Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Bahcedeki altin küpü

Bir zamanlar adamin biribir bahce satin aldi.Bahcede calisirken ici altin dolu bir küp buldu.Küpü kucakladigi gibi bahceyi satin aldigi adama gitti.Ona:
- Arkadas! Senden satin aldigim bahcede altin buldum.Altinlarini al.Zira ben senden yalniz bahceyi satin aldim,altinlari satin almadim,dedi.Bahceyi satan adam:
- Birlikte sattim.Altinlar da senin hakkin,al götür,dedi.Bahceyi satan ile alan,aralarinda altinlari alirdin almazdin diye cekistiler.Her ikisi de altinlari almaktan kacindi.Anlasamayinca güvenilir bir hakime gittiler.Hakim onlari dinledikten sonra:
- Cocuklariniz var mi? diye sordu.
Bahceyi alan:
- Benim bir oglum var,dedi.
Bahceyi satan da:
- Benim bir kizim var,dedi.
Bunun üzerine hakim söyle karar verdi:
- Cocuklarinizi birbiriyle evlendirin! Altinlardan her ikisine harcayin! Kalanin bir kismini kendinize ayirin.Kalani da fakir fukaraya dagitin! dedi.

Ögütler
Kanaat tükenmez bir hazinedir.Bu hikayedeki adamda kanaat sahibi ve güzel ahlakli kimselerdir.Allah,dürüst insanlari hem dünyada hem ahirette ödüllendirir.
Insanlarin ahlaki;1- Alisveriste,
2- Komsulukta, 3- Yolculukta belli olur.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
[GLOW=red]Kanaat tükenmez bir hazinedir.Bu hikayedeki adamda kanaat sahibi ve güzel ahlakli kimselerdir.ALLAH,dürüst insanlari hem dünyada hem ahirette ödüllendirir.
Insanlarin ahlaki;1- Alisveriste,
2- Komsulukta, 3- Yolculukta belli olur.

ÇOK HAKLISIN.UMARIM DERS ALMASI GEREKENLER ALMIŞTIR.
TEŞEKKÜRLER.[/GLOW]

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
ya evlenmek istemezlerse.. ;)
güzel bir paylaşımdı saol canım..

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Bir küp altın... valla eskiden bilmem ama şimdi herkes evlenir...

Kim kaçırır bu fırsatı...

Evlenme konusunu işin içine katmazsak Adamların gösterdiği davranış takdire şayan...

Ama evlilik karıştımı işte karışır bir küp altın içinmi evlendiler...

Ya altınlardan vaz geçip evlenmek istemeseydiler...

Üst Alt