Herkese hayrlı akşamlar gönül dostları!
İsmail Hami Danişment’te okumuştum.
Eski padişahlardan biri, oğlunun tahtı ele geçireceğinden korkar ve bir gece, cellatlara emir vererek öz evladına kıyar.
Genç şehzadenin feci bir şekilde boğdurulması üzerine, devrin rûznâmecisi (Günlük tutan, olayların kaydını düşen) şunları yazar:
“Padişah-ı âlem efendimiz âlem-i mânâda şehzadesinin derecesini kasır (düşük) görmegile anı rütbe-i şehadete yükseltmişdür.”
…
İnsanoğlundaki şu ifade kudreti ve hayal gücü var ya; en korkunç cinayetleri bile allayıp pullamada ne kadar da mahirdir.
Hakk’a batıl, batıla hak elbisesini giydirmede, inanın, İblis bile insandaki manevra kabiliyetine hayran kalsa yeri.
…
Evladı katletmeye bile böylesine ulvi gerekçeler uydurmaya hayret mi ettiniz?
Günümüze bakın, değişen bir şey var mı?
Bilseniz, ne çirkinliklere ne cicili bicili kılıflar uyduruyoruz.
…
Bugünün toplumunda;
-Nikâhsız, haram ilişkinin adı “seviyeli birliktelik” değil mi?
-Ar damarı çatlamasına “sosyal fobiyi aşma” demiyor muyuz?
-Her türlü küstahlığı, edepsizliği “öz güven” saymak, moda değil mi?
(Bir gün bir İlahiyat 2. sınıf öğrencisi, yani iki yıl evvel lisede olan bir yeniyetme, misafirimdi ve sohbet esnasında demişti ki: “-Ben Gazzâlî’ye katılmıyorum!”)
-15 Temmuz gecesi kendi halkına kurşun yağdıran bir asker kokuşmuşu: “-Onları cennete gönderdik!” dememiş miydi?
-Beşikteki çocuğu, hamile kadını, namazdaki vatandaşı ve uykudaki insanı katletmeye bin bir ideolojik gerekçe, slogan, açıklama sıralanmıyor mu?
-İffeti ve masumiyeti uğurlamanın adı “çıkmak” olmadı mı?
-Ve her türlü rezilliğin, çürümüşlüğün izahı “özgürlük” değil mi?
…
En kötüyü ve en çirkini bile kavramlara takla attırarak meşru ve mazur göstermek mümkündür.
Peki ya vicdan?
O, yer mi bunları?
…
Âlemlerin Efendisi (SAV) buyurdular ki:
“SİZDEN İKİNİZ BİR DÂVÂ İÇİN BANA GELEBİLİRSİNİZ. HAKSIZ OLAN, ÇOK BELİĞ (ETKİLEYİCİ) KONUŞARAK BENİ YANILTABİLİR.
BİLİNİZ Kİ BEN DE BİR BEŞERİM VE ALLÂH BİLDİRMEDİKÇE BEN DE BİLEMEM. ÖYLEYSE, BANA GELMEZDEN ÖNCE ALLÂH’TAN KORKUNUZ.”
…
Umarım birilerinin gönlüne dokunmuşuzdur. Vesselam ????
İsmail Hami Danişment’te okumuştum.
Eski padişahlardan biri, oğlunun tahtı ele geçireceğinden korkar ve bir gece, cellatlara emir vererek öz evladına kıyar.
Genç şehzadenin feci bir şekilde boğdurulması üzerine, devrin rûznâmecisi (Günlük tutan, olayların kaydını düşen) şunları yazar:
“Padişah-ı âlem efendimiz âlem-i mânâda şehzadesinin derecesini kasır (düşük) görmegile anı rütbe-i şehadete yükseltmişdür.”
…
İnsanoğlundaki şu ifade kudreti ve hayal gücü var ya; en korkunç cinayetleri bile allayıp pullamada ne kadar da mahirdir.
Hakk’a batıl, batıla hak elbisesini giydirmede, inanın, İblis bile insandaki manevra kabiliyetine hayran kalsa yeri.
…
Evladı katletmeye bile böylesine ulvi gerekçeler uydurmaya hayret mi ettiniz?
Günümüze bakın, değişen bir şey var mı?
Bilseniz, ne çirkinliklere ne cicili bicili kılıflar uyduruyoruz.
…
Bugünün toplumunda;
-Nikâhsız, haram ilişkinin adı “seviyeli birliktelik” değil mi?
-Ar damarı çatlamasına “sosyal fobiyi aşma” demiyor muyuz?
-Her türlü küstahlığı, edepsizliği “öz güven” saymak, moda değil mi?
(Bir gün bir İlahiyat 2. sınıf öğrencisi, yani iki yıl evvel lisede olan bir yeniyetme, misafirimdi ve sohbet esnasında demişti ki: “-Ben Gazzâlî’ye katılmıyorum!”)
-15 Temmuz gecesi kendi halkına kurşun yağdıran bir asker kokuşmuşu: “-Onları cennete gönderdik!” dememiş miydi?
-Beşikteki çocuğu, hamile kadını, namazdaki vatandaşı ve uykudaki insanı katletmeye bin bir ideolojik gerekçe, slogan, açıklama sıralanmıyor mu?
-İffeti ve masumiyeti uğurlamanın adı “çıkmak” olmadı mı?
-Ve her türlü rezilliğin, çürümüşlüğün izahı “özgürlük” değil mi?
…
En kötüyü ve en çirkini bile kavramlara takla attırarak meşru ve mazur göstermek mümkündür.
Peki ya vicdan?
O, yer mi bunları?
…
Âlemlerin Efendisi (SAV) buyurdular ki:
“SİZDEN İKİNİZ BİR DÂVÂ İÇİN BANA GELEBİLİRSİNİZ. HAKSIZ OLAN, ÇOK BELİĞ (ETKİLEYİCİ) KONUŞARAK BENİ YANILTABİLİR.
BİLİNİZ Kİ BEN DE BİR BEŞERİM VE ALLÂH BİLDİRMEDİKÇE BEN DE BİLEMEM. ÖYLEYSE, BANA GELMEZDEN ÖNCE ALLÂH’TAN KORKUNUZ.”
…
Umarım birilerinin gönlüne dokunmuşuzdur. Vesselam ????