Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
İslam dininde va'z etmek ve öğüt vermek pek önemli bir görevdir, bir farz-ı kifayedir. Kürsülerde ve minberlerde insanlara öğüt kasdı ile söylenen sözler (hutbeler) sünnettir. Peygamberimizin yoludur. Din hükümlerine uygun olarak ihtiyaca göre tatlı ifadelerle yapılan konuşmalardan, verilen öğütlerden herkes faydalanır. Bunlar birer uyarmadır. Bu uyarmalar müminler için çok yararlıdır. (alıntı)
Bu zamanın insanlarınin sohbetten uzak kaldığını düşünüyorum. sohbet derken boş şeyleri konuşmak değil allah kelamı konuşmak. sohbet her alimin dediği gibi çok yararlı birşey en büyük yararıda imanı canlı tutması bu yüzden sohbetlere her insanın ihtiyacı var benimde var. sohbetlerden uzak kalmada en büyük etkeni arkadaş çevresi görüyorum arkadaşlar arasında genellikle hadi cafeye gidelim hadi kahveye gidelim derler ve sen onları kırmamak için gidersin maalesef durum böyle bu yüzden arkadaşlarımızı iyi seçip bizi cafeye değilde camiye ve ilim meclislerine çağıran arkadaş olmasına büyük dikkat etmeliyiz.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Din hükümlerine uygun olarak ihtiyaca göre tatlı ifadelerle yapılan konuşmalardan, verilen öğütlerden herkes faydalanır. Bunlar birer uyarmadır. Bu uyarmalar müminler için çok yararlıdır. (alıntı)

allah razi olsun abi......

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Rabbim hayırlı arkadaşlar dostlar çıkarsın karşımıza.

Gemi sahile çıkarsa içindekiler hepsi kurtulur, siz bindiğiniz gemiye iyi bakın..

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ben bu tür islami sohbetlerin bu dünyadaki cennet bahçeleri olduğunu düşünüyorum. ve elhamdulillah elimizden geldiğince sohbetlere katılıyoruz

peygamberimiz şöyle buyuruyor.
"Arkadaşlarınıza dikkat ediniz.Zira kişi arkadaşının dini üzerinedir."
bu kafidir bize .başka lisan istemez

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Hazreti Ali de: Hayırlı arkadaş edinin çünkü onlar hem dünyada hem de ahirette işinize yarar, size yardımcı olur buyuruyor.

Bir gün de yine Hazreti Ali oğlu Hazreti Hasan'a şöyle buyurdu:

Garip demek, arkadaşı olmayan demektir. Yine demişler ki: Cahilin vatanı olmaz, faziletli kişi için de gurbet olmaz.

Cahil kendi doğup büyüdüğü memleketinde de olsa, kimse onu sevmez ve topluluk içinde yanlızlık hisseder.

Öteki ise gurbette de olsa arkadaş edinir, onlarla beraber yaşar ve gurbet hissetmez.

Demişler ya: Öyle din kardeşlerin vardır ki; annenin doğurduğundan sana daha yakın ve daha fedakârdır.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Teşekkürler güzel paylaşım olmuş elh çok değerli arkadaşlarım dostlarım var Rabbim hepsinden razı olsun
Sohbet zaten Allah'ı konuşmaktır Resulünü konuşmaktır
Kur'an ve Sünneti konuşmaktır

Gerisi malayani boş sohbetlerdir inşAllah zamanımızın değerini bilenlerde olmak duası ile

bir söz var yazmak istedim
"zamanla altın alabilirsin ama altın ile zaman alamazsın"
Zamanımızın değerini bilelim

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : m_emin
ben bu tür islami sohbetlerin bu dünyadaki cennet bahçeleri olduğunu düşünüyorum. ve elhamdulillah elimizden geldiğince sohbetlere katılıyoruz

peygamberimiz şöyle buyuruyor.
"Arkadaşlarınıza dikkat ediniz.Zira kişi arkadaşının dini üzerinedir."
bu kafidir bize .başka lisan istemez

aynen katılıyorum
çok güzel konu olmuş abicim...gerçek dostlarımızla gercek sohbetlerı o cennet bahcelerınde yapmak duamla...
DOST ISTERSEN ALLAH YETER O DOST ISE HERSEY DOSTTUR...

Üst Alt