Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Haberde geldiğine göre, Efendimiz (s.a.v) hazretleri şöyle buyurdular;

"Sema'ya çıktım mirac gecesinde, bana cennetlerin hepsi arzolundu. Orada dört nehir gördüm.Sudan bir nehir, sütten bir nehir, hamrdan (şarap) bir nehir ve baldan bir nehirdi."

Ve dedim ki:
"Ey Cebrail ! bu nehirler nereden kaynayıp çıkıyor ve nereye akıyorlar?"

Cebrail A.s.:
"Bunların nereden kaynayıp, nereye aktığıı ben de bilmiyorum.
Kevser havzunun başına git. Orada Rabbine dua et, onların kaynayıp, aktığı yerleri ya sana göstersin veya da sana öğretsin," dedi.

Rabbine dua etti. Bir melek geldi. Efendimiz (s.a.v) Hazretlerine selam verdi.

Melek:
"Muhammed Mustafa (s.a.v) gözlerini yum," dedi. Efendimiz (s.a.v) hazretleri gözlerimi yumdum, dedi.

Sonra Melek:
"Gözlerini aç," dedi. Ben de açtım. Bir de baktım ki, büyük bir ağacın yanındayım.
Beyaz inciden bir kubbe gördüm. Kubbenin kırmızı altından büyük bir kapı ve kilidi vardı. Dğnyadaki bütün insan ve cinler, bir bu kubbenin üzerine konsalardı, bir dağın üzerindeki kuş kadar yer kaplarlardı. Dört nehrin bu kubbenin altından aktıklarını gördüm.Dönmek istediğim sırada melek, bana:

"Neden kubbe!nin içine girmiyorsun?" dedi. Ben ona,

"Nasıl gireyim ki, kapının üzrinde kilit var.Anahtarıda bende yok," dedim.

Melek:
Onun anahtarı :bismillah:'dir, dedi. Ben kapının kilidine yaklaştım. Ve:

":bismillah:" dedim. Kilit kendiliğinden açılı verdi. Kubbeye girdim.
Bu dört nehrin kubbenin dört köşesinde aktığını gördüm. Kubbenin dört köşesinde :bismillah: yazılıydı.

Su nehri Bismillah'ın mim'inden akıyordu.
Süt nehri Allah'ın ha'sından çıkıyordu.
Şurup nehri Er-Rahman'ın mim'inden akıyordu.
Bal nehri Er-Rahim'in mim'inden çıkıyordu.

Ben bu dört nehrin aslının Besmele-i Şerife olduğunu anladım.

Cenab-ı Allah bana şöyle buyurdu:

"Ey Habibim Ahmed! Rasülüm Ya Muhammed! Senin ümmetinden kim, beni bu isimler ile riya'dan halis kalp ile :bismillah: derse, ona bu nehirlerden içireceğim."

(Ruh'ul Beyan'dan Seçme 200 Hikaye)

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
çok güzel tatlım allahım hepimize o nehirlerden içmeyi nasip etsin inşallah

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Başak

"Ey Habibim Ahmed! Rasülüm Ya Muhammed! Senin ümmetinden kim, beni bu isimler ile riya'dan halis kalp ile :bismillah: derse, ona bu nehirlerden içireceğim."

Rabbim dilimizden düşürmesin inşallah.Sağol gönderi için.

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Aslinda her isimize besmele ile baslamaliyiz..
Portalda yazarken dahi besmele ile baslar besmele ile tuslara dokunursak buradaki paylasimlarimiz dahi ibadet haline gelir insl.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı sbetül
çok güzel tatlım allahım hepimize o nehirlerden içmeyi nasip etsin inşallah

Sağ ol Betül ablacım..

Aminn...

Zaten hepimiz bilelimde öyle okuyalım diye yazdım buraya..

Bu kitabı okuyorum, hoşuma giden hikayeleri,

sizlerinde hatırı kalmasın diye yazmaya çalışıyorum..

Rabbim niyetlerimizi halis kılsın !

:)

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Habibemsin
Aslinda her isimize besmele ile baslamaliyiz..
Portalda yazarken dahi besmele ile baslar besmele ile tuslara dokunursak buradaki paylasimlarimiz dahi ibadet haline gelir insl.

alın kardeşler bu yazıda benden olsun.

