Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

elif nur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
ben bir kız annesiyim aynı zaman da eşimi kaybettım kızıma nasıl davranmalıyım ki evladım islama uygun yetişssin

Almira

Nur icinde yat BABAM

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Cok güzel bir soru sormussun arkadasim..
Bu konuda bende kücük kiz kardesim icin tavsiyelerinizi bekliyorum..
Nereden baslamak gerek ?

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
kızınız yaşını bilmiyorum amma acizane benim tavsiyem ağaç yaşken eyrilir misali çok küçük yaşlarda dini terbiyeye başlamak gerekir hatta öyle küçükki 1 yaşına giripte kırık dökük cümleler söylemeye başladığı anda ilk sözcük ALLAH lafzı olmalı ..

2 ci olarakta evladınıza çok dua etmelisiniz PEYGAMBERİMİZ .s.a.v. anne ve babanın evlada olan duası PEYGAMBERLERİN ümmetine yaptığı dua kadar tez geçer buyuruyor ..

ve devamında da önce anne olarak siz çok iyi bir örnek olmalasınız çünkü siz ne yaparsanız çocuğunuzda aynen sizi taklit edecektir eyer iyi bir örnek teşkil ederseniz inanın gerisi zaten gelecektir..
ben acizane 2 kız annesiyim kızmın biri 29 yaşında biride 26 yaşında her 2sinide bu metotla yetiştirdim şuan 2 kzımda hem hafız hem medrese usulu arapçayı tekamülünü bitirdiler aynı zamanda şuan 2 side açık öğretim ilahiyat okuyorlar..

şuanda 5 yaşında bir kız torunum var onada geçenlerde 4 yaş 4 gün dini eğitim töreni yaptık ve dini terbiye veren güzel bir kıreşede yazdırdık inşallah oda annesinin yolundan gelir duamız bu yönde....

RABBİM size ve bizlerde yar ve yardımcı olsun AMİNN..

*SANDALCI*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Siz sorduğunuz için, cevap verirken haddi aşmış olmayacağıma inanıyorum.

Evlat yetiştirmede en geçerli lisan, ''lisan ı hal''dir. Siz İslamiyeti anlayıp, bi hakkın yaşıyorsanız, korkmayın.

Benim en çok gördüğüm yanlış, çocuğu korkutarak din öğretmeye çalışanların uslubu ; Yanarsın, cehennem, Allah çarpar vs vs diyerek çocuğa itaat ettirmeye çalışanlar, Erhamerrahimin olan bağışlayıcıların en bağışlayıcısı, merhametlilerin en merhametlisini, (Haşa) kullarını cezalandırmak için, sebep arayan gibi göstermeleri. Çocuk, beni yaradan, beni seviyor DEMELİ.

Allah sizlere yardım etsin. Sizi ve evlatlarınızı korusun inşaAllah.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
şimdi bu soru karşısında,gelde EKSEN abimi arama..

Ek Sen'in eksikliği, "Soru - Cevap Köşesi"nin pasifleşmesine sebep oldu. Kaybedilmemesi gereken bir değerdi ama kıymetini bilemedik, hala üzüntüsü yüreğimde baki...

Öyle ki, artık ben dahi, soru sormaktan korkar oldum ne yazık ki...

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
fazla detaya girmek istemiyorum...
ama ortada gerçek olan bişey var o da her hevde bir kaç tane tv bir kaç tane..pc varken..ve bir tuşla dünyayı gözümüzün önüne getirebiliyor ve bir tv tuşuna basarak..erkek veya kadını evimizin içine sokabiliyorsak..gerçekten ZOR..
çünkü senaryoların hepsi müslüman memleketleri yıkma planı üzerine kurulu..
illaki bir memleketi silahla ,kılıçla,yada bombayla yıkamassın..önce dilidin,ve maneviyatını yıkarsın..zaman zaman görüyoruz..ne örf kalmış ne adet..saygılar göstermelik yüzlerde yalan maskesi..kız babaya kafaya tutar,oğlan anaya...
neyse başınızı şişirmeyeyim..gerçekten kız yada erkek=çocuk yetiştirmek ZOR DOSTUM ZOR..ALLAH bütün ana babanın yar ve yardımıcısı olsun vesselam...seyfofen...(:

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
güzel kardeşim..önce sorayım sen müslümanmısın..?

ben yazdıklarından ALLAHA inansın yeter hangi dinden olursa olsun..diyaloğuna girdiğinimi düşünüyorum..öylemisin..?

çünkü yazılarında olayları doğru göstererek bütün dinlerin eşit olduğunu ima etmeye çalıştığını hissettim..
unutmaki Ali imran suresi 19. ayette sözü edilen; ( Allah nezdinde hak din İslam dır)
eğer öyle değilsen yazılarını daha anlaşılır yazarsan daha hoş olur..
çünkü bu tip düşünceler misyonerlerin konuşma ve yazışma şeklidir yani bütün dinler aynıdır muhabbeti..!!!...bilmem anlatabildimmi...

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
birine müslümanmısın demek yargılamak değildir..eğer müslümansan elhamdülillah müslümanım dersin olur biter..evet senle ilgili hala şüpelerim var...bırak şimdi yargılamakmış saygıymış...resmen bütün dinler aynıdır diyorsun..ve müslüman olmayanlarında aynı yere gideceğini idda ediyorsun..ya bilmiyorsun yada niyetin bozuk senin aklını başına al..

aynı hoşgörüyü buradada idda ediyorsun..müzlümanlıktan dönen birine bir müslüman saygı duy diyemez...en azından üzülür...

http://www.yenidendogus.net/dini-ic...uesluemanyn-hristiyan-olmasynyn-sebebi-2.html

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
saygı sınırını aşmıyorum...ama yanlış düşüncelerinizi burada sergileyemessiniz..bilmem anlatabildimmi...önce bütün dinlerin aynı olmadığını..ve müslümanla gayri müslümün aynı kefeye ne dünyada nede ahirette girmeyeceğini öğrenin...

Üst Alt