Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Dağlar insanların ana rahmidir. Kendini arayışta, kendine gelişte ve yeniden oluşta barınaktır insanoğlu için. Dağlarda dağlanmak hakikatte yeniden olmaktır. Kendine gelmek, kendini bulmaktır. Dağda dağı seyreden hakikatte kendini seyretmektedir.

Dursun Çiçek, Benim Dağlarım

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Anadolu insanı ikram etmeden varlığını hissedemez. Çünkü o paylaşarak çoğalır. O misafirine verecek ki Allah da ona verecek. Böyle öğrenmiştir, böyle bilir. Bir keresinde bahçesindeki kayısı ağacı yemiş vermeyen yaşlı bir amca söyleniyordu: "Bıldır dalında kırılıyordu esirgedim konunun komşunun hakkını vermedim, asıl sahibi de bana vermedi."

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir dağın insanı sevebileceğini, onun bir gönlü ve yüreği olduğunu, bir ruh ve mana taşıdığını Peygamberimizin Uhud Dağı için söylediği “Uhud bizi sever, biz de Uhud'u severiz” hadis-i şerifini işittiğimde anlamıştım. Dağların insandan önce emanete muhatap olduğunu duyduğumda ise varlık-yokluk, canlı-cansız gibi kavramların içi boşalmış ve âdeta yeniden dolmuştu.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Dağlar insanların ana rahmidir. Kendini arayışta, kendine gelişte ve yeniden oluşta barınaktır insanoğlu için. Dağlarda dağlanmak hakikatte yeniden olmaktır. Kendine gelmek, kendini bulmaktır. Dağda dağı seyreden hakikatte kendini seyretmektedir.

????
Neşet Ertaş, “Bir “dağ” var, bir de “dağ” var. Demiri kızdırırlar da derinin üstüne basarlar ya, işte o da “dağ”dır. Gonül de öyle dağlanıyor” diyerek türkünün adının gerçek manasını aktarmıştı.,.#alıntı

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Anadolu insanı ikram etmeden varlığını hissedemez. Çünkü o paylaşarak çoğalır. O misafirine verecek ki Allah da ona verecek. Böyle öğrenmiştir, böyle bilir. Bir keresinde bahçesindeki kayısı ağacı yemiş vermeyen yaşlı bir amca söyleniyordu: "Bıldır dalında kırılıyordu esirgedim konunun komşunun hakkını vermedim, asıl sahibi de bana vermedi."

????
Günümüzde hep bereketin olmadığına dair yahut herşey var ama tat'tuz alınmıyor diye söyleniriz ya hani...
Maddi'manevi ikram olunan herşeyin teşekkürü'şükrünü gerek kavli gerek fiili ifaa etmeyi ihmal ediyoruzdur belki de...
Daha bir'çok sebepleri var muhakkak
Rezzak olan dan Aff esması hurmetine afff .,.

Son düzenleme:

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Bir dağın insanı sevebileceğini, onun bir gönlü ve yüreği olduğunu, bir ruh ve mana taşıdığını Peygamberimizin Uhud Dağı için söylediği “Uhud bizi sever, biz de Uhud'u severiz” hadis-i şerifini işittiğimde anlamıştım. Dağların insandan önce emanete muhatap olduğunu duyduğumda ise varlık-yokluk, canlı-cansız gibi kavramların içi boşalmış ve âdeta yeniden dolmuştu.
????
Doğruya...biz'mi yoksa dağ'mı daha ...?¿

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Gönül dağı güzel taşıyor, taşınıyor, güzel dağlaya dağlaya , dağ başından, içinden hakikat değen tahlilleri ile ömür boyu işaretlerini sesini duyacağız herhal
????
Böylesi gönül'de olanlar ömrümüz'den eksik olmasın ????

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Kur’an-ı Kerim’de yeryüzünü ayakta tutan direkler olarak nitelenen dağlar, kainatın var olması ve ayakta durmasının sebebi olan insana benzer. Yine bir başka açıdan dağlar, canlılar gibi tesbih eden, zikreden, secde eden, yürüyen bir varlıktır. ve bu tanıyla insanı çağrıştırır. İşte o zaman neden teklif önce dağa yapılmıştır ayan beyan anlaşılır.

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
????
"Dağ" deyip geçmeyelim yani...
Çobanlık mesleği büyük sabr ister'miş...
Kişinin kendisi evvel 'dağ' hükmünde ise yürüyüp, ar'şınlaması, keşif yapması gereken yer evvel kendi'dağı olsa gerek...
Öyle ya...dağ'lı olmak, dağ'ıla dağ'ıla yürümek, dağ'lanmak için d'ağ'lanmak...vesaire vesaire
Gönüllü olanlara selâm olsun
Hocam eyvAllah????
20201229_163745.jpg
Hız'a rağmen an'a talip olmaya gayret

Üst Alt