BİSMİLLAH her hayrın başıdır.Biz dahi başta ona başlarız.Bil ey nefsim şu mübarek kelime İslam nişanı olduğu gibi bütün mevcudatın lisan-ı haliyle vird-i zebanıdır.
 BİSMİLLAH ne büyük tükenmez bir kuvvet ne çok bitmez bir bereket olduğunu anlamak istersen şu temsili hikayeciğe bak dinle&şöyle ki;
Bedevi arab çöllerinde seyahat eden adama gerekir ki bir kabile reisinin ismini alsın ve himayesine girsin.Ta şakilerin şerrinden kurtulup hacatını tedarik edebilsin.Yoksa tek başiyle,hadsiz düşman ve ihtiyacına karşı perişan olacaktır.İşte böyle bir seyahat için iki adam,sahraya çıkıp gidiyorlar.Onlardan birisi mütevazi idi&Diğeri mağrur&Mütevazii,bir reisin ismini aldı.Mağrur almadı&Alanı her yerde selametle gezdi.Bir katı-üt-tarika rast gelse der;Ben filan reisin ismiyle gezerim.Şaki defolur,ilişemez.Bir çadıra girse,o nam ile hürmet görör.Öteki mağrur,bütün seyahatinde öyle belalar çeker ki tarif edilmez.Daima titrer,daima dilencilik ederdi.Hem zelil,hem rezil oldu.
İşte ey mağrur nefsim!Sen o seyyahsın.Şu dünya ise,bir çöldür.Aczin ve fakrın hadsizdir.Düşmanın,hacatın nihayetsizdir.Madem öyledir;şu sahranın Malik-i Ebedisi ve Hakim-i Ezelisinin ismini al&Ta bütün kainatın dilenciliğinden ve her hadisatın karşısında titremeden kurtulasın.
Evet,bu kelime öyle mübarek bir definedir ki senin nihayetsiz aczin ve fakrın,seni nihayetsiz kudrete,rahmete rabtedip Kadir-i Rahimin dergahında aczi,fakrı en makbul bir şefaatçi yapar.Evet,bu kelime ile hareket eden,o adama benzer ki askere kaydolur.Devlet namına hareket eder.Hiçbir kimseden pervası kalmaz. Kanun namına,devlet namına der,herişi yapar,her şeye karşı dayanır.
Başta demiştik; Bütün mevcudat lisan-ı hal ile BİSMİLLAH der.Öylemi?
Evet,nasıl ki görsen; Bir tek adam geldi.Bütün şehir ahalisini cebren bir yere sevk etti ve cebren işlerde çalıştırdı.Yakinen bilirsin;O adam,kendi namiyle,kendi kuvvetiyle hareket etmiyor.Belki o bir askerdir.Devlet namına hareket eder.bir padişah kuvvetine istinat eder.
Öyle de her şey,cenab-ı Hakkın namına hareket eder ki zerrecikler gibi tohumlar,çekirdekler,başlarında koca ağaçları taşıyor.Dağ gibi yükleri kaldırıyorlar.Demek her bir ağaç BİSMİLLAH der.Matbaha-i Kudretten bir kazan olur ki çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamlar,içinde beraber pişiriliyor.Her bir inek,deve,koyun,keçi gibi mübarek hayvanlar BİSMİLLAH der.Rahmet feyzinden bir süt çeşmesi olur.Bizlere,Rezzak namına en latif,en Nazif,ab-ı hayat gibi bir gıdayı takdim ediyorlar.Her bir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları, BİSMİLLAH der.Sert olan taş ve toprağı deler geçer. Allah namına,Rahman namına der,her şey ona musahhar olur.
Evet,havada dalların intişarı ve meyve vermesi gibi,o sert taş ve topraktaki köklerin kemal-i sühuletle intişar etmesi ve yer altında yemiş vermesi,hem şiddet-i hararete karşı aylarca nazik,yeşil yaprakların yaş kalması,tabiiuyyunun ağzına şiddetle tokat vuruyor.Kör olası gözüne parmağını sokuyor.Ve diyor ki;En güvendiğin selabet ve hararet dahi emir tahtında hareket ediyorlar ki o ipek gibi yumuşak damarlar birer Asa-yı Musa (A.S.)gibi,&&&&&&&&emrine imtisal ederek taşları şak eder.Ve o sigara kağıdı gibi ince nazenin yapraklar birer aza-yı İbrahim (A.S.)gibi ateş saçan hararete karşı &&&&&&&Ayetini okuyorlar.
Madem her şey manen BİSMİLLAHder&Allah namına Allahın nimetlerini getirip bizlere veriyorlar.Biz dahi BİSMİLLAH demeliyiz.Allah namına vermeliyiz.Allah namına almalıyız.Öyle ise,Allah namına vermeyen gafil insanlardan almamalıyız.
Sual;Tablacı hükmünde olan insanlara bir fiat veriyoruz.Acaba asıl mal sahibi olan Allah,ne fiat istiyor?
Elcevap;Evet,O Münim-i Hakiki,bizden o kıymettar nimetlere,mallara bedel istediği fiat ise üç şeydir.Biri;ZİKİR.Biri;ŞÜKÜR.Biri;FİKİRDİR.
Başta BİSMİLLAHzikirdir.Ahirde ELHAMDÜLİLLAH şükürdür.Ortada,bu kıymettar harika-i sanat olan nimetler;Ehad-i Samedin mucize-i kudreti ve hedşye-i rahmeti ololduğunu düşünmek ve deketmek,fikirdir.Bir padişahın kıymettar bir hediyesini sana getiren bir miskin adamın ayağını öpöp,hediye sahibini tanımamak ne derece belahet ise,öyle de;zahiri münimleri medih ve muhabbet edip,Münim-i Hakikiyi unutmak,ondan bin derece daha belahettir.
Ey nefis!Böyle ebleh olmamak istersen,Allah namına ver..Allah namına al&Allah namına başla..Allah namını işle..Vesselam&&&..

