Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
DUA BOŞA GİTMEZ

3a958f34.jpg

Dua'larımız Neden Kabul Edilmez?

ALLAH'ü Teâlâ (C.C.), Mümin suresinin 60. âyetinde '' Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir. '' buyuruyor.

İki hadis-i şerif meali de şöyledir. ResulALLAH (SAV) buyurdular :
(Rabbiniz, elbette hayâ ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten hayâ eder.) [Tirmizi, Ebu Davud]

ALLAH'ü Teâlâ (C.C.) buyurdu ki: (Ey insanoğlu, bana ortak koşmadan kulluk edersen, amelinin karşılığını veririm. Dua istemek senden, kabul edip vermek de bendendir.) [Taberani]

ALLAH'ü Teâlâ (C.C.): (Duanızı kabul ederim, elinizi boş çevirmem) buyuruyor. Demek ki boşa gitmiyor. Ama bizim isteğimiz olmayınca boşa gittiğini sanıyoruz. Kitaplarda diyor ki:
Dua sebebiyle ya günahlar affolur, ya gelecek bir bela önlenir, ya mevcut bir bela kalkar, yahut ahirette büyük sevaba kavuşulur. (Şir'a)

Demek ki, dua sayesinde, günahlarımız affediliyor, gelecek bir bela önlenmiş oluyor, mevcut bir bela veya dert kalkıyor yahut dua sebebiyle sevaplara kavuşuyoruz.

İki hadis-i şerif meali de şöyledir; ResulALLAH (SAV) buyurdular :

(Dua eden, üç şeyden hali değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükafatını bulur.) [Deylemi]

(Kul bir dua ettiği zaman, isteği yerine gelmezse ona bir hasene [sevap] yazılır.) [Dare Kutni]

hrs.jpg

Geciken dua da olur elbette. Onun da hikmetleri vardır. Bir hadis-i şerifte ResulALLAH (SAV) buyurdular ki:

(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Facir dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]

Cenab-ı hak duanın kabulünü geciktirince de çok nimet verecek demektir. Onun için acele edip duam niye kabul olmuyor dememelidir. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Günah olan bir şey için veya akrabalık bağının kesilmesi için dua edilmedikçe yahut acele edip de, "Dua ettim de kabul olmadı" denmedikçe, edilen dua kabul olur.) [Müslim]

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Rabbim c.c. razı olsun.
Dün akşam siteye üye olup sorunlarını döken arkadaşa bunları iletmek gerekiyor kanısındayım.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Allah razı olsun kardeşim...

Aylardan beridir, devam ettiğim aynı duam var ve olana kadar da devam etme kararım var... Yazınız içime su serpti.

Allaha emanet olunuz.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
RABBİMiz (C.C.) Kabul buyurur inşaALLAH. ALLAH (C.C.) cümlemizden Razı olsun

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
ALLAH razı olsun abi
RABB'im hiç bir kulunun elini boş çevirmiyo
bizim dualarımızıda hayırlısıyla kabul buyursun inşALLAH
emeğine yüreğine sağlık..

dolunay66

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
arkadaşlar peki anne ve babalarımızın zamanında almış olduğu beddualar bizi etkiler mi? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Rabbim Dualarimizi kabul etsin insAllah.
Allah razi olsun enqin kardesim emegine saglik.

Üst Alt