Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Davam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Bediüzzaman Said Nursi Lem'alar adlı eserinde insanın en birinci üstadının ve en etkili öğretmeninin annesi olduğunu beyan ediyor. 80 yaşında gördüğü hakikatlerin annesinin 1 yaşındayken verdiği derslerde bulunduğuna dikkat çeken Bediüzzaman, şahsi hayatında annesinin önemini şu cümlelerle ifade ediyor:

57370.jpg

"İnsanın en birinci üstadı ve tesirli muallimi, onun validesidir. Bu münasebetle, ben kendi şahsımda kat’î ve daima hissettiğim bu mânâyı beyan ediyorum:

Ben bu seksen sene ömrümde, seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkinat ve mânevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş. Sair derslerimin o çekirdekler üzerine bina edildiğini aynen görüyorum.

Demek, bir yaşımdaki fıtratıma ve ruhuma merhum validemin ders ve telkinâtını, şimdi bu seksen yaşımdaki gördüğüm büyük hakikatler içinde birer çekirdek-i esasiye müşahede ediyorum."

http://vanasyanur.net/haberdetay.asp?ID=3194

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun.._

mehmet said

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Diğer
emeğine sağlık.Annelerimiz çok kıymetdar gerçekten de.....

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun inş ömrüne bereket...

Vukuf-i Kalbi

ڪےàؤôمà Кàﺸڗễ۳

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Fenerbahçe
Analarımız önemli olmasaydı rabbim cenneti ayaklarının altına serermiydi...

Üstadın ruhu şad olsun rabbim şefaatine nayil eylesin inşaALLAH

Allah razı olsun

Davam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun

Allah razi olsun.._

emeğine sağlık.Annelerimiz çok kıymetdar gerçekten de.....

Rabbim razı olsun inş ömrüne bereket...

Cümlemizden ve Allah Bediüzzamandan razı olsun

"İnsanın en birinci üstadı ve tesirli muallimi, onun validesidir. Bu münasebetle, ben kendi şahsımda kat’î ve daima hissettiğim bu mânâyı beyan ediyorum:

Ben bu seksen sene ömrümde, seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkinat ve mânevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş. Sair derslerimin o çekirdekler üzerine bina edildiğini aynen görüyorum.

Demek, bir yaşımdaki fıtratıma ve ruhuma merhum validemin ders ve telkinâtını, şimdi bu seksen yaşımdaki gördüğüm büyük hakikatler içinde birer çekirdek-i esasiye müşahede ediyorum."

Üst Alt