Adam, psikoloğun karşısına oturur oturmaz:
"Doktor bey!" diyerek derin bir nefes alır..
"Herşey bitti! Ben bittim.. Bütün param gitti.. Her şeyimi kaybettim!.." der ve koltuğa yığılıp kalır..
Doktor hiç yerinden kalkmadan bu garip adamı bir süre göz ucu ile izledikten sonra seslenir:
"Bana bakarmısınız?"
Adam yavasça başını kaldırıp doktora bakar..
"Başınızı kaldırıp bana baktığınıza göre, demek ki siz hem işitiyor hemde görebiliyorsunuz! Öyle değilmi!"
Adam şaşkınlıkla:
"Gözlerimde ve kulaklarımda sorun yok doktor bey!"
Doktor:
"Büroma merdivenlerden yürüyerek mi çıktınız?"
Adam bir anlam veremez ama
"Evet!" der..
"Demek ki ayaklarınızda da sorun yok!"
"Doktor bey, sorun vücudumda değil!"
Doktor adamı duymazdan gelip:
"Benimle düzgün konuşabildiğinize göre, hem diliniz hemde bilinciniz sağlam gözüküyor!"
Gergin adam daha fazla dayanamaz:
"Ben bittim diyorum size doktor bey, ben bittim!.. Bütün servetimi kaybettim!.."
Doktor son noktayı koyar:
"Dostum! Gördüğün gibi senin bütün servetin yerinde duruyor. Sen sadece paranı kaybetmişsin!"
"Doktor bey!" diyerek derin bir nefes alır..
"Herşey bitti! Ben bittim.. Bütün param gitti.. Her şeyimi kaybettim!.." der ve koltuğa yığılıp kalır..
Doktor hiç yerinden kalkmadan bu garip adamı bir süre göz ucu ile izledikten sonra seslenir:
"Bana bakarmısınız?"
Adam yavasça başını kaldırıp doktora bakar..
"Başınızı kaldırıp bana baktığınıza göre, demek ki siz hem işitiyor hemde görebiliyorsunuz! Öyle değilmi!"
Adam şaşkınlıkla:
"Gözlerimde ve kulaklarımda sorun yok doktor bey!"
Doktor:
"Büroma merdivenlerden yürüyerek mi çıktınız?"
Adam bir anlam veremez ama
"Evet!" der..
"Demek ki ayaklarınızda da sorun yok!"
"Doktor bey, sorun vücudumda değil!"
Doktor adamı duymazdan gelip:
"Benimle düzgün konuşabildiğinize göre, hem diliniz hemde bilinciniz sağlam gözüküyor!"
Gergin adam daha fazla dayanamaz:
"Ben bittim diyorum size doktor bey, ben bittim!.. Bütün servetimi kaybettim!.."
Doktor son noktayı koyar:
"Dostum! Gördüğün gibi senin bütün servetin yerinde duruyor. Sen sadece paranı kaybetmişsin!"