Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
zulum.jpg

Filistin'de yüreği kanayan çocuğu benden sorun, Afganistan'da silah tutan militanı benden sorun, Çeçenistan'da silahlara hedef olan kadını benden sorun, Pakistan'da Keşmir'de yatağında uyuyamayan babayı benden sorun, Kahire'de Amerika'nın uşağı olmak nasıldır bana sorun, Bosna'da bir kız nasıl okur benden sorun, Kırgızistan'da nasıl ağlar duvarlar ve delik deşik olur bir çocuğun ümitleri bana sorun, Suriye'de süren şeriatı ve bir kadın ne bahtiyardır ondan, konuşan gözleri bana sorun, Bağdat'ta devrilen Saddam heykellerini bana sorun, bir tankın önünde nasıl can verir bir insan bana sorun, kurşun nasıl okşar ecelin alnını bana sorun, bunca kavgaya sebep benzinin beyaz gözyaşlarını benden sorun, nil-tuna nasıl yas tutar bana sorun, Hicaz'ın sahte hacılarını bana sorun, gözyaşları kan-çanak secdede can veren nurani dedeleri de benden sorun.Yunanistan'da gurbet yaşayan adaları bana sorun, Kıbrıs'ta verilen şehitlerin kanlarına içki katıp içen neslin kumar masasını benden sorun, Afrika'da yemek ne demektir tadamayan siyah tenleri, eksik damakları bana sorun, Uygur Türkleri'nde ne kadardır yaşamanın bahası bana sorun, Özbekistan'da- Kırgizistan'da hınzır eti bulaşmamış yiyecek bulmanın çabası nedir benden sorun, tandırlarda pişer somun ekmekleri, tutan elin ateşini bana sorun, Tunus'da Cezayir'de ne kadar hasrettir bir nine arapça kelimeye benden sorun, ve bir Arap-Asyalı ne derece mahcuptur batılının karşısında bana sorun. el pençe nasıl durur Mübarek(!) huzurunda Bush'un benden sorun, bir kadetral nasıl mağrur olur, minarelerin hezimetini benden sorun, yüze gülen cebinde hançeresini saklayan gavurun meramını bana sorun! ve bir Türkiye ne kadar akrep besler;masonu, teröristi,sabataisti benden sorun!..bana sorun,benden sorun; ne çok yakıyor canımı bildiklerim, ah bu bildiklerim! keşke bilmeseydim..

Katre-i Matem...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
O davanın hadimi değilsen, geceleri nefes nefese uyanıp ağlamıyorsan,bundan da öte uyuyabiliyorsan göm kafanı! uykuda rahat bulabiliyorsan, geceleri öksüz bırakıyorsan, kış uykusundan uyanamıyorsan göm kafanı!
Gözünden hala kan yerine yaş akıyorsa, sevinçten ağlayabiliyorsan, asıl ağlaman gerekenlere gözün yabancı ise göm kafanı! daha da ağırı susuyorsan ağlamaktan da mahrum isen boşuna nefestesin göm kafanı!
Ayakların hangi yoldadır bilmem ama hakiki meclislerden ırakta ise durdur ayaklarını, ilim yuvalarına uğramadıysa ayakkabıların, çıkar at ya da göm kafanı! herbir adımına cennetler döşensin, o kadem ki seni ilk doğuşun gibi günahdan azade kılar ama ki gelmiyorsa günahdan beri, diyorum göm kafanı!
Diline hakim olamıyorsan, o ki seni giybette nöbetçi tutuyorsa, hem malayanide müdavim isen ne diye konuşuyorsun sussana! yok onu da beceremem diyorsan çek karnına dilini göm kafanı!
Ellerini uzattığın yere dikkat kesil. harama etmesin zerre meyil. eğer tersine koyduğun yerde de duruyor, hareketten yoksun ise en azından karanlığa bir taş atamıyorsa, kurtul bileğinden göm kafanı!
Kafan rahat mı,binbir tilki talan etmiyor mu tarlalarını?! yastığını hala mı şımartıyorsun.. yazıklar vacib oldu bize.. eğer ki kalbin neşeden payidar ise,ruhunun acısına kulak kesilmiyorsan,koş mezarlara göm kafanı!
Kulakların hakikattan gayrısını işitiyorsa, boş sesleri ninniliyorsan, o kuran nidasına açsa işitmelerin, en fenası da bu ya zelil müziklerde ise eğlenmelerin,boşuna duyuyorsun, zarlarını o nida ile patlat yoksa göm kafanı!
Kafanı o emel ile yoğurmuyorsan,çileye sahip çıkamıyorsan,fikirden mahrum, silahtan aciz isen, ruhunu nefsin hapsinden kurtarmıyorsan, kalbini çöplüğe çevirmeye uğraşıyorsan, yani ev sahibini evinden kovuyorsan toprağa da değme, kendi elinle kopar kafanı!!

Katre-i Matem...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
:agla::agla:

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38