Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ozan

Siyah Sancak

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
Hazret-i Râbia, çok oruç tutardı. Bir defâsında bir hafta hiç yiyecek bulamadı. Sekizinci gece açlığı iyice şiddetlendi. Nefsine eziyet ettiğini düşünürken birisi kapıyı çaldı. Bir tabak yemek getirdi, o da yemeği alıp, yere koydu. Mum getirmeğe gitti, gelince bir kedinin yemeğini dökmüş olduğunu gördü. Su bardağını almaya gitti. Mum söndü. Su içmek isterken bardak düşüp kırıldı.
O da;
"Yâ Rabbî! Bu zavallı kulunu imtihan ediyorsun, fakat âcizliğimden sabredemiyorum." diyerek bir âh çekti. Bu âhtan neredeyse ev yanacaktı.
Bir ses duyuldu:
"Ey Râbia, istersen dünyâ nîmetlerini üstüne saçayım. İstersen, üzerindeki dert ve belâları kaldırayım. Fakat bu dertler, belâlar ile dünyâ bir arada bulunmaz."
Bu sözü işitince;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma." diye duâ etti.
Bundan sonra dünyâ zevklerinden öyle kesildi ki; kıldığı namazı;
"Bu benim son namazımdır." diye huşû ile kılar, hep Allahü teâlâ ile meşgûl olurdu. Hattâ birisi gelip kendisini Allahü teâlâ ile meşgûliyetten alıkoyar korkusuyla;
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle de, kimse senden alıkoymasın." diye duâ ederdi.

SELAM VE DUA İLE..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIm onun ahlakı ile boyandırsın cümlemizi.Sen desenki ben ALLAh ın aşkı ile yanıyorum dediginde büyük zatlar diyorlarki bela ve musibetlere hazırlıklı ol.Bunun bedeli zira çok çetindir.

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Beni kendinle meşgul eyle
Çok güsell..Onla olmayı istesek başkalarına zamn kalırmıydı..Allah Rabia hz.Leri gibi istek arzu versin hepimize (:

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
"Yâ Rabbî! Beni kendinle meşgûl eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma."

amin...

Rahman razi oLsun karde$im...
Rabbim bizLeri onLarin ahLakindan nasib eyLesin insaALLAH...

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeş güzel bir paylaşımdı. Rabbim bizleri güzel bir ahlak üzere yaşamamızı nasip etsin inşALLAH..

ToprakCaN

(((Edep_Ya_Hu)))

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun emeginize sağlık

Üst Alt