Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

setre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1-Bedeni sıhhatli kılar
2-Kalbi nurlandırır
3-Hafızayı kuvvetlendirir
4-Geçinmeyi kolaylaştırır
5-Amele lezzet verir
6-Allahü Tealayı çokça zikretme imkânı sağlar
7-Ahireti düşünmeyi kolaylaştırır
8-İbadetten lezzet almayı temin eder
9-İsabetli karar vermeyi sağlar
10-Hesabı kolaylaştırır

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun bu zamanada o kadar az yemeye ihtiyac var ki,insanlara gaflete sebeb olabiliyor bazen.Rabbim bizleri gaflet muhafaza buyurssun inşeallah

setre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Cümlemizden Rabbim razi olur inşAllah.Sofrada doymadığımızı hissetiğimiz an Peygamber Efendimizin s.a.v yarı aç iken kalktığı aklımıza gelirse bir şey yiyemeyiz diye düşünüyorum .Bana öyle oluyorda....

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Şems-i Tebrizi hazretlerine bir kimse :"Efendim !Marifeti bana anlatırmısınız?dedi.O , da ;"Bir gönül ki, Allah-u Teala'nın muhabbetiyle yanıp , onunla haya tbuluyorsa , bu marifettir." buyurdu.Soru soran ;"Peki ben ne yaparsam bu marifeti elde edebilirim.?"diye sordu.

"Bedeni terk ederek.Çünkü Allahu Teâla ile kul arasındaki perde , kişinin bendenidir.Allahu Teâlaya vâsıl olmasına mâni olacak şey dört tanedir: Şehvet , çok yemek , mal ve makam ucûp ve gurûr.İşte bu dört şey, kulun Cenab-ı Hakk'a ulaşmasına mânidir.".buyurdu.

Üst Alt