Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Geride bıraktığımız Ramazan bayramında, maalesef bayrama yakışmayan görüntüler ağırlıktaydı.
Tesettürle ilgisi ve iddiası olmayanların, bayram gezmesi adı altında kendilerini sergilemelerini bir şekilde anlamak mümkün. Allah ıslah etsin deyip onları geçiyorum.

Fakat, saçını kapayıp, ben tesettürlüyüm diyenlerin, vücudunu, cinsiyetini ön plana çıkarmasını !!! Hayır, bunu asla anlamıyor, kabul etmiyor, kınıyorum.

Bana göre ilk guruptan daha tehlikelidir bunlar. Zira tesettürü baş örtüsüne indirgeyerek, pardesüyü kışlık kıyafet sayan, dar etek veya pantolon giyenler, vücuduna oturan dar bluz giyenler, etek boyunu diz altına kadar çekenler vs vs vs.
İşte bunlar, bilerek veya bilmeyerek tesettürün / örtünmenin özünü dejenere eden, yozlaştıranlardır.

Hüküm açıktır ; Avret yerlerini örteceksin. Karşı cinsi cezbetmekten kaçınacaksın. Hatta karşı cinsin nazarını alacak her kıyafetten, aksesuardan, kokudan, ortamdan kaçınacaksın.
İncelikleri kişi takva derecesine göre uygular zaten.

Vücudunu sergileyip, saçını kapatan biri tesettürlü değildir. Ayet, Hadis ve bunların ışığında verilen içtihatlar ortadadır. Tesettürün çerçevesi bellidir.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
eyvAllah.. Allah razi olsun insAllah..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Aman Sandalcı kardeşim... Kendimi hangi kategoriye koyacağıma karar veremedim valla... Yazınız ibretli satırlarla dolu.

En iyisi ben, kenardan kenardan izleyeyim şimdilik. Bakarsınız, bana göre bir
boşluk olur da, hemen atlayıp, cümleyi yapıştırırım.

Şimdi sessizlik hakim...

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
eyvAllah.. Allah razi olsun insAllah..

Amin ecmain inşaAllah .....

Sayın Katresu, ben buyum diyen hiç kimseye lafımız yok. Olduğu gibi görünene laf etmek bize düşmez. Benim lafım, hazmedemediğim ; diliyle takva show yapıp, altı bağlar gazeli olanlara. Saçını kapayıp, saçı açık olanları eleştirirken, kendini sergileyenlere. Maalesef günümüzde bu tür çoğaldı.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Hala boşluk bulamadım ki, atlayayım... Maşaallah herkes benim gibi yoğun ve yorgun anlaşılan.

Oysa, üzerinde durulması gereken ciddi bir konu idi paylaşımınız.

Ben, dışarıda tesettürlü bir bayan gördüğümde ilk düşündüğüm, "İslami edebi layıkıyla uygulayan kişi" düşüncesi oluşur.

Zira, tesettür; kişinin dilini, dinini, kısaca nefsini koruyup, hakkıyla yaşadığını anlatır bana.

Ancak, dışarıda "Bayrama yakışmayan bayramlık" giyimler değil de; bayrama yakışan bayramlık giyenlerin bir kısmını yakından tanıdığımda; dilinin zehir, düşüncesinin fakir, ahlakının ise hiç olmadığına şahit olmuşumdur.

Bu durumda, bayrama yakışan bayramlıkları mı tartışmak gerek yoksa; bayrama yakışır giyinip de, edepten nasibini alamayanları mı?

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Bu durumda, bayrama yakışan bayramlıkları mı tartışmak gerek yoksa;
bayrama yakışır giyinip de, edepten nasibini alamayanları mı?

Bayramlıklardan sadede gelmiş Sandalcı kardeşimiz..
İslama ait her güzellikten nasibini almak düşer bize yoksa tartışmak değil..

Allah razı olsun ne mutlu taşıyabilenlere...

-hande-

لا اله ا&#1604

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Bu durumda, bayrama yakışan bayramlıkları mı tartışmak gerek yoksa; bayrama yakışır giyinip de, edepten nasibini alamayanları mı?

Vücudunu sergileyip, saçını kapatan biri tesettürlü değildir. Ayet, Hadis ve bunların ışığında verilen içtihatlar ortadadır. Tesettürün çerçevesi bellidir.

ikisini de şöyle bağlayalım; ameller niyetlere göredir. Niyetimiz dinimizi yaşamaksa eğer, öncelikle katresu kardeşimizin dediği gibi edep, ahlak ve haya olmalı sonra da örtümüzle birleştirerek tertemiz, ayet ve hadisler ışığında kapanmalıyız.

Visâl-i Nûr

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir diyor Senai demirci bir yazısında beni çok etkiledi bu cümle...
Birbirimizden nefret etmek yerine dua edelim bence ,mevlam onlar bilmiyorlar sen bildir,hallerini güzel eyle diyelim,hidayet sendendir ,sen bildirmezsen biz bir hiçiz ,şükür bildirdiklerine diyelim..hidayetimizin şükrü olsun duamız inşaallah..

Zaman ,hidayete erdik diyenlerin; bilmiyen ,yaşıyamıyan kardeşlerine dua zamanıdır..

Ağlayın su yükselsin ,belki kurtulur gemi..
Anne seccaden gelsin ,bize dua et;emi...
N.F.K

Birde katresu kardeşin dediği gibi
illa edep illa edep..
selam ve dua ile..

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bayrama yakışan bayramlık giyenlerin bir kısmını yakından tanıdığımda; dilinin zehir, düşüncesinin fakir, ahlakının ise hiç olmadığına şahit olmuşumdur.

Bilinen kıssadır (Kısaca); Süleyman (a.s) şikayete gelen kuş'a, senin ayağını kıran bu adama ne ceza verelim der. Kuş, başındaki sarığı alın, ben o sarığa güvendim. Bu adamdan zarar gelmez dedim, kaçmadım der.

Aslında anlattığımız, eleştirdiğimiz şeyler farklı değil.
Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol...

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Bilinen kıssadır (Kısaca); Süleyman (a.s) şikayete gelen kuş'a, senin ayağını kıran bu adama ne ceza verelim der. Kuş, başındaki sarığı alın, ben o sarığa güvendim. Bu adamdan zarar gelmez dedim, kaçmadım der...

Meselenin can alıcı noktasını koymuşsunuz... Ben de, eyvallah deyip, konulan noktaya ve idrakinize saygı duyuyorum.

Allaha emanet olunuz kardeşim.

Üst Alt