Az yemek, salihler adeti olduğu gibi, az uyumak da salihler adetidir. Çünkü çok yemek gibi çok uyumak da:
Kalbi gaflete düşürür.
Dimağı uyuşturur.
Unutkanlığa sebep olur.
Vücudu hantallaştırır.
Bir kısım hastalıklara sebep olur.
Ayrıca çok uyumak;
Gecenin çeşit çeşit bereketlerinden,
Nice ilahi füyuzattan,
Seherlerde bezledilen ilahi rahmetten mahrumiyeti mucib olur.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin şahsında biz müslümanlara şu ilahi mesajlar ulaştırılıyor:
"Ey örtünüp bürünen! Gecenin yarısı ve yarısından az, yahut fazlasında kalk ve Kuranı tertil üzere tane tane oku." (Müzzemmil/1-4)
"Gecenin bir kısmında kalk, sana mahsus bir fazlalık olarak namaz kıl. (Böylece) Rabbinin seni Makam-ı Mahmuda göndereceğini umabilirsin." (İsra-79)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem de:
"Allah Tealanın gece yarısından sonra kullarına:
Bana dua eden yok mu, duasını kabul edeyim.
Benden isteyen yok mu, istediğini vereyim.
Tevbe eden yok mu, tevbesini kabul edeyim." diye nida ettiğini haber vermektedir.
İLKADIM DERGİSİ
Kalbi gaflete düşürür.
Dimağı uyuşturur.
Unutkanlığa sebep olur.
Vücudu hantallaştırır.
Bir kısım hastalıklara sebep olur.
Ayrıca çok uyumak;
Gecenin çeşit çeşit bereketlerinden,
Nice ilahi füyuzattan,
Seherlerde bezledilen ilahi rahmetten mahrumiyeti mucib olur.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin şahsında biz müslümanlara şu ilahi mesajlar ulaştırılıyor:
"Ey örtünüp bürünen! Gecenin yarısı ve yarısından az, yahut fazlasında kalk ve Kuranı tertil üzere tane tane oku." (Müzzemmil/1-4)
"Gecenin bir kısmında kalk, sana mahsus bir fazlalık olarak namaz kıl. (Böylece) Rabbinin seni Makam-ı Mahmuda göndereceğini umabilirsin." (İsra-79)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem de:
"Allah Tealanın gece yarısından sonra kullarına:
Bana dua eden yok mu, duasını kabul edeyim.
Benden isteyen yok mu, istediğini vereyim.
Tevbe eden yok mu, tevbesini kabul edeyim." diye nida ettiğini haber vermektedir.
İLKADIM DERGİSİ