Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ARİFLER SULTANI OLASIN OĞLUM

Dondurucu bir kış gecesi. Rüzgar evin damını dövüp durmakta...Kah pencereleri zorlamakta, kah kocaman ağaçların belini bükmekte, kah yürek hoplatarak ıslık çalmakta...Rüzgarın ve boranın çıkardığı ses geceye hakim...

Camları demir bir balyoz gibi döven, kapıları gıcırdatan rüzgarın sesiyle herkes uykunun derin iklimlerinde...Beyazıtın mübarek annesi de derin uykularda...Bir ara uykuyla uyanıklık arasında yattığı yerden oğluna seslendi:

-Tayfun, oğlum!.. Suuu...Susadım!..

Küçük Tayfun birden yerinden fırladı, buzlarla çevrili su testisini eline aldı...Ve annesinin yatağının başına koştu...

O da ne?

Anne çoktan kendinden geçti.Yeni bir uykunun iklimlerine dalıvermişti.Ne aklında su kalmış, ne de oğlu...

Harika çocuk, annesini uyandırmaya kıyamadı ve buzlu testi elinde beklemeye koyuldu...Ne vakte kadar bilinmez...Belki saatlerce, belki gece boyu, belki daha az bir zaman...Hep o halde kaldı ve gözlerini annesinden bir nefes bile ayırmadı...

Şimdi uyanır, şimdi su isterde veririm düşüncesiyle hep bekledi...Nihayet nice zaman sonra kadın gözlerini açtı ve seslendi:

-Su! Hani yavrum su?

Beyazıt, ak çiçekli gül dalı misali suyu uzattı:

-İşte tatlı annem!..

Hale bakınız ki, soğuktan Beyazıt ın elleri testiye yapışıvermişti.

Dondurucu, titretici soğuk gibi, yüreklerinde takat getiremeyeceği bir manzara...Bu akıl almaz manzarayı göz ucuyla gören anne, gönlünün ta derinlerinden kopup gelen bir sesle içli içli inledi:

-Allah ım!..Ben Tayfun dan razıyım, sen de razı ol!..

Sonra nur yumağı çocuğu kendisine doğru çekti, alnına bir öpücük kondurup şiddetle kucakladı ve duaların en güzelini yaptı:

-Bilginler sultanı olasın oğlum...

Ve o harika çocuk, ileride bilginler sultanı oldu ve ünü her yerde duyuldu...Ve kıyamete kadar da şanla şerefle yücelecek.Ne mutlu ona!...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Elcennetü tahtal akdami ümmühat

Cennet anaların ayakları altındadır diye boşa buyurmuş mubarek RASULÜMÜZ.s.a.v

ANA HAKKI TANRI HAKKI DERLER

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Annelerimizin hayır duasını almak çok kolay,çünkü onlar her ne yaparsak bizi affedecek kadar büyük bir yüreğe sahipler......Annelik bu olsa gerek....

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Analara Can kurban...

Cok guzel bir paylasim,duygu yuklu bir hayat kesiti...
Allah razi olsun

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa

-ALLAH ım!..Ben Tayfun dan razıyım, sen de razı ol!..

Nasıl içim titredi.Çok etkilendim.Bu duları almak çok güzel olsa gerek.Rabbim bu güzellikleri bizlerede nasip etsin,Bu duaları almakta yarışsak ve layık olsak.

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bende bu yazıyı Nihat hatipoğlu hocanın peyg efendimizin ölümü adlı programına katıldığımda dinlemişdim o anda Annemde yanımdaydı ve ikimizinde gözleri dolmuşdu ..Şimdi annemle en ufak tartışmamda annem hemen bana bu kıssayı hatırlatır ..

Allah razı olsun kardeşim güzel paylaşımın için ..

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
Annelerimizin hayır duasını almak çok kolay,çünkü onlar her ne yaparsak bizi affedecek kadar büyük bir yüreğe sahipler......Annelik bu olsa gerek....

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam emeğine sağlık...
annelerin hakkı ödenmez...
Rabbim onları başımızdan eksik etmesin inşaAlalh...

Üst Alt