Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

S&S 15

EHLİ HİZMET

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
'Ben olanı söylüyorum'

Gıybet konusunda bizi uyaranlara sarfettiğimiz, ya da uyardıklarımızdan duyduğumuz bir sözdür: "Ben olanı söylüyorum! "

Peki böylesine ciddi bir husuta kendimizi bir kenara bırakıp,Rasullah'ı sahabilari dinlersek neler duyarız?

Hz. Peygamber s.a.v. buyurdu ki: "Ateşin kuru odunu yakması, insanın sevaplarını yok etmekte gıybetten hızlı değildir. "

Hz. Aişe r.a. validemiz buyurdular ki: "Sakın biriniz diğer bir kimsenin gıybetini yapmasın.Çünkü ben bir zaman Rasul-i Ekrem'in yanında 'falanca kadını eteği uzun deyince Rasullah bana 'tükür tükür' dedi, ben de bir et parcası tükürdüm. "

Bir gün Hz. Ebu Bekir r.a. ile Hz. Ömer r.a.'dan birisi diğerine dediki: "Falan adam uykuya cok düşkündür." Daha sonra gelip Efendimiz s.a.v.'den ekmekle yemek üzere katık istediler.Efendimiz s.a.v. onlara cevaben: "siz katık yediniz" dedi.Onlar:"Biz biryerden katık alıp yediğimizi hatırlamıyoruz" dediler.Efendimiz buyurdu: "siz o adam uykucudur diyerek gıybetini yaptığınız din kardeşinizin etini manen yediniz!"

Gıybet insanın hasenatını yakar, siler dedik ama tam da böyle değil.Gıybet edenin defterinden silinir, kimin gıybeti yapılmışsa onunkine yazılır.Yani birinin yangını diğerinin kazancı....

Hasan-ı Basri Hazretleri k.s. kendisine gıybet edene bir tabak taze hurma göndermiş ve üzerine şöyle bir not koymuştur: "Duydum ki sen ibadetini bana hediye göndermişsin. Ben de buna bir karşılık vermek istedim.Kusura bakma , tam karşılığını veremedim."

Her adımda bu hukuka riayet etmek, titizlenmek, hassas davranmak müminin kuşanması gereken asli hali. Zaten din, hakka riayet değil mi?

(Alıntı :Semerkand Dergisi)

718107yazz8ko.gif

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH razı olsun. RABBİM bizleri gıybete tenezzül etmeyen kullarından eylesin inşaallah.

Üst Alt