geldiğinde, annesinin tekrar uykuya dalmış olduğunu gördü. Uyandırmaya kıyamadı. Testi elinde olduğu halde bekledi. Epey müddet sonra annesi uyanıp Su, su! diye uyandı. Oğlunun bu hâlini gören annesi; Yavrum, testiyi niçin elinde tutuyorsun? dedi. O da, Uyandığın zaman, suyu hemen verebilmek için testi elimde bekliyorum. dedi. Annesi; Ya Rabbi! Ben oğlumdan râzıyım. Sen de râzı ol! diye duâ etti. Belki de annesinin bu duâsı sebebiyle, Allah ona evliyâlığın yüksek mertebelerine kavuşmayı ihsan etti.

MEVLAM ın razı olduğu kullardan oluruz..insaALLAH

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
MEVLAM ın razı olduğu kullardan oluruz..insaALLAH..AMİN....
HARİKA BİR HİKAYEYDİ.ELLERİNE SAĞLIK.
ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ.
"CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR."

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
evet cennet annelerimizin ayakları altındadır...amin..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
MEVLAM ın razı olduğu kullardan oluruz..insaALLAH

insallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
İbaresini tam hatırlıyamıyacağım amma sevgili RASULÜMÜZ s.a.v şöyle buyuruyor

Beni ahıretteki makamımda ,en çok anne ve avlatların arasındaki husumetten dolayı cehennemde azap gören evlatların feryadı kadar rahatsız eden bir şey yoktur. onların azaptan dolayı çıkardığı sesler cenette benim olduğum yere kadar ulaşır..

Ve ben RABBİM den şefaat izni isterim ama RABBİM EY RASULUM onlara ne sen nede ben asla menfaat veremeyiz taki anneleri haklarını afff edene kadar diye buyurur....

anlıyacağımız odurki bu fani alemden göçmeden mutlaka ve mutlaka annelerimizin bir şekilde gönüllerini ve helaliklerini almak zorundayız..

RABBİM anne , baba ,komşu ve kısacası kul hakkıyla ahirete göndermesin

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ORiJiNAL YAZARI : peri
MEVLAM ın razı olduğu kullardan oluruz..insaALLAH..AMİN....
HARİKA BİR HİKAYEYDİ.ELLERİNE SAĞLIK.
ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ.
"CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR."
amin

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
fzehra ablam eklemen için ALLAh razı olsun..

MEVLAM bizleri onlara layık olan evlatlardan eylesin.

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Annesi; Ya Rabbi! Ben oğlumdan râzıyım. Sen de râzı ol!

ANNELERİMİZİN DAİM DUALARINI ALMAK DUA SIYLA..

Allah razı olsun..

Üst Alt