Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
ari.jpg

Bal vermesinin yanında arılar zehirleriyle de insanlığa hizmet ediyor. Zehir işlendiğinde kalp ve damardan, sinir sistemine kadar bir çok rahatsızlığın tedavisi de kolaylaşıyor.

Arılardan balın yanı sıra zehir, polen, süt, balmumu, propolis ve erkek arı larvası olan ''Apilarnil'' gibi ürünler elde edilebiliyor.

Bir gramının yaklaşık 10 bin arıdan elde edilebildiği zehirden, birçok hastalığın tedavisinde yararlanılabiliniyor. Arı zehrinin gramının Avrupa ülkelerinde ve ABD'de ham haldeyken 300-700 dolardan alıcı buluyor, işlenmiş halde satıldığında ise fiyat 2 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Aydın bir röportajında diyorki; "Arı zehri, işlendiğinde kalp damar hastalıkları, astım, kronik akciğer bozukluğu ve anfizem gibi akciğer hastalıkları, diyabet, sinir sitemi ve deri hastalıklarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra romatizma, kemik ve eklem hastalıkları, glukom ve kornea bozuklukları gibi göz hastalıklarının tedavisinde de arı zehrinden yararlanılıyor. Zehrin, AIDS'e yakalananlarda, ömrü uzatıcı etkisi olduğu da biliniyor. Son yıllarda arı zehri tedavisi uygulanan Multiple Sclerosis hastalarında da, hastalığın durduğu, hatta kısmen iyileştiği gözlenmiştir. Arı zehriyle tedavi, mutlaka bir hekim kontrolünde yapılmalıdır."

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
arının bir meselesini duymuştum.tam hatırlayamıyorum,

ALLAh ü teala hayvanlara sizden birinizden herşeyi ilaç olabilecek birini seçicem dediği zaman,tabi bu iri yapılı hayvanlar biz güçlüyüz,bizi seçicek diye boburleniyorlardı.
Arı ise ben kimkiyim,ALLAH cc benden çok şeye deva olacak bir ilaç versin diye beni seçicek diye,kendini küçük görür..Aslında bu küçüklük birazda tevazulu bir davraniştir.Yani kendini beğenmemezliktir..kibirlenmemektir..

tabi ALLAH c.c in kudreti ve emri ile bu göreve arı getirildi..

Bu gerçek hayatta da böyledir.

Sen insanlara karşı toprak olursan,böbürlenmessen,kibir,riya,ucb,kötü hasletlerden kendini arındırmaya çalışırsan ve tevazulu olursan..

Yani kısacası nerden geldiğini bilip,ALLAH ına karşı kulluk görevini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışırken ,ahlakınıda bunlarla süslersen MEVLAM ne güzel yerler hazirlamıştır bu insanlara...

MEVLAM bizleri toprak olup,onda gül biten kullardan eylesin ve bu gülün kokusunu etrafına da saçan salih ve saliha muminlerden eylesin...

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
arının bir meselesini duymuştum.tam hatırlayamıyorum,

Allah ü teala hayvanlara sizden birinizden herşeyi ilaç olabilecek birini seçicem dediği zaman,tabi bu iri yapılı hayvanlar biz güçlüyüz,bizi seçicek diye boburleniyorlardı.
Arı ise ben kimkiyim,Allah cc benden çok şeye deva olacak bir ilaç versin diye beni seçicek diye,kendini küçük görür..Aslında bu küçüklük birazda tevazulu bir davraniştir.Yani kendini beğenmemezliktir..kibirlenmemektir..

tabi Allah c.c in kudreti ve emri ile bu göreve arı getirildi..

Bu gerçek hayatta da böyledir.

Sen insanlara karşı toprak olursan,böbürlenmessen,kibir,riya,ucb,kötü hasletlerden kendini arındırmaya çalışırsan ve tevazulu olursan..

Yani kısacası nerden geldiğini bilip,Allah ına karşı kulluk görevini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışırken ,ahlakınıda bunlarla süslersen MEVLAM ne güzel yerler hazirlamıştır bu insanlara...

MEVLAM bizleri toprak olup,onda gül biten kullardan eylesin ve bu gülün kokusunu etrafına da saçan salih ve saliha muminlerden eylesin...

allah razı olsun abim
görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
evet kardeşler arı adete bir şifa deposu birde 40 km ye kadar suyun kukusunu alıyorlar

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
paylaşim çok güzel allah razi olsun....

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım