Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zekaikc

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Beşiktaş
28f1090d7b9ad7ba234.jpg

Ben Pişmanım isimli eser, tövbe menkıbelerinden oluşmaktadır. Siraceddin Önlüer'in derlediği Ben Pişmanım'da 71 adet tövbe menkıbesi yer alıyor

Kusursuzluk mümkün değildir. Herkes küçük büyük hatalar işler. Aslolan pişmanlık duymak ve hatadan vazgeçmektir. Zaten hiç hata işlemediğimizi düşünürsek kibirlenmiş oluruz. Hem hatalardan, hem kibirden kurtulmak için pişmanlığı bir ahlak haline getirmeliyiz. Sürekli tövbe etmeli, bağışlanma dileğini dilimizden düşürmemeliyiz. Ben Pişmanım da tövbe menkıbeleriyle örnek insanların bu yolda neler yaptıklarını göstermektedir.

Tövbe sapkınlıktan hidayete açılan kapıdır. Allah dostları insanların hidayetini dert edinir. Bu dert Allah'ı memnun eder ve ilahî rahmete vesile olur. Böylece kirli kalpler velilerin elleriyle yıkanır. Günahlar terk edilir, hidayet kapıları açılır. Ben Pişmanım da bu arınmayı anlatan tövbe menkıbelerinden oluşuyor.

Siraceddin Önlüer'in derlediği Ben Pişmanım da 71 adet tövbe menkıbesi yer alıyor. Bu menkıbelerden bazılarının başlıkları şu şekilde:

Asıl Saltanat: İbrahim b.Edhem

Eşkıyalıktan Veliliğe: Fudayl b.İyaz

Meyhaneden Evliyalığa: Bişr-i Hafi

Tefecilikten Tövbeye: Habib-i Acemi

Gerçek Müslümanlık: Abdullah b.Mübarek

Asıl İş: Davud-i Tai

Paylaşılmayan Veli: Ma'ruf-i Kerhi

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=577596&sa=84531064

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
gercekten cok guzel bır kıtap herkese tavsıye edıyorum..
tşkler..

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
mevlam razı ola...

selam ve dua ile...

Abı_hayat1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Alıp okucam inş can, Allah razı olsun....

zekaikc

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Beşiktaş
Allah razı olsun sizlerden, istifade etmeniz temennisiyle...

Üst Alt