Ne zaman ruhum daralsa huzursuz olsam;
Renk renk başörtülerimi alır ellerimle, başıma takar aynaya bakarım, gözlerimin içindeki parıltılarda yeniden canlanır hayat ağacım, çiçek çiçek yaprak açar, içimdeki fidanım, dal dal, budak budak, sürgün verir yeşile duran sevdâm, her rüzgar esişinde rüzgarda savrulur sevinçle ümit (tül) lerim...
Yine gözlerimde ışıklar, ötelere sevdâlı renkler ışıldıyor.....
"GüL AçTıKÇa, kAdIn KaPaNdIkçA gÜzElDiR!!!!"
Öyle mutluyum ki
)
Göklerden yıldız yıldız; Selâm Selâm süzülen şelâlem, omuzlarıma dökülen gül gül, gülpembem, deniz deniz derin türkuazım, ruhumun huzuru kahverengim, benek benek eflâtunum damarlarımda mor ötesi aşkım, bulut bulut göklerden süzülen, mavim gökyüzüm, başımda al bayrağımın rengi, al yazmam allı gelinim, çiçek çiçek kardelenim karbeyazım, gecemin mateme durmuş özlemi gece mavisi lacivertim, seherlerde buğulu gözyaşlarımla kayan yıldızım dûalarım ışık ışık beyaza çalan siyahım, gözlerimdeki parıltılı ümidim, tatlı bal rengim, bulutların üzerine imzasını atan gökkuşağı(m) renklerin en güzeli her renkte, her desende! Ruhuma dolan... Başörtüm...
Cebrail'in muştulu kanatlarıyla gönlüme doğan dolunaysın... Sen!
Hz Hatice 'nin en güzel süsü, Kur'an yolunda açan nadide bir gülsün... Sen!
Hz Fatima'nin iffeti, izzeti, şerefi, ar namusu, eşi bulunmaz bir incisin... Sen!
Hz Aişe'nin erdemi bilgisi rüzgarda savrulan ışıgısın, Cennet'isin... Sen!
Yeri göğü yaratan Rabbim'den biz kadınlara gelen en güzel hediyesin... Sen!
Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. , çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (AHZAP 59)
Başörtümsün sen kıymetlimsin sen, degerlimsin sen, canözümsün... Sen!
Sevgiliyi ukbaya taşıyan; Burak'ın toynaklarından çakan ışıksın Sen!
Sen serencamım tutkumsun, utkumsun Sen!
Gül yağmurum, tercihimsin Sen!
...................................Başka?
Başkası yok!
Vazgeçemem asla! Senden...
Nûrlu Başörtümsün
.............................Sen!
[Fatimâ Hümeyrâ Kavak
alıntı
Selam olsun onlara!
Selam olsun Sümeyyelere, Haticelere, Aişelere!…
Renk renk başörtülerimi alır ellerimle, başıma takar aynaya bakarım, gözlerimin içindeki parıltılarda yeniden canlanır hayat ağacım, çiçek çiçek yaprak açar, içimdeki fidanım, dal dal, budak budak, sürgün verir yeşile duran sevdâm, her rüzgar esişinde rüzgarda savrulur sevinçle ümit (tül) lerim...
Yine gözlerimde ışıklar, ötelere sevdâlı renkler ışıldıyor.....
"GüL AçTıKÇa, kAdIn KaPaNdIkçA gÜzElDiR!!!!"
Öyle mutluyum ki
Göklerden yıldız yıldız; Selâm Selâm süzülen şelâlem, omuzlarıma dökülen gül gül, gülpembem, deniz deniz derin türkuazım, ruhumun huzuru kahverengim, benek benek eflâtunum damarlarımda mor ötesi aşkım, bulut bulut göklerden süzülen, mavim gökyüzüm, başımda al bayrağımın rengi, al yazmam allı gelinim, çiçek çiçek kardelenim karbeyazım, gecemin mateme durmuş özlemi gece mavisi lacivertim, seherlerde buğulu gözyaşlarımla kayan yıldızım dûalarım ışık ışık beyaza çalan siyahım, gözlerimdeki parıltılı ümidim, tatlı bal rengim, bulutların üzerine imzasını atan gökkuşağı(m) renklerin en güzeli her renkte, her desende! Ruhuma dolan... Başörtüm...
Cebrail'in muştulu kanatlarıyla gönlüme doğan dolunaysın... Sen!
Hz Hatice 'nin en güzel süsü, Kur'an yolunda açan nadide bir gülsün... Sen!
Hz Fatima'nin iffeti, izzeti, şerefi, ar namusu, eşi bulunmaz bir incisin... Sen!
Hz Aişe'nin erdemi bilgisi rüzgarda savrulan ışıgısın, Cennet'isin... Sen!
Yeri göğü yaratan Rabbim'den biz kadınlara gelen en güzel hediyesin... Sen!
Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. , çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (AHZAP 59)
Başörtümsün sen kıymetlimsin sen, degerlimsin sen, canözümsün... Sen!
Sevgiliyi ukbaya taşıyan; Burak'ın toynaklarından çakan ışıksın Sen!
Sen serencamım tutkumsun, utkumsun Sen!
Gül yağmurum, tercihimsin Sen!
...................................Başka?
Başkası yok!
Vazgeçemem asla! Senden...
Nûrlu Başörtümsün
.............................Sen!
[Fatimâ Hümeyrâ Kavak
alıntı
Selam olsun onlara!
Selam olsun Sümeyyelere, Haticelere, Aişelere!…