Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
--------------------------------------------------------------------------------

Hiç beklentisiz sevdiniz mi?Yani bugün telefon etmedi demeden, şu an nerede acaba diye kendi kendinizi yemeden, yaş günümü hatırlayacak mı acaba diye bir beklenti içine girmeden...sevdiniz mi hiç? Onun, size ait bir mal olmadığını kabul edip , onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi? Yanında ki kız arkadaşına aldırmamayı öğrenip, ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan,- bitecekse biter , bunu ben değiştiremem , beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi -diye düşünüp. Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçe bildiniz mi hiç? Hiç beklemeden çalan bir kapıda Onu karşınız da görmek ne güzeldir bilirmisiniz?Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden.. Ve beklemeden gelen bir 'seni seviyorum 'mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiniz için değil,O istiyor diye yapıldı mı tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmemin tadına bakabildiniz mi hiç? Bugün beni hatırlamadı yerine..-hiç beklemiyordum , senin geleceğini -diyebilmek ne güzeldir oysa.. Onu boğmadan, kendinizi boğmadan , sevebilmek ne güzeldir.. Sahiplenme duygusundan uzak, sevmemim ,sevilmemim tadına varabildiniz mi hiç? Yapılmamış davranışlar, söylenmemiş sevgi sözcükleri ile kendi kendimizi aşk çıkmazında kaybedeceğinize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin..Ben beklentisiz seviyorum.. Niye aranmadım diye düşünüp kendini kendinizi yiyeceğinize hiç beklenmedik bir 'seni özledim 'mesaji ile aşk ı yakalayın.. Beklentisiz sevin.. Ben beklentisiz seviyorum.. O sizin sevgiliniz oldu için değil.. Ona tapulu malınız gibi. Cantanız, arabanız gibi davranma hakkınız olduğunu düsünmeden. .Onu sevdiğiniz,onun da sizi sevdiği için ,sevin.. Sevgi ye karışan beklenti denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından.. Göreceksiniz ki O zaman aşk başka bir güzel.. Göreceksiniz ki , O zaman sevgili daha bir romantik.. Göreceksiniz ki O zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat, Yıllanmış şarap gibi, Beklenti zehrine karışmadan bir başka döndürüyor insanın başını.. Ben beklentisiz seviyorum..Onun nerede olduğunu merak etmiyorum.. Beni bugün neden aramadı diye geçirmiyorum içimden, aramadığı zamanlar da.. Geleceğe dair hayallerimde yok zaten.. Ben sevgiyi yaşıyorum.. Onun yanımda olduğu anlar o kadar değerli ,o kadar kıymetli ki.. Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları.. Beklentisiz seviyoruz.. Sevdiğimiz için seviyoruz.. Hayalsiz,,geleceksiz,beklentisiz.. Anlık seviyoruz..

Deneyin..
Beklentisiz, sevmeyi deneyin bir gün..
Beklentilerle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Gerçekten çok güzel bir metin bu,beğendim....
Fakat beklentisiz olmak beklenen olmaya engel değil midir?
Beklemiyorsa insan hiçkimseyi yada hiçbirşeyi,bekleyeni de olmazmış gibi geliyor.....

Şair demiş ya
"Ne karşımda duran olur,
Ne halimi soran olur
Ne peşimden yoran olur
Kapım hasret vurulmaya
Yalnızım yapayalnız...

Gönül artık son gişede
Ne Fatma'da ne Ayşe'de
Unutuldum bir köşede
Sorulmaya sorulmaya
Yalnızım yapayalnız...

Mustafa Yıldızdoğan........

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Ben bu konuyu açmıştım önceden yinede sağol paylaşımın için sayende bikere daha okudum.... :p

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : mabed
Ben bu konuyu açmıştım önceden yinede sağol paylaşımın için sayende bikere daha okudum.... :p

Bende konuyu mabed kardeşimiz bir kez daha okusun diye ekledim zaten :D

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ERKEKLER COK AMA AZ SEVERLER
KADINLAR TEK AMA COK SEVERLER

insan sevilmeye layık olanı sevmeli,layık olmayanı seviyorsan zavallısın...gerçek sevgi ise,sevgiliyi, aileyi,arkadaşı,doğayı....... Allah için sevmektir..

BELKİ DAHA ÖNCE BU ŞİİRİ OKUMUŞSUNUZ AMA;
ne hasta beklerdi sabahı
ve ne genç ölüyü mezar
nede şeytan günahı
benim seni beklediğim kadar...

geçti istemem gelmeni
yokluğunda buldum seni
bırak vehmimde gölgeni
gelme artık neye yarar...
N.FAZIL

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
çok güzel beklenen şiiri yaa ve bekleyen şiiride
arkadas lisede tahtaya sürekli yazardı
derdik hep "yeter be"

ama şimdi teşekkür ediyorum
ezberledim sayesinde...

paylaşımlar için herkse teşkür :)

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
ORiJiNAL YAZARI : Gölge
ORiJiNAL YAZARI : mabed

Bende konuyu mabed kardeşimiz bir kez daha okusun diye ekledim zaten :D

ÇOK DÜŞÜNCELİSİN YAW VAY BE NE KADAR İNCE BİR DÜŞÜNCE :D GÖZLERİM YAŞARDI BAK AĞLAYACAM NERDEYSE... :D AMA ÇAKTIRMADAN tabi ağlayacam...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Hiç çaktırmıyorsun ha gölge..

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Beklentisiz sevmek , zor arkadaşım.Ben sevdiğimi beklerim.Ben sevdiğimin sesini duymak isterim.Ben sevdiğimin yanında başkası değil ben olmak isterim.Zaten sevmek te bu değil mi ?

Fzehra'nın belirttiği gibi;
"insan sevilmeye layık olanı sevmeli,layık olmayanı seviyorsan zavallısın...gerçek sevgi ise,sevgiliyi, aileyi,arkadaşı,doğayı....... Allah için sevmektir.."

Üst Alt