Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Bir garip ölmüş diyeler
Üç günden sonra duyalar
Soğuk su ile yuyalar
Şöyle garip bencileyin ...

…ve bir gün; barakasında yattığı yerde öldü, kaldı garibim. Cenazesi kaldırıldı feryatsız – figansız…

Üç - beş kişinin omzunda garibe yakışır şekilde.

Kırlaşan sakalları uzamış, saçlarının kiriyle karışmıştı; battaniyeye sarılı, kokmuş cesedi görevliler tarafından çıkarılırken.

Ambulansa yerleştirlirken bakmıştım, acıdan iz kalmış yüzüne…

Beni suçluyordu vicdanım; yürüyüş güzergahında olan bu dumanı tütmeyen barakaya, neden bir kez başını uzatıp, vermedin Allahın selamını?…

Oysa kaç kez ayağım basmıştı bu, toprak yoldaki eğri büğrü taşlara; ve kaç kez bakmıştım, görmediğim göremediğim bu; içinde aş olmayan barakaya…

Hastaneye götürürken düşünüyordum 60 yaşlarında, tam yaşayacağı zaman diye; nerden bilebilirdim ki, kimlik tespitinde sadece ve sadece 35 yaşında çıkacağını…

(2008 yılı, Adana – Seyhan)

**********************​

Cümle İslam Aleminin, baktığını görmesi dileğimle,
Allaha emanet olunuz…

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Oysa kaç kez ayağım basmıştı bu, toprak yoldaki eğri büğrü taşlara; ve kaç kez bakmıştım, görmediğim göremediğim bu; içinde aş olmayan barakaya…

Hastaneye götürürken düşünüyordum 60 yaşlarında, tam yaşayacağı zaman diye; nerden bilebilirdim ki, kimlik tespitinde sadece ve sadece 35 yaşında çıkacağını…

Ne kadar hüzünlü ,bir o kadar insanın insan olana görevini ayrımsayamayışı..
Kaç hayat var ki böyle,duyarsızlık,dünya telaşesi içinde yaşayıp giderken biz..Çok üzücü..
Bir zamanlar o insanların bir ümit diye güne başlayışlarını göremeyecek,ümit olamayacak kadar yanılışımız,körlüğümüz...

Katresu kardeşim..Allah yüreğine zeval vermesin,Allah razı olsun hisse verici kaleminden..
Anlat,anlat ki unuttuğumuzu hatırlayalım..

Yürekten teşekkürler

Üst Alt