Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*sümeyye*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
biriniz Uhud dagi kadar altun sadaka verse, esbabimdan birinin bir müd arpasi kadar sevâb alamaz.)

2- (Esbabimin herbiri gökdeki yildizlar gibidir. Herhangi­sine uyarsaniz, Allahü teâlânin sevgisine kavusursunuz.)

3 (Esbabima dil uzatmakda Allahü teâlâdan korkunuz. Benden sonra, onlari kötü niyetlerinize hedef tutmayiniz. Nefsi­nize uyup kin baglamayiniz. Onlari sevenler beni sevdikleri için severler. Onlari sevmiyenler beni sevmedikleri için sevmezler. Onlara el ile, dil ile eziyet edenler, gücendirenler, Allahü teâlâya eziyyet etmis olurlar ki, bunun da muâhazesi, ibret cezasi gecik­mez, verilir.)

4 (Zamanlar, asirlar ehâlisinin en hayirlisi, en iyisi benim asrimin ehâlîsidir. "Ya'nî Sahâbe-i kiramin hepsidir." Ondan sonra ikinci asrin, ondan sonra üçüncü asrin müminleridir.)

5 (Beni gören veya beni görenleri gören bir Müslümani Cehennem atesi yakmaz)
Yine Mirât-i kâinatin (327) sahifesinde buyuruyor ki: Akâid kitâblarinin hepsinde söyle yazilidir. Eshâb-i kiramin hepsini büyük bilmek, hepsine hüsn-i zan etmek, hepsinin sâlih ve âdil olduguna inanmak, hiç birine dil uzatmamak, düsman­lik etmemek ve bir kismini sevdigi için ötekileri fena bilmemek, kat\'i deliller ile bütün müslümânlara vâcibdir.

Savâ'ikul-muhrika kitabindaki hadîs-i seriflerde buyurulu-yor ki:

6 (Allahü teâlâ, beni insanlarin en asilzadesi olan Kureys kabilesinden secdi ve bana insanlar arasindan en iyileri arkadas, sâhib olarak ayirdi. Bunlardan birkaçini bana vezirler olarak ve dîn-i islâmi, insanlara bildirmekde, yardimci olarak seçdi.Bunlar­dan b\'zilarini da eshâr olarak y\'ni zevce tarafindan akraba olarak ayirdi.

Bunlari seb edenlere, iftira edenlere, sögenlere, Allahü teâlâ-nin ve bütün meleklerin ve insanlarin laneti olsun! Allahü teâlâ, kiyamet günü, bunlarin farzlarini ve sünnetlerini kabul etmez).

7 Yine ayni kitâbda:

(Esbabimin ve akrabamin ve bana yardim eden, gösterdigim yolda gidenlerin sevgisinde benim hakkimi koruyunuz! Onlari sev­mek suretiyle benim Peygamberlik hakkimi koruyanlari Allahü teâlâ, dünyâda ve âhiretde belâlardan, zararlardan korur. Benim peygamberlik hakkimi düsünmiyerek, onlari incitenleri Allahü teâlâ sevmez. AHahü teâlânin sevmedigi kimselere azâb etmesi yakindir).

Mevâhib-i ledünniyyede:

8(Esbabimin ismini isitince,susunuz! Sânlarina yakismi-yan sözleri söylemeyiniz).

Eshâb-i kiramin "radiyallahü anhüm" sânlarina lâyik olmi-yan sözleri söylemek, müslümânlara yakismaz. Onlarin muha­rebeleri kötü sebeblerle, asagi düsüncelerle degildi. Onlarin ruhlari ve nefsleri, insanlarin en iyisinin ve yükseginin (sallallahü aleyhi vesellem) huzurunda bulunarak, derslerini ve nasîhatla-nni dinliyerek temizlenmis, nûrlanmis, kalblerinde kin ve geçimsizlik kalmamisti.

Her biri ictihâd makamina yükselmis oldugundan,kendi ictihadlarina uygun hareket etmeleri vâcib idi.Ba'zi islerde ictihâdlari ayrilinca birbirlerine uymayip, kendi ictihâdlarina uymalari dogru yol idi.Onlarin birbirlerine uyma­malari da, uymalari gibi, hak üzere idi. Nefsin arzusu degildi.

imâm-i Celâleddîn-i Süyûtî (Cami 'ussagîr) kitabinda su hadîs-i serifleri bildiriyor:

9 (Esbabimdan, bundan sonra çikacak hatalari, Allahü teâlâ afv edecektir. Cünkü, onlarin dîn-i islama hizmetini kimse yapmamisdir).

10 (Herkese sefâ'at edecegim.Fakat, esbabima dil uzatan­lara onlari kötüliyenlere, hiç sefâ'at etmem[/SIZE][/HIDE]

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Size sâlih amel etmek düsür. Otede-beride bos sozlerle zaman harcamayin. Bu yolun ehli olan zatlarin ahlâki ile ahlâklanin. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) siddetli sikintilara maruz kaldi, ancak sabretti. Aç kaldi, oyle ki, karnina tas bagladi. Ayaklari sisinceye kadar namaz kildi. Bütün ashâbi da bu yolda ona tabi oldu. Allah hepsinden razi olsun

Ebû Bekir Siddîk (r.a.) bütün malini Allah yolunda sarfetti, yiyecek bir sey bulamadi ve midesi açliktan kizarmis ciger gibi kendisine kokmaya baslad

Hz. Omer (r.a.)'in ameli ve gayreti çoktu. Basina ketenden yapilmis mütevazi bir sarik sarardi ve kendini daima hesaba çekerdi

Hz. Osman (r.a.), her gece Kur'an-i Kerîm'i hatmederdi

Hz. Ali (r.a.), sahâbenin en zâhidlerinden ve mücâhidlerindendi. Bir çok beldeyi Islâm'a açmisti. Iste bunlar sahâbenin en seçkin olanlaridir. Allah onlardan razi olsun.

Eshab-ı kiramın nail oldukları yüksek şerefe başka hiç kimse kavuşamaz. O şereften birisi, Resulullahın mübarek nazarları onlara işlemiş ve hepsine manevi imdat ile yardım etmiştir. Bu hassa, bunlardan başkasında bulunmuyor. Bunların kemalatına, geniş ilimlerine, Resulullahtan aldıkları hakikat mirasına, sonra gelenlerden hiç biri kavuşamadı. Hepsi adil, salih, veli, âlim ve müctehid idi. Kur'an-ı kerimde (Allah Onların hepsinden razıdır) buyuruldu. Onlardan birini kusurlu bilmek bu âyete inanmamak olur. (Savaik-ul-muhrika)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreklerinize sağlık.çok güzel bir konuya parmak basmıssınız

RABBİM her iki cihandada güzellikler ihsan etsin

Üst Alt