Filistin'de yüreği kanayan çocuğu benden sorun, Afganistan'da silah tutan militanı benden sorun, Çeçenistan'da silahlara hedef olan kadını benden sorun, Pakistan'da Keşmir'de yatağında uyuyamayan babayı benden sorun, Kahire'de Amerika'nın uşağı olmak nasıldır bana sorun, Bosna'da bir kız nasıl okur benden sorun, Kırgızistan'da nasıl ağlar duvarlar ve delik deşik olur bir çocuğun ümitleri bana sorun, Suriye'de süren şeriatı ve bir kadın ne bahtiyardır ondan, konuşan gözleri bana sorun, Bağdat'ta devrilen Saddam heykellerini bana sorun, bir tankın önünde nasıl can verir bir insan bana sorun, kurşun nasıl okşar ecelin alnını bana sorun, bunca kavgaya sebep benzinin beyaz gözyaşlarını benden sorun, nil-tuna nasıl yas tutar bana sorun, Hicaz'ın sahte hacılarını bana sorun, gözyaşları kan-çanak secdede can veren nurani dedeleri de benden sorun.Yunanistan'da gurbet yaşayan adaları bana sorun, Kıbrıs'ta verilen şehitlerin kanlarına içki katıp içen neslin kumar masasını benden sorun, Afrika'da yemek ne demektir tadamayan siyah tenleri, eksik damakları bana sorun, Uygur Türkleri'nde ne kadardır yaşamanın bahası bana sorun, Özbekistan'da- Kırgizistan'da hınzır eti bulaşmamış yiyecek bulmanın çabası nedir benden sorun, tandırlarda pişer somun ekmekleri, tutan elin ateşini bana sorun, Tunus'da Cezayir'de ne kadar hasrettir bir nine arapça kelimeye benden sorun, ve bir Arap-Asyalı ne derece mahcuptur batılının karşısında bana sorun. el pençe nasıl durur Mübarek(!) huzurunda Bush'un benden sorun, bir kadetral nasıl mağrur olur, minarelerin hezimetini benden sorun, yüze gülen cebinde hançeresini saklayan gavurun meramını bana sorun! ve bir Türkiye ne kadar akrep besler;masonu, teröristi,sabataisti benden sorun!..bana sorun,benden sorun; ne çok yakıyor canımı bildiklerim, ah bu bildiklerim! keşke bilmeseydim..
Katre-i Matem...