Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Abbasi´lerin ünlü halifesi Harun Reşid zamanında yaşamış olan Behlül Dana (VIII. yüzyıl) dönemin evliyasındandı. Zaman zaman aklından zoru olan kimselere has tavırlar takınır, herkes de bundan dolayı kendisini deli sanırdı. Ama bunu maksatlı yapardı. Behlül daima Harun Rediş´in yakınında bulunur, çeşitli sebepler hasıl ederek onu uyarırdı.

Bir gün Behlül, üstü başı toz toprak içinde uzun bir yolculukan gelmiş olmanın belirtileri ile Harun Reşid´in huzuruna çıktı. Harun Reşid sordu:

- Be ne hal Behlül, nereden geliyorsun

- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.

- Ne işin vardı cehennemde

- Ateş lazım oldu da ateş almaya gittim.

- Peki, getirdin mi bari

- Hayır efendim getiremedim. Cehennemin bekçileriyle görüştüm. Onlar :

- "Sanıldığı gibi burada ateş bulunmaz, ateşi herkes dünyadan kendisi getirir" dediler.

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
Abbasi´lerin ünlü halifesi Harun Reşid zamanında yaşamış olan Behlül Dana (VIII. yüzyıl) dönemin evliyasındandı. Zaman zaman aklından zoru olan kimselere has tavırlar takınır, herkes de bundan dolayı kendisini deli sanırdı. Ama bunu maksatlı yapardı. Behlül daima Harun Rediş´in yakınında bulunur, çeşitli sebepler hasıl ederek onu uyarırdı.

Bir gün Behlül, üstü başı toz toprak içinde uzun bir yolculukan gelmiş olmanın belirtileri ile Harun Reşid´in huzuruna çıktı. Harun Reşid sordu:

- Be ne hal Behlül, nereden geliyorsun

- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.

- Ne işin vardı cehennemde

- Ateş lazım oldu da ateş almaya gittim.

- Peki, getirdin mi bari

- Hayır efendim getiremedim. Cehennemin bekçileriyle görüştüm. Onlar :

- "Sanıldığı gibi burada ateş bulunmaz, ateşi herkes dünyadan kendisi getirir" dediler.
eğitici ama ben katılmıyorum burdaki anatomiye.. peygamber efendimiz derki.. dünyadaki ateş 70 bin kere yıkanmış olmasına ragmen şiddetlidir.. siz birde cehennem ateşini görün..hadisi aklıma gelince burdaki mecazi anlamı çıkartınca ..herkes ateşi dünyadan götürür denmesi saçma geliyor bana.. ama bakın dikkatinizi çekerim MECAZİ anlamı çıkarırsanız diyorum.. aksi haldeki hikaye zaten güzel mesaj içeriyor.. günah işleme ateşini biriktirme götürme diyede..ben onu reel olarak okuyup böyle dedim mecaziyi çıkarıp.. o yüzden gerçekci insan olarak bana saçma geldi :D

Üst Alt