Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Zinnüni mısri, bir gün mescid-i harama girer. Direyin, altında, çıplak hasta, atılmış ve içten hazin hazin inleyen bir genç görür. Mısri derki: ben ona yaklaştım, slm verdikten sonra, sen kimsin ey genç diye sordum? Genç: ben bir garip aşıkım dedi. Ne demek istedigini anladım. -Bende senin gibi bir aşıkım. Benim bu sözümün üstüne aglamaya başladı: Onun aglamasından bende aglamaya başladım.

Genç -sendemi aglıyorsun?-bende senin gibiyim dedim. bunun üzerine daha yüksek sesle aglamaya başladı, ve öyle bir çıglık kopardıki o anda ruhunu teslim etti. Üzerine elbisemi örttüm. Kefen almak için dışarı çıktım. Kefeni alıp yanına geldigimde onu yerinde bulamadım. Kendi kendime taaccüp ederek süphanALLAH dedim. Bu sırada gaipten bir ses işittim. Bana söyle deniliyordu:- Ey zinnun, bu genç öyle gençtirki, onu şeytan dünyada aradı bulamadı. Malik aradı onu bulamadı. rıdvan onu cennete aradı bulamadı. Öylese o nerdedir, diye söyleyince yine hafiften bana bir ses gedi. -Aşkı ve muhabbetinde, taatının çok olmasından ve hemen tövbe etmesinden dolayı, hak meclisinde, kudret sahibi, mülkü yüce olan (ALLAH) ın yanındadır, diye cevap verildi bana.

İMAM-I GAZALİ

KALBLERİN KEŞFİ

.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
daha önce duymustum güzel bir hikaye bu paylasimin için teşekkürler

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Gerçekten güzel bir örnek... Cenabı Allah İnş. herkese gerçek aşkın tadını yaşamayı nasip eder... Ellerine sağlık

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
GERCEK ASK BUDUR
Paylasim icin Allah razi olsun

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah cc Razı olsun kardeşim..

Rabbim bizleride hakikate erdirsin!..

Aminn...

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
rumeysacıgım ellerine saglık harika bir hikaye....

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam harika bir paylaşımdı...
emeğine sağlık...dua ile...

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ey zinnun, bu genç öyle gençtirki, onu şeytan dünyada aradı bulamadı. Malik aradı onu bulamadı. rıdvan onu cennete aradı bulamadı. Öylese o nerdedir, diye söyleyince yine hafiften bana bir ses gedi. -Aşkı ve muhabbetinde, taatının çok olmasından ve hemen tövbe etmesinden dolayı, hak meclisinde, kudret sahibi, mülkü yüce olan (ALLAH) ın yanındadır, diye cevap verildi bana.

A. S .K

gerçek aşkı bulmak duasıyla
ALLAH (c.c) razı olsun rümeysam

Üst Alt