Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz. Osman ve Gözyaşı (r a)

Osman b. Affan (ra)ın azatlısı Haniden: Osman, bir kabrin başına durduğu zaman gözyaşları sakallarını ıslatıncaya kadar ağlardı. Ona: Cenneti ve cehennemi hatırlayınca kabri hatırlayınca ağlıyorsun?dendi. Osman (ra) buna Resulullâh (sav)ın kabir, ahiret geçitlerinden ilk geçittir. Bu ilk geçitten kurtulanlar için ilerisi daha kolaydır. Kurtulamayanlar için ise ilerisi daha da zordur. Dediğini duydum. Yine Resullulâh (sav) Kabirden daha korkunç bir manzara görmedim

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ALLAH cc cümlemizden razı olsun kardeşim

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ebu Hureyrenin Gözyaşları ( r a)

[[COLOR=limegreenMüslüm B. Bişrden: Ebu Hureyre hastalandığı zaman ağladı. Ya Eba Hureyre (ra) Seni ağlatan nedir? diye sorulduğunda, o: Ben sizin bu dünyanız için ağlamıyorum. Beni ağlatan, yolumun uzaklığı ve azığımın azlığıdır. Cennetle cehennem arasında bir uçurumdayım. Hangisine götürüleceğimi bilmiyorum. cevabını verdi[/COLOR]

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : furkan21

Osman b. Affan (ra)ın azatlısı Haniden: Osman, bir kabrin başına durduğu zaman gözyaşları sakallarını ıslatıncaya kadar ağlardı. Ona: Cenneti ve cehennemi hatırlayınca kabri hatırlayınca ağlıyorsun?dendi. Osman (ra) buna Resulullâh (sav)ın kabir, ahiret geçitlerinden ilk geçittir. Bu ilk geçitten kurtulanlar için ilerisi daha kolaydır. Kurtulamayanlar için ise ilerisi daha da zordur. Dediğini duydum. Yine Resullulâh (sav) Kabirden daha korkunç bir manzara görmedim

ALLAH razı olsun..MEVLAM bizleri ilk geçit olan kabirden kolay geçip,diğer yerlerde ona kolay olan salih ve saliha kullardan etsin.

RABBİM cümlemizin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe olan muminlerden etsin..
i

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
ORiJiNAL YAZARI : furkan21

ALLAH razı olsun..MEVLAM bizleri ilk geçit olan kabirden kolay geçip,diğer yerlerde ona kolay olan salih ve saliha kullardan etsin.

RABBİM cümlemizin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe olan muminlerden etsin..
i

Üst Alt