(Küçük Sözler&..BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ&)

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ellerine sağlık kardeşim..

Okudum, çok güzeldi..

Allah cc Razı olsun...

Rabbim tesirini üzerimizde halk eylesin...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun başak kardeşim rabbim tesirini üzerimizde halk eylesin.amin

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ellerinize sağlık ALLAH razi olsun çok güzel ve bir okadarda önemli konu
BESMELE'ŞERİF in önemini birde burdan okuyun

Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

"Bilcümle semâvi kitâbların anahtarı "Rahman, rahîm Allah adı ile"dir; yani besmeledir." (1)

"Meşrû işlerin hangisi olursa olsun besmele-i şerîfe ile başlanmazsa hayrına ve tamamına nâil olunamaz, bereketsiz kalır." (2)
"Bir vartaya düşdüğün vakit:

"Rahman, rahîm Allah adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allah'a sarılmaktan, O'ndan yardım dilemekten başka çâre yoktur!" demeğe devam et. Zîrâ Cenâb-ı Allah bunların hürmetine belâ ve musîbetlerin nicelerini def eder." (3)

"Cehennemin başlıca me'murları olan ondokuz zebânînin azabından necât bulmak isteyen kimse Besmele'ye devam etsin." (4) Zirâ besmele ondokuz harftir.

"Sizden biriniz evine girmek istediği zaman şeytan onu ta'kîb eder. O kimse evine girdiği zaman besmele ile girerse şeytan der ki: Bu evde bana girecek yer yok." (5)

"Her günün sabahında ve her gecenin akşamında:

"Allah'ın adiyle ki, O'nun adı sâyesinde ne semâda, ne yeryüzünde, hiç bir şey zarar veremez. O her şeyi işiden, her şeyi hakkıyle bilendir" diyen ve bunu üç defa tekrarlayan kimseye hiç bir şey zarar veremez' (6)

"Allah'ın adı anılmadan yenilen her yemek ancak hastalıktır, onda bereket yoktur. Bunun keffâreti, eğer sofra ortada ise Bismillah diyerek devam etmekdir. Eğer sofrayı kaldırdı isen yine Bismillah deyip parmaklarını yalamandır." (7)

(1) Râmûzû'l-ehâdîs, 241.
(2) Ebû Dâvûd, Edeb, 18.
(3) Râmûzû'l-ehâdîs, 66.
(4) el-Câmiu's-Sağîr.
(5) Müslim'den el-Ezkâr, 26.
(6) Ebû Dâvûd, Edeb, 101; İbn Mâce, Dua, II; ibn Hanbel, Müsned, 1/62, 66, 72.
(7) bk. en-Nevevî, el-Ezkâr, 205 vd.

arapça olarak görmek isterseniz buraya tıklayın

http://www.dualar-zikirler.com/index.php?bno=6&yno=14

Üst Alt