Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
İsmail Aykanat

Ben Şiir Kadar Güzelim Sen Tarih Kadar çirkin

benim gözlerim billur seninki kapatılmış zarif hayallere yaman bir ölüm vardır gerçeklerin kanında sürre'ye kapatılmış bir hayat iğdeyi ığdır anlar şartlanmışlık kipinde mertlik bekler derdimden bu musun zavallılık neyle yamadın ayıpları tesettürlüsün bir de fethi paşa ağlıyor gülüyorsun tenhalık sustur Allah'ım şu serseri romantizmi çekip vurmalıyım bir şiirle yalancı gerçekliği dönüp bakmamalısın kadıköy rihtımında ince bir gözyaşıyım elinde telsim faturalı istanbul sen yukarda red içmeye çalışıyorsun cafe gezgin bir iniltiyim rıhtımda

aldın elimden onca müennesi ey hayat bilmedin geri vermesini ne çok üzüldüm o hirçın ırmağa üzüldüm direniyor akmasını bilerek ben şiir kadar hiçbir şeyden anlamam sen akmaktan başka cümleye taşınmaktan başka kollarıma nikahsız olmayacak şeyleri istemekten bu yüzden dönüyorsun bağına benden vazgeçmeden bu ne tesettür elimde ellerinin kalabalığı gözlerinin issızlığı gözümde bu ne yalnızlık ne kabalık kalabalık bu terk edilmiş dervişi boğmak temmuzda şimdi güzel bir slogan ariyor ellerimi sevdalı yüreğimi gölgelerde bırakmak

ben şiir kadar güzelim sen tarih kadar çirkin çünkü uzun bir eylül neden tenha bırakılır romalı gladyatör geçiyorum boğazdan sorma benden bu iştahla o öğrenci aşkımı ne çok temiz çok gidiyorum eylül gibi göklerinizden sen mayıslarla kararmaya bak ve örtünü kirletme çekirdek çitlatmış dudaklar gibi güneşleri utandırma üç günde çok şey vardır yaşamayı bilene sense hafifsiyorsun sabahı yoruldum gezinmekten nis(y)an gölgelerinde sessiz bir ruhaniyim bu akşam bütün renkler sarı aşk var dokuduğum tezgahta ve dünya durmakta

(16 temmuz 2015, pazar)

Üst Alt