Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hattap...

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
selamünaleyküm mana erleriCoşkun bir ırmağın coşup deryaya akması, deryaya karışması mana aleminin yolcusu gibi. Aşkı muhabbet seline karışıp, Muhammet bahrine taşıp, dökülerek, deryada yok olması şeklidir. aşk ve hakikat bu şekli anlatır. ALLAH aşkı muhabbetin kıvılcımıdır ki; gönüllerde onu yandırır yandı kafkaslı hastalık kalptedir anladı

Aşkım cihanı yandırır, söndürecek hiçbir şey bulamaDIM , Ahmed-i Kibriya’dan edep eyledik Halkayı zikrimiz, asumanın nurundan nur durur. Aşka düşeni, yakar yandırır. Biz zülfü yâre bağlıyız. Onun aşkını, çekmekteyiz. Deryaya onu dökmekteyiz. Deryadan alıp, onu dökmekteyiz. Bu bataklıklar; bizim aşkı sevdamızdan yanıp kuruyacak. Küle dönecek. Aşkımız her tarafı saracak. Onların yaktıkları ateşi söndürecek, gülüşene çevirecek.
Közümüz, kordur bizim. Kor yanmakta. Özümüz, nurdur bizim İşimiz kârdır bizim. Bayılıp ayılmaya bize seladır bunlar. Aslını duyurmaya, çarkı devran kurduk. Hamurun yoğurmaya, taksim yapmaya geldik. Mayamız Muhammet’tir,
ASLİ GERÇEK Yar köşküne varmaya kırkmerdiven çıkarlar. Yar köşkünü bulmaya kamil mürşit lazımıdır. Bilmeli ki; hümaya kol kanat açarlar, uçmak için darul bakaya. Aldırış etmezler zevki, sefaya. Adem (a.s.) üç yüz yıl ağladı kavuşmak için Havva’ya. Şehvetine kul olma gel sen bak bu köhnedeki humaya. Zernişan boyun eydirniş baksana aşkı sevdaya. İdris bile çok zikretti, yalvardı; Gani Mevla’ya. Hak Teâla sırrın gizlemiş baksana Yasin, Ta Ha’ya.
Rab’bim-i nur görmüşüm, birde ruh. Zira aşkımın eseri Ruhum, ruhundan eserdir. Beş vakit namazda haktaala yanına erişirim, görüşürüm, konuşturursa konuşurum. Rab’bim Teâla hiçbir kuluna vermediği karı insana verdi İNSANA TASAVVUF bir yoldur. Yoldur da atlamı gidilir, yayamı gidilir, uçakla mı gidilir. Nasıl yürünür bu yola bilen bilirde bilmeyende anlamaya çalışır Nasıl bir yoldur, nasıl bir anlayış. yol; Mürşid-i Kamildir diyor. Aklım almıyor, karıştırıyorum, anlamıyorum. Nasıl, oluryor da? bir kul yol oluyor? İşte burada mana aleminde izler aranır hale gelir . Hz. Allah (c.c.) buyuruyor hemen Bakara süresinin birinci, ikinci ayeti: “Elif Lam Mim. İşte bu kitap ki, bundan hiç şüphe yoktur. Müttekiler için hidayete erdirici, doğru yoldur.” Yani, insanın hidayete ermesi Kur-an’a tabi olmakla emrolundun onu okumak ve anlamakla mana alemine yol alınır Bizleri, doğru yola hidayete erdir. yarap.
maddeci insan mana alemini bulamaz anlayamaz
Şirin kardeşim kafanı zorlama. Tasavvuf aklın ötesinde. Aklın bittiği yerde başlar. Akıl buna yar değil. Bu aklın kârı değil. Bu kitap değil açıp okuyasın. O doktor değilsin ki; hastaya bakasın. Sen hastasın. O hasta değilsin ki; doktora bakılasın, derdinden anlasın. Şeker kardeşim bu dert; gönül, derdi. İşte bunu da anlamakta zorlanıyorum. Hocaya gidip soruyorum. mana alemi nedir Hoca bana; Allah (c.c.), Muhammet, Kur’an. Kıl namazını, yap ibadetini..Allah (c.c.) aşkına! Kur-an’ dan iyi, mürşit mi varmış? Ve İsra süresi 82.ayet: “Ve Kur’an müminler için bir şifa, bir rahmettir.”Hz.Allah(c.c.). Enbiya, Evliyasına; hayat suyu sunmuştur Yol kurandır ondan erişilir Mahbub’a. Mahbup bizimle. Mermer taşı yarıldı. Kur’an illiyim de. Ben Kur-an’ Mevlana’ya, Şems’i Aruz ola. Bilemem ama; alem onunla doldu. ama ben beni bilemedim.
ben sadece RUHU BEŞ PARA ETMEZ KAFKASLI yazdım. O söyledi, ben yazdım. Sende, yazma dersin değil mi? Aklın var. Ama; ben kulum. O benim ağam. Sen nasıl kula kul isen, bende onun kuluyum. KAFKASLI

Üst Alt