Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Ayetül-kürsiyi Sonuna Kadar Oku

"Ebu Hureyre rivayet ediyor: Resulullah (sas) beni Ramazan zekatını muhafazaya tayin etmişti. Derken kara bir adam gelerek zahireden avuç avuç almaya başladı. Ben derhal kendisini yakaladım ve Seni Resulullah (sas)a çıkaracağım. dedim. Bana Ben fakir ve muhtaç bir kimseyim, üstelik üzerimde bakmak zorunda olduğum çoluk-çocuk var, ihtiyaçlarım cidden çoktur, şiddetlidir. dedi. Ben de onu salıverdim. Sabah olunca, Hz. Peygamber (sas), Ey Ebu Hureyre! Dün akşamki esirini ne yaptın? diye sordu. Ben, Ey Allahın Resulü, bana şiddetli ihtiyacından ve çoluk-çocuktan dert yandı. Bunun üzerine ona acıyarak salıverdim. dedim. Resulullah (sas), Ama o sana muhakkak yalan söyledi. Haberin olsun, o tekrar gelecek! buyurdu. Bu sözünden anladım ki, adam tekrar gelecek. Bir kere daha geldi, yine yalvardı ve kurtuldu. Ertesi gün Resulullah (sas), Ey Ebu Hureyre, dün geceki esirini ne yaptın? diye sordu. Ben, Ey Allahın Resulü, bana ihtiyacından çoluk-çocuğundan dert yandı. Ben de acıdım ve salıverdim. dedim. Ama dedi, Resulullah: O yalan söyledi fakat yine gelecek. Üçüncü sefer yine gözetledim. Onu yine yakalayıp; Seni mutlaka Hz. Peygamber (sas)e götüreceğim. Bu üçüncü gelişin, üstelik sıkılmadan, bir daha gelmeyeceğim deyip yine de geliyorsun! dedim. Yine bana rica ederek şöyle söyledi: Bırak beni, sana birkaç kelime öğreteyim de Allah onlarla sana fayda ulaştırsın. Ben: Nedir bu kelimeler söyle! dedim. Bana dedi ki: Yatağa girdin mi Ayetül-Kürsiyi sonuna kadar oku. Bunu yaparsan Allah senin üzerine muhafız bir melek diker, sabah oluncaya kadar sana şeytan yaklaşamaz. Ben yine acıdım ve serbest bıraktım. Sabah oldu, Resulullah (sas), Dün akşamki esirini ne yaptın? diye sordu. Ben, Ey Allahın Resulü, bana birkaç kelime öğreteceğini, bunlarla Allahın bana faide ihsan buyuracağını söyledi, ben de kendisini yine serbest bıraktım. dedim. Resul-i Ekrem (sas), Neymiş onlar? dedi. Ben, Efendim, yatağına uzandığın vakit Ayetül-Kürsiyi başından sonuna kadar oku. (Bunu okursan) Allahın koyacağı bir muhafız üzerinden eksik olmaz ve ta sabaha kadar şeytan sana yaklaşmaz! dedi, cevabını verdim. Resulullah (sas) bunun üzerine, (Bak hele!) o koyu bir yalancı olduğu halde, bu sefer doğru söylemiş. Ey Ebu Hureyre, üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun? dedi. Ben, Hayır! cevabını verdim. O bir şeytandı buyurdular. (Buhari, Vekale 10)"

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun,yüreğin gibi güzel bir yazı.

MEVLAM cümlemizi şeytanın şerrinden korusun..

Üst Alt