Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
hand1.gif
lailaha.gif
hand1.gif

bismillah03l06.gif

Ve Allah âyetleri size açıklıyor. Allah, (işin iç yüzünü) çok iyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.

İnananlar arasında çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çetin bir ceza vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Ya sizin üstünüze Allah'ın lütuf ve merhameti olmasaydı, Allah çok şefkatli ve merhametli olmasaydı (haliniz nice olurdu)!

Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse, muhakkak ki o, edepsizli i (yüzkızartıcı suçları) ve kötülü ü emreder. E er üstünüzde Allah'ın lütuf ve merhameti olmasaydı, içinizden hiçbir kimse asla temize çıkamazdı. Fakat Allah diledi ini arındırır. Allah işitir ve bilir.

(Önce) en yakın akrabanı uyar.

Sana uyan müminlere (merhamet) kanadını indir.

Şayet sana karşı gelirlerse de ki: Ben sizin yaptıklarınızdan muhakkak ki uza ım.

Sen O mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan.

O ki, (gece namaza) kalktı ın zaman seni görüyor.

Secde edenler arasında dolaşmanı da (görüyor).

Çünkü her şeyi işiten, her şeyi bilen O'dur.

Şeytanların ise kime inece ini size haber vereyim mi?

Onlar, günaha, iftiraya düşkün olan herkesin üstüne inerler.

Bunlar, (şeytanlara) kulak verirler ve onların ço u yalancıdırlar.

Şairlere (gelince), onlara da sapıklar uyarlar.

Onların her vadide başıboş dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi?

Kim iyilikle (ilâhî huzura) gelirse ona daha iyisi verilir. Ve onlar o gün korkudan emin kalırlar.

(Rablerinin huzuruna) kötülükle gelen kimseler ise yüzükoyun cehenneme atılırlar. (Onlara) "Ancak yaptıklarınızın karşılı ını görmektesiniz!" (denir).

(De ki:) Ben ancak, bu şehrin (Mekke'nin) Rabbine -ki O burayı dokunulmaz kılmıştır- kulluk etmekle emrolundum. Her şey de zaten O'na aittir. Bana müslümanlardan olmam ve Kur'an okumam emredildi. Artık kim do ru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: Ben sadece uyarıcılardanım.

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Allah Razı Olsun Perwerder kardeşim..

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Hesaba çekilmezden evvel kendinizi hesaba çekin
(Hz. Ömer(r.a) )

Bugün Allah için ne yaptın? (Hz.ömer (r.a)

Hz. Ömere ait bu iki söz hayatımızda ne kadar da çok söyledi imiz iki sözdür de il mi hemen herkesin ezbere bildi i ama ne anlama geldi i konusunda veya hayata geçirme noktasında kısır kaldı ımız iki de erli söz
Peki nedir nefsi hesaba çekme yani muhasebe ve murakabe ne anlama gelmektedir bir insanın bugün Allah için ben bir şey yaptım diyebilmesi nasıl olmaktadır işte bunlar gerçekten iyi bir şekilde cevabının bilinmesi ve hayata geçirilmesi gereken önemli hususlardır.kuranı kerimde hesaba çekilmekle ilgili ayetler vardır bunlardan en önemli iki ayette şunlardır

Haşr/18. Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve herkes, yarına ne hazırladı ına baksın. Allah'tan korkun, çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

HNDN' 'OBR3PEO (P'DFQNAR3P 'DDQNHQN'EN)P

Kıyame/2. Kendini kınayan (pişmanlık duyan) nefse yemin ederim (diriltilip hesaba çekileceksiniz).

Haşr süresi 18.ayete göre bir insanın yanında ne hazırladı ına bakması yani ölüme dirilişe hazır olup olmadı ını bilmesi sorgulanmaktadır bir kişi yanında ne oldu unu yani yarına diriliş gününe ne kadar hazır olup olmadı ını tam mana da bilemez
çünkü yapılan ibadetlerin amellerin niyet noktasında ne kadar kabule karin oldu unu ancak Allah bilir ve bir kul yaptı ı amelden ne kazandı ını asla bilemez.

İnsan kazanma kuşa ında kaybedebilir bunun aksine kaybetme kuşa ında kazanabilir allahın fazlını ve keremini hiçbir zaman göz ardı edemeyiz çünkü rabbim kullarına tamamen fazlı ve keremiyle ihsan da bulunur yani kul kazancını da kaybını da hesap edemez.

Bir insana düşen asıl görev ben rabbime ne kadar yakınım ne kadar uza ım bunun düşüncesiyle beraber kendine çeki düzen vermedir. Peki insan kendine nasıl çeki düzen verir ilk önce kişi yaşadı ının ve dünya hayatının gelip geçici oldu unun farkına varmalıdır daha sonra bu kısacık ömrün neyle nasıl geçti ini sorgulayarak ben ne yapıyorum ne ile meşgulum? ne durumdayım? gitti im yol yol mu? tuttu um iş iş mi? acaba hangi durum üzereyim? diye kendini sorgulamalı ve allaha yakın olma hususunda rable ne kadar irtibatlı olup olmadı ına bakmalı ve aldı ı cevaplarla kendine bir yol çizmeli.

Bunu yapabilmek için benim tavsiyem kardeşlerime şudur ki hepimiz her sabah yata ımızdan uyandı ımızda ellerimizi açıp önce euzü besmele çekerek bizi bu yeni güne kavuşturdu u için rabbimize şükredip daha sonra yarabbi niyet eyledim bu yeni günü senin rızan için yaşamaya diye söyleyerek o güne başlasak rabbim adına niyet edilmiş ve yaşanmak istenen ogün için allahu teala bize yardım edecek ve en azından nefsimize ma lup olmama noktasında elimizden tutacaktır.

Daha sonra gün bitip de yata a yatma vakti gelince ellerimizin arasına başımızı alıp acaba ben bugün Allah için ne yaptım rabbime yaklaşma adına nelerle meşgul oldum artılar ve eksiler de erlendirilerek yapılan artıların yani hayır işlerin ve amellerin devamı için eksilerin yani kötü fiillerin de yapılmaması için vciddi bi karar alınmalı ve bunu uygulamaya koymalıyız.

İşte o zaman görece iz ki bu muhasebe bizi allha daha yakın olan kullardan eyleyecek inşallah rabbim bize şah damarımızdan yakın ama biz ona günahlarımızdan dolayı uza ız günahlardan uzak olmak ta muhasebe ve murakabeye ba lı bir husustur,

Üst Alt