Cabir bin Abdullah r.a dan rivayet edildiğine göre RESULULLAH SAV efendimiz şöyle buyurmuşlardır.
Davud Aleyhisselamın oğlu Süleyman Aleyhisselam ın annesi,oğlu süleymana Ey oğlum,Geceleyin fazla uyuma!zira geceleyin fazla uyuku kişiyi kıyamet günü fakir bırakır demiştir.(İbni Mace)
Hazreti Ömer r.a efendimizin oğlu Abdullah r.a buyuruyorki.
Saadet devrinde kim bir rüya görürse gelip onu RESULULLAH S.AV e anlatırdı.
Bende bir rüya görmeyi ve onu RESULULLAH S.A.V e arzetmeyi çok isterdim.O sıralarda ben çok gençtim ve RESULULLAH SAV zamanında mescidde uyuyordum.
Bir gece rüyamda iki melegin beni tutup,cehenneme götürdüklerini,cehennemin kuyu gibi taştan örülü ve iki boynuzu olduğunu gördüm.İçinde birçok tanıdık kimseler vardı.
Korktum ve cehennemden ALLAH a sığınırım,demeye başladım.
Bu sırada başka bir melekle karşılaştık.Bana korkma dedi.
Bu rüyamı ablam Ümmül-müminin Hafsa r.a ya anlattım.o da S.A.V e arzettiğinde,
Abdullah ne iyi çocuktur.Bir de gece kalkıp namaz kılsa buyurmuş.
Bundan sonra ben geceleri çok az uyumaya başladım(Buhari)
YÜCE RABBİM Bizleri geceleri çok az uyuyup,SAV in şefaatine nail olan kullardan etsin.....
Davud Aleyhisselamın oğlu Süleyman Aleyhisselam ın annesi,oğlu süleymana Ey oğlum,Geceleyin fazla uyuma!zira geceleyin fazla uyuku kişiyi kıyamet günü fakir bırakır demiştir.(İbni Mace)
Hazreti Ömer r.a efendimizin oğlu Abdullah r.a buyuruyorki.
Saadet devrinde kim bir rüya görürse gelip onu RESULULLAH S.AV e anlatırdı.
Bende bir rüya görmeyi ve onu RESULULLAH S.A.V e arzetmeyi çok isterdim.O sıralarda ben çok gençtim ve RESULULLAH SAV zamanında mescidde uyuyordum.
Bir gece rüyamda iki melegin beni tutup,cehenneme götürdüklerini,cehennemin kuyu gibi taştan örülü ve iki boynuzu olduğunu gördüm.İçinde birçok tanıdık kimseler vardı.
Korktum ve cehennemden ALLAH a sığınırım,demeye başladım.
Bu sırada başka bir melekle karşılaştık.Bana korkma dedi.
Bu rüyamı ablam Ümmül-müminin Hafsa r.a ya anlattım.o da S.A.V e arzettiğinde,
Abdullah ne iyi çocuktur.Bir de gece kalkıp namaz kılsa buyurmuş.
Bundan sonra ben geceleri çok az uyumaya başladım(Buhari)
YÜCE RABBİM Bizleri geceleri çok az uyuyup,SAV in şefaatine nail olan kullardan etsin.....