Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
allahol0rw4.png

Yüce Allah insanı yaratırken çok sevdi... Öyle sevdi ki meleklere Ben yer yüzünde bir halife yaratacağım dedi. Melekler ise serzeniş de bulundular : Yer yüzünde fesat çıkaracak, kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler.

Kadir-i Mutlak biliyordu onun kan dökeceğini, ama güveniyordu. Sonunda özüne dönecek diyordu. Öyle güzel yarattı ki insanoğlunu Yarattıklarımın en güzeli, eşref-i mahluk dedi. Onu öyle sevdi ki, insanoğlunun gönlünde kendine yer edindi...

İnsanoğlunu dünyaya gönderirken bir amacı bir gayesi vardı. Tekamül edecek, her yarattığı gibi o da tekamül edecek, bilgilenecek gayret gösterecek; sınanacak, sınav verecekti... Yarattıklarının içinde bir güldü insanoğlu. Ona en güzel mertebeler verilmişti. Herşey onun emrine sunulmuştu. Binlerce nimetle şereflenirken insanoğlu nelerle imtihan olacaktı?

Yüce Allah insanın ruhunu yaratırken ruhun yanına nefs denen imtihan aracını da koymuştu. Etrafıyla sınanırken içindeki nefsiyle de sınanıyordu. Nefs dünyayı sevdirmişti ona, hep Ben diyordu Biz demek zor geliyordu; ama öğrenecekti.

İnsanoğlunun içindeki çatışma, nefsiyle ruhunun karşılıklı mücadelesiydi. İnsan mutlu olamıyordu Neden olamıyorum? diye soruyordu kendine. Cevap ondaydı, nefsine kul olup egolarına yeniliyordu. Nefs, insanın gül bahçesi olan gönlünü madde sevgisi ile örtmüştü. Gönlünün güzelliklerini yaşayamayan insan mutlu değildi.

Madde sevgisi onu sadece oyalıyordu. Yüce Yaradan bunu istememişti. Yarattığı arzı, yarattığı insanı, hep pozitif yükleyerek yaratmıştı. Onu uzaklara atarken en güzel şekilde yarattığı dünyayı emrine veriyor İnsana hizmet edin! diyordu.

Yaradan Başarman gerek! diyordu. Zorları kolay etmek için gönlüne yönel, ben oradayım, aç gönlünün kapısını; sen gülsün gir hazırladığım gönül bahçesine!

Peygamberler gönderdi yollarına ışık olsun diye.. kitaplar gönderdi yaşamlarına rehber olsun diye.. Haydi! diyordu Yüce Yaradan Gayret et, gönlünün sesini dinle, nefsinin sesini dinleyip kendini dünyaya bırakma!

Öylesine kaptırmıştı ki duymuyordu, hep kolayı seçiyor, hep güzeli yaşamak istiyordu.Oysa olay insan için kayıptı..

"Sana kul olacağım" diye söz verirken Rabbine Elestü'de.. dünyayı görünce hepsini unutmuştu bir bir..

Zaman geçtikce egolarıyla benlikleriyle, güzelim dünyayı bataklığa çevirmişti. Yüce Yaradan sesleniyordu sevdiği halifesine Bataklıkta gül yakışmaz, gel bana ulaş, kır nefsinin zincirini; ben sendeyim, gönlündeyim. Seni uzaklara atarken yalnız bırakmadım, seni sevgimle yarattım, merhametimle kucakladım, affımla şereflendirdim. Sevgimle vuslat ol, seni yarattığım gibi gül ol, özündeki gibi tertemiz olarak bana dön!

Sesleniyordu Yüce Yaradan sabırla, sevgiyle kullarına her an. İnsanoğlu neden bilmez kendinin kıymetini, Rabbinin yanında ne kadar çok sevildiğini; ya Hakk yoluna girer kendini halife eder ya şer yolunda gider bataklıkda helak olur...kaybolur.

Yaradan sizleri; yüreğini Beytullah bilip oraya yönelenlerden eylesin...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Beni gönlünde yer edindin Ya Rab,Kendinide benim gönlümde yer edin ki özümdeki gül olayım vuslatta sana teslim olayım.. ;(

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
İnsanoğlunu dünyaya gönderirken bir amacı bir gayesi vardı. Tekamül edecek, her yarattığı gibi o da tekamül edecek, bilgilenecek gayret gösterecek; sınanacak, sınav verecekti... Yarattıklarının içinde bir güldü insanoğlu. Ona en güzel mertebeler verilmişti. Herşey onun emrine sunulmuştu. Binlerce nimetle şereflenirken insanoğlu nelerle imtihan olacaktı?

çok güzel allah razi olsun....

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Sesleniyordu Yüce Yaradan sabırla, sevgiyle kullarına her an. İnsanoğlu neden bilmez kendinin kıymetini, Rabbinin yanında ne kadar çok sevildiğini; ya Hakk yoluna girer kendini halife eder ya şer yolunda gider bataklıkda helak olur...kaybolur.

ALLAH cc razı olsun

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Yüce Yaradan sesleniyordu sevdiği halifesine Bataklıkta gül yakışmaz, gel bana ulaş, kır nefsinin zincirini; ben sendeyim, gönlündeyim. Seni uzaklara atarken yalnız bırakmadım, seni sevgimle yarattım, merhametimle kucakladım, affımla şereflendirdim. Sevgimle vuslat ol, seni yarattığım gibi gül ol, özündeki gibi tertemiz olarak bana dön!

Sesleniyordu Yüce Yaradan sabırla, sevgiyle kullarına her an.

ALLAH RAZI OLSUN İNSALLAH BİZDE O SESİ DUYMAYA ÇALIŞIYORUZDURİNSALLAH...ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNSALLAH..

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa

Yaradan sizleri; yüreğini Beytullah bilip oraya yönelenlerden eylesin...

Aminn Aminn Aminn...

Allah (cc) razı olsun ablam çok güzel bir yazıydı...
ellerine ve emeğine sağlık...

Üst Alt