Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
Selamun Aleykum Arkadaşlar...
Nebi( s.a.v.) buyuruyorlar; " Ashabım yıldızlar gibidir; hangisine uysanız hidayet bulursunuz."
Yine başka bir hadislerinde; "Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak bunlardan yalnızca bir tanesi doğru yolda kalacaktır. 'Bunlar kimdir ya Nebiyallah?' diye sordukları vakit; benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir" buyuruyorlar. Bu ve benzeri daha bir çok hadislerinde Sahabe-i Kiram efendilerimizi övüyorlar. Her birinin hikayesi başka, bizlerde uyandırdıkları duygular bambaşkadır. O halde size şu soruyu sormak istiyorum;

"Eğer Asr-ı Saadet devrinde yaşasaydınız hangi sahabe olmak isterdiniz? Neden?"

HAFIZ nadre perdaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
mus'ap bin ümeyr olmak isterdim..en başta peygamberimize çok benzediği ve kur
'an okuyuşu çok güzel olduğu için.. peygamber efendimizden çok önce medineye gelip medine halkını islama ısındıran halim selim ahlakından,iradesinden ve ilminden ötürü..

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
Bende H.Z Aişe annemiz olmak isterdim.onun ilmine ve paygamberimizi kıskanacak kadar olan sevgisine hayranım.

ADIN AİŞE
Lakabin Siddika.
Ünvanin Ümmü'l - Mü'minin.
Hilm sahibi, büyük insan, kutlu insan Siddik, Peygamberlerden sonra gelen en büyük insan, Hz Muhammed'in (s.Aleyhisselam.) en aziz, en sadik, en yakin, en can arkadasi Hz Ebu Bekir (r.a.)'nin güzeller güzeli, biricik kizi.

Islam aleminin annesi.
Iffet ve ismet madeni.
Sen dogdugunda Ebu Bekir'in yüzünde güller Iffet ve ismet sedefi Aise!..
Sen Sonsuzluk Nebisinden inciler aldin, her zaman, her firsatta O'na (s.Aleyhisselam.) hizmet ettin ve O'nun (s.Aleyhisselam.) mübarek sözlerini muhafaza ettin.

"Aise. Aise, su gibi duru.
Isik caglayani, yildiz yagmuru.

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Hz. Üveys (VeyseL Karani) gibi oLmak isterdim beLkide...
Efendimizi annesine verdigi sözden ötürü göremedigi icin sahabeden sayiLmiyor
ama bence cok örnek bir hayati vardi... beni cok duyguLandiriyor VeyseL Karani HazretLerinin hayati...
OnLar gibi örnek hayatLarimizin oLmasini cok isterdim...

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
bende musab bin ümeyir olmak isterdim .

gerci onlarin ayaklarinin bastigi toz bile olamayiz..

Mecnun_Misali

AşIK sOFi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Beşiktaş
Hz. Hamza yada Halid Bin Velid :) biri Allah'ın aslanı biri Allah'ın kılıcı :) çokmu uçtum ne :confused:

Üst Alt