Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ÂŞIĞIN MEKTUBU
Sevgili, aşıklarından birini huzuruna çağırdı. Aşık, sevgilinin huzuruna gelince, ona yazdığı mektubu çıkarıp okumaya başladı. Mektup beyitler, hasretler, övmeler gibi bir sürü sözlerle doluydu.
Bunları dinleyen sevgili, Ben buradayken sen tutmuş huzurumda mektup okuyorsun. Bu boşuna zaman kaybı değil midir?
Ben yanında duruyorum, sen tutmuş bana kavuşma arzularını ifade eden mektuplar okuyorsun. Bu nasıl aşıklıktır?dedi.
Aşık cevap verdi: Biliyorum sen buradasın, fakat ben yanında olmaktan dolayı gereken heyecanı ve mutluluğu duymuyorum.
Sen benim için bir ab-ı hayat kaynağıydın, ben o kaynakta ölümsüzlük suyu içiyordum. Şimdi o kaynağı görüyorum fakat su yok. Suyun yolunu birileri mi kesti? dedi.
Bunun üzerine sevgili,
O halde sen bana değil bendeki hale aşıksın, hal dediğin şey kalıcı değil anbean değişen bir şeydir dedi.

Mesnevi'de Geçen Bütün Hikayeler Semerkand Yayınları​

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ÇOK GÜZEL,ELLERİNE SAĞLIK.
AŞK GÖRECELİ BİR KAVRAM.NE DESM YALAN OLUR ŞİMDİ. :)

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
O halde sen bana değil bendeki hale aşıksın, hal dediğin şey kalıcı değil anbean değişen bir şeydir

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
demekki aşkı bulunca aşkın sahibini kaybediyorsun

ilginç

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Sen benim için bir ab-ı hayat kaynağıydın, ben o kaynakta ölümsüzlük suyu içiyordum. Şimdi o kaynağı görüyorum fakat su yok.

Üst Alt