Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Başımı açabilir miyim?

Başörtüsü takan takmayan hemen hemen bir çok genç kızın, kadının ve kocanın başına gelen veya genç kızı olan her ailede konuşulan olaylardan bir demet sunuyorum:

Başımı açabilir miyim?

- Hayır yavrum, olmaz. Örtmen lazım,

- Ama annee! Niye?

- Kızım dinimiz öyle istiyor. Allahımız böyle emrediyor. Hem bak senin baban hacı. Sen hacı kızısın, hem sonra el, âlem ne der?

- Sonra örtsem, mesela ihtiyarlayınca, hem teyzem anlattı, sen de gençken açık gezmişsin ve sonra örtünmüşsün.

- Bak hele yaramaza! Oraları karıştırma!
******************************+

- Evet örtünmek güzel şey, ben de istiyorum ama, bu konuda kendimi yeterince hazır hissetmiyorum. Hem çevrem de buna hazır değil. Örtündüğüm zaman arkadaşlarım ne der acaba? Beni dışlarlar mı? Hem sonra geleceğim, okulu bitirsem bile bu halimle iş bulabilir miyim? Arkadaşlarımın halini görüyorum, okul kapılarında sürünüyorlar, bir çoğu imtihana alınmadıkları gibi, bir çok haktan da mahrum bırakılıyorlar.

- Evet yavrum doğru düşünüyorsun. Baban da ben de bunları çok düşündük, Bizce okulu bıraksan, hem okulu bitirsen neye yarayacak ki, o zaman da evlenip çoluk çocuğa karışacaksın. Okuduğun boşa gidecek.

- Bu örtü de nereden çıktı? Senin yüzünden el alemin yüzüne bakamıyoruz. İtibarımızı beş paralık ettin! Para istiyorsan para, mal istiyorsan mal, her gün bir başka giyin, niye yaşlı kadınlar gibi kapanıyorsun, gençsin, güzelsin derhal çıkaracaksın başından bu bez parçasını!

- Hayır anne o bir bez parçası değil! Dinimizin emri.

- Bak sen başımıza hoca kesildi. Bana bak kızım! bunların zamanı geçti, hem kaçıncı asırda yaşıyoruz? Bak hanım! Bunlar hep senin başının altından çıktı. Ben demedim mi sana o sıkma başlı arkadaşları ile gezmesin diye. Ben böyle olacağını biliyordum. Körle yatan şaşı kalkar. O ...cuların yanına giden ...cu olur işte. Bak kızım ben onu bunu anlamam, biz aydın ve çağdaş aileyiz. Ailemizin şerefini beş paralık etmeye hakkın yok. Yarından tezi yok atacaksın başındakini.

Ama anne! Baba! Sizler müslüman değil misiniz?

- Lütfen hareketlerine biraz dikkat et Ayla!

- Ne o! Kıskandın mı? Siz erkekler hep böylesiniz zaten.

- Ama sana başka erkeklerin bakmasını istemiyorum.

- Bende senin başka kadınlarla ilgilenmeni istemiyor.

- Ama onlar benim iş arkadaşlarım.

- Öyle mi?...

- Kız Hasibe Faikin kızı da satılmış. Sizin kız bu sene de evde kalacak. Bak bacım, de! Şu kızına açılsın saçılsın. Gendini göstersin. Buunku gençler modernden hoşlanıyor.

- Ben de diyom, amma dinletemiyom. Zaten gendi güzel değil, bir de örtünüyor. Bilmiyorum ne olacak. Bu gidişle bizim kıza kimse dünür gelmeyecek.

- Bak Hasibe arasıra çarşıya çıksın, guma kuşu gibi evde oturup durmasın. Bak Kerimeyi görmedinni. Çirkin kızını nasıl sattı. Alladı, pulladı, yağlayıp cilaladı gızı sattı.

Bilmem ki kız Döndü. Hem babası ne der?

