Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Adam gibi adam..
Gidenin önüne engel, deli akan suya sed konulamaz..
Çok akıllı ve kalp gözü açık bir adammış .. vesselam..
Rabbim kabrini cennet döşeği, ahirini cennet bahçeleri köşklerin efendisi, Habibullah efendimiz sav'in komşusu olma şerefine nail kılsın.. Aşık veysel kulunu..

Âşık Veysel evli olduğu zamanlarda eşi başka bir adama aşık olur ve kaçmaya karar verir. Gece uyumak için yataklarına girdikten sonra eşi kalkar, bohçasını da aldıktan sonra pabuçlarını giyer ve ardına bakmadan kaçmaya başlar.
Biraz aradan sonra ayağına bir şeyin vurduğunu fark eder. Pabuçlarını çıkarttığında gördüğüne inanamaz. Aşık Veysel’in tüm parası oradadır. Kaçacağını anlayıp sahip olduğu her şeyi eşine bırakmış. Ayrıca parayla beraber bir kağıt bulur.

Ve o kağıtta şu yazar:

"Al bu para ananın ak sütü gibi helal olsun, gittiğin yerde kendini ezdirme.
Bir de
Güzelliğin on para etmez
Bu bendeki aşk olmasa..”
~

Saygı ve rahmetle...

????

Kuzucuk_saudade

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,082
Takım
Trabzonspor
Oldukça önemli ders niteliğinde ince mesajlar var ,yüreği büyük olanlara . Büyük olmak kusursuz olmak değil . Büyük olmak bir duruş sergilemek tir kişilere ve olaylara karşı.isanın büyüklüğü ahlakının güzelliği kadardır diye hatırlatmıştı güzel dostun bir tanesi yakın bir zamanda bana???? bizi biz yapan Rabbimize her daim sonsuz şükürler olsun. Paylaşımın İçin Teşekkürler ????

Son düzenleme:

Kuzucuk_saudade

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,082
Takım
Trabzonspor
Bu hikayenin doğruluğuna kesinlikle inanmıyorum.Rahmetli Aşık veysel okuma yazma bilmeyen biriydi.Sosyal medyada her paylaşılan bilginin doğru olduğuna inanmamak lazım.
Bu ihtimal her zaman var tabii olarak sessizliğim kardeşim.söylediğiniz doğru olabilir .takdir edilen, bahse konu olan davranışın şeklidir.isterizki safiyane olarak her hak sahibinin olsun. .hürmetler ????

Son düzenleme:

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Ruhu şad ,mekanı cennet olsun güzel insanın ????
Ahlâk böyle birşey işte.
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden hanenizi bereketli huzurlu neşeli kılsın..
Dünya ahirde hatır kıymet bilen vicdanlı merhamet sahibi insanlar dostlar çıkarsın karşınıza..
Hayırlı günler.. ????????????????

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ???? böyle insanın
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim sizden razı hoşnut olsun. Rabbim dünya ahirde rahmeti ile muamelede bulunsun. Selâmet'e erdirsin yüzünüzü güldürsün gönül muradını ferahlığını versin..
????????????????????
Hayırlı vakitler.

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Oldukça önemli ders niteliğinde ince mesajlar var ,yüreği büyük olanlara . Büyük olmak kusursuz olmak değil . Büyük olmak bir duruş sergilemek tir kişilere ve olaylara karşı.isanın büyüklüğü ahlakının güzelliği kadardır diye hatırlatmıştı güzel dostun bir tanesi yakın bir zamanda bana???? bizi biz yapan Rabbimize her daim sonsuz şükürler olsun. Paylaşımın İçin Teşekkürler ????
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim sizden razı hoşnut olsun.. Rabbim dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın..haneni gönlünü huzurlu kılsın..
sosyal medyada paylaşımlarda kadına şiddetin arttığını görüyoruz.. ve çok üzülüyoruz..hiç bir insan hak etmez..madden ve manen yapılan şiddeti..

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Bu hikayenin doğruluğuna kesinlikle inanmıyorum.Rahmetli Aşık veysel okuma yazma bilmeyen biriydi.Sosyal medyada her paylaşılan bilginin doğru olduğuna inanmamak lazım.
Hikâyenin doğruluğunu tesbit etme gibi lüksüm yoktu. Kardeşim.. sadece ne kadar yüce gönüllü biri olduğunu okudum.
Günümüzde kadına şiddet çok fazla haberlerde görüyoruz. Kadınların hatalı olduğunu kabul etsek bile, ölümü ve öldüresiye dövülmeyi hak etmiyor.
Çoğu kadın suçsuz yere öldü ve sakat kaldı. Ruhlarında derin yaralar oluştu..
Bu kadar olumsuzluk içinde..
Aşık Veysel yazısındaki mükemmel yüce gönüllü insanın örnek davranışı. Okuyunca paylaşmadan geçemedim.. küçükte olsa her şeyin iyi olacağına, iyi insanlarin var olduğuna umut olsun istedim..

Teşekkür ederim kardeşim değerli yorumlarınıza.. Rabbim razı hoşnut olsun senden haneni bereketli huzurlu neşeli kılsın dünya ahirde selâmet'e erdirsin..
????????????????????????

Üst Alt