Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Madem şu kâinat ve mevcudat var ve içinde ef'al ve icad var.

Hem madem muntazam bir fiil fâilsiz olmaz,

mânidar bir kitap kâtipsiz olmaz,

san'atlı bir nakış nakkaşsız olmaz.

Elbette, şu kâinatı dolduran ef'âl-i hakîmânenin bir fâili ve yeryüzünün mevsim be mevsim tazelenen hayretfezâ nukuşlarının, mânidar mektubatının bir kâtibi, bir nakkaşı vardır.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hem madem bir işte iki hâkimin bulunması o işin intizamını bozuyor.

Hem madem sinek kanadından tâ semâvat kandiline kadar mükemmel bir intizam var.

Öyleyse o Hâkim birdir.

Bir olmazsa-çünkü herşeyde san'at ve hikmet o derece aciptir ki, o şeyin Sânii, herbir şeye muktedir olacak, herbir işi bilecek bir derecede Kadîr-i Mutlak olmak lâzım gelir;

öyleyse, bir olmazsa-mevcudat adedince ilâhların bulunması lâzım gelir.

O ilâhlar hem birbirine zıt, hem birbirine misil olacaklar; ve o halde şu acip intizam bozulmamak yüz bin defa muhaldir.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hem madem şu mevcudatın tabakatı, bir ordudan bin defa daha muntazam bir emirle hareket etti i bilbedâhe görünüyor.

Yıldızların, güneş ve kamerin muntazaman hareketlerinden tut, tâ badem çiçeklerine kadar herbir taife o kadar muntazam, o kadar mükemmel bir surette Kadîr-i Ezelî'nin o taifeye verdi i nişanları, formaları, güzel libasları ve tayin etti i harekâtı, bin defa ordudan daha muntazam bir tarzda izhar ediyor.

Öyleyse, şu kâinatın, mevcudatı O'nun emrine bakar ve imtisal eder, perde-i gayb arkasında bir Hâkim-i Mutlakı vardır.

devam edecek...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hem madem o Hâkim, bütün yaptı ı icraat-ı hakîmâne şehadetiyle, hem gösterdi i âsâr-ı haşmetle, bir Sultan-ı Zülcelâldir.

Hem gösterdi i ihsânât ile, gayet Rahîm bir Rabdir.

Hem izhar etti i güzel san'atlarıyla, san'atperver ve san'atını çok sever bir Sânidir.

Hem gösterdi i tezyinat ve merak-âver san'atlarıyla zîşuurların nazar-ı istihsanını âsârına celb etmek isteyen bir Hâlık-ı Hakîmdir.

Hem hilkat-i âlemde gösterdi i muhayyirü'l-ukul tezyinatın ne demek oldu unu ve mahlûkat nereden gelip nereye gidece ini, rububiyetinin hikmetiyle zîşuura bildirmek istedi i anlaşılıyor.

Elbette bu Hâkim-i Hakîm ve Sâni-i Alîm, rububiyetini göstermek ister.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hem madem bu kadar gösterdi i âsâr-ı lütuf ve merhamet ve garaib-i san'at ile zîşuura kendini tanıttırmak ve sevdirmek ister.

Elbette, zîşuurlardan arzularını ve onlardaki marziyâtı ne oldu unu, bir mübelli vasıtasıyla bildirecektir.

LügaT:
mübelliĞ: tebliĞ eden, bildiren.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Öyleyse, zîşuurlardan birisini tayin edip onunla o rububiyetini ilân edecektir.

Ve sevdi i san'atlarını teşhir için, bir dellâlı kurb-u huzuruna müşerref edip teşhire vasıta edecektir.

Ve o ulvî makasıdını sair zîşuurlara bildirmekle kemâlâtını izhar etmek için birisini muallim tayin edecektir.

Ve şu kâinatta derc etti i tılsımı ve şu mevcudatta gizledi i muammâ-i rububiyeti mânâsız kalmamak için, herhalde bir rehber tayin edecektir.

Ve gösterdi i ve enzârın temâşâsına neşretti i mehâsin-i san'at faydasız ve abes kalmamak için, onlardaki makasıdı ders verecek bir rehber tayin edecektir.

Hem marziyâtını zîşuurlara tebli etmek için, birisini bütün zîşuurların fevkinde bir makama çıkaracak ve marziyâtını ona bildirecek, onlara gönderecektir

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun çok değerli paylaşımlardı...
emeğine sağlık...

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Arkadas, gel bana bu [GLOW=red]nur[/GLOW]'larin elmaslarini kesfetmeye yardimci ol ve ben de sana "[GLOW=red]Allah razı olsun[/GLOW]" diyeyim

[GLOW=red]allah razı olsun[/GLOW]

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Acizane leyla
Arkadas, gel bana bu [GLOW=red]nur[/GLOW]'larin elmaslarini kesfetmeye yardimci ol ve ben de sana "[GLOW=red]Allah razı olsun[/GLOW]" diyeyim

[GLOW=red]allah razı olsun[/GLOW]

Rabbim razı olsun...bekliyoruz devamını inşallah kardeş..

Üst Alt