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
s.a.

başörtüyü gönülden örtmek kolay değil, irade ister, sağlam iman ister, bu yola baş koymuş olmak düşüncesi ister...

muhabetle

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Degişik diyaloglar olmuş insanın başını örtmesi irade ve anlayış meselesi bence..
(Yine çok anlamlı konuştum) :D:D

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : onur
Degişik diyaloglar olmuş insanın başını örtmesi irade ve anlayış meselesi bence..
(Yine çok anlamlı konuştum) :D:D

kim demiş :D :D

abaci_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ne diyelim ulkemızde hala bas ortu sorunu var ama ortmek ısteyenler ortuyor

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
gerçekten bu türden diyaloglar her çevrede kendi değer yargılarına göre vuku bulmakta.....

Ya Musab'ın dediği gibi yürekten, inanarak,allah rızası için örtüye bürünmek zor ama güzel bir iş......Asla çevredekiler için,o,bu,şu için değil,öncelikle allah emri olduğu için ve kendimizi mahrem olmayanların bakışlarından korumak gayesiyle örtünmeliyiz.....Doğrusu budur!!!

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
gerçekten bu türden diyaloglar her çevrede kendi değer yargılarına göre vuku bulmakta.....

Ya Musab'ın dediği gibi yürekten, inanarak,ALLAH rızası için örtüye bürünmek zor ama güzel bir iş......Asla çevredekiler için,o,bu,şu için değil,öncelikle ALLAH emri olduğu için ve kendimizi mahrem olmayanların bakışlarından korumak gayesiyle örtünmeliyiz.....Doğrusu budur!!!

çok doğu sıla ama birde istemeyerek açmak zaorunda kalan kardeşlerimizi düşünüyorum ve daha bi üzülüyorum :(

@hmet

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
arkadasım cok güzel olmuş ben bir erkegim onu takmanın nasılbirsey oldugunu belki tanm anlamıyla anlayamam ama size cok üzüldügüm birseyi anlatayım:gecenlerde danıstayda bir takım saldırılar oldu halen de gündemde.ertesigün tören vardı danıştayda bizim dershane danıstayın arkasında
orada birkactane kendini bilmez kadınınlar güya laıklık i savunıyorlar oradan gecen başiörtülü arkadasıma laf atmıslar :sen atatürk cumhuriyetinde utanmıyormu sun böyle esarp takmaya bu yasta esarp takılır mı ailen mı zorluypor... arkadasım lafları duyunca cok sasırmıs duymamazlıktan gelmis dershaneye gelmis aglamıs .. ve oradan bir arkadasım onlara inat cok calısacagım 10 sene sonra soracagım
kardeslerim belki okullarda ilerisi için bas örtüsü acılabilir devletin tüm siistemlerini ele gecirmek için
HERKESE SELAM OLSUN

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : @hmet
arkadasım cok güzel olmuş ben bir erkegim onu takmanın nasılbirsey oldugunu belki tanm anlamıyla anlayamam ama size cok üzüldügüm birseyi anlatayım:gecenlerde danıstayda bir takım saldırılar oldu halen de gündemde.ertesigün tören vardı danıştayda bizim dershane danıstayın arkasında
orada birkactane kendini bilmez kadınınlar güya laıklık i savunıyorlar oradan gecen başiörtülü arkadasıma laf atmıslar :sen atatürk cumhuriyetinde utanmıyormu sun böyle esarp takmaya bu yasta esarp takılır mı ailen mı zorluypor... arkadasım lafları duyunca cok sasırmıs duymamazlıktan gelmis dershaneye gelmis aglamıs .. ve oradan bir arkadasım onlara inat cok calısacagım 10 sene sonra soracagım
kardeslerim belki okullarda ilerisi için bas örtüsü acılabilir devletin tüm siistemlerini ele gecirmek için
HERKESE SELAM OLSUN

Rabbim yardımcımız olsun..

Üst Alt