Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Başkaları için kendinizi unutun,o zaman sizi de hatırlarlar...
Çelimsiz,küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş;yiyecek,para ya da alababileceği herhangi bir şey için dileniyor.Üzerinde yırtık giysiler var.Yüzü gözü ise kir içinde.Sadetle,çocuğun perişan bir hali var...Kız dilenirken, sokaktan genç,sağlıklı zengin görünümlü bir adam geçer.Kızı fark eder;ama belli etmemek için,dönüp bir daha bakmaz.Lüks görünümlü evine ve muhtemel konfor için de yaşayan ailesinin yanına geldiğinde,çok güzel hazırlanmış bir akşam sofrası onu bekler;fakat az sonra gördüğü o dilenci kız aklına takılır yeniden.Duyguları birşeylere itiraz eder.Sonra kolay yolu seçer ve itirazlarını Allah a yöneltir.Böyle durumların var olmasını dileyen o değil miydi?!!! İçin için ona karşı:''Böyle bir şeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun?Neden o kıza yardım için bir şeyler yapmıyorsun'' diye yakınmaya başlar...Biraz sonra ruhunun derinliklerinden gelen şu cevabı işitir:
''Bir şeyler yaptım;seni yarattım ya!''...Velhasıl;

Her ne dine,mezhebe,inanca düşünceye,bilgiye, düzene ve anlayışa sahip olunursa olunsun,onun mutlaka gerçek yaşamda karşılığı aranmalı,her şartta varlığının hakimliği sorgulanmalı ve sürekliliği dikkate alınarak değere tabi tutulmalıdır...Eğer sanal bir alemde değil de!,doğum ve ölümü,açlığı ve tokluğu,acı ve mutluluğu bir arada tattığımız gerçek bir dünyada yaşıyorsak!
-alıntı-

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
kendi nefsimiz için istediğimizi,başka nefisler için istemedikçe cennet yolu gözükmeyecek bizlere......

başkaları dediğimiz herkes için hayırlısını dilemek ve eğer geliyorsa elimizden yardım edebilmek......büyük mutluluk olsa gerek....yapabilenene ne mutlu......

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49

KESINLIKLE COK ANLAMLI VE DORGU BIR SOZ..........
ANCAK BU SEKILDE GERCEK KURTULASA ERISEBILIRZ
RABBIM YOKLUGA DUSURUP UNUTMA BIZI!!!!!!!!!

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray

[BLINK]evdiğiniz şeylerSden infak etmedikçe iyiliğe eremezsiniz..[/BLINK]

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Tarih, başkalarının mutluluğu için kendini ateşe atanlarla doludur. O yüzden olsa gerek, tarih hep zaferlerle doludur.

Üst Alt