Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan ŞEVVAL
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Ş

ŞEVVAL

Guest
BESMELE
Bişr-i Hafi. Evliyânın büyüklerinden. Genç. Günah çukuruna düşmüş yuvarlanıyor yuvarlandıkça batıyor...

Bir gün Gecesini içki masalarında sabahladı ı bir gecenin günü. Sarrhoş. Evinin yolunu tutturmuş, gidiyor, gitmeye çalışıyor. Yürüyor. O da ne? Bir ka ıt, üstünde Besmele yazılı bir ka ıt. İçi cız ediyor. E iliyor. Çamurların içinden Besmele yazılı ka ıdı alıyor. Hiç Allah'ın ismi yerde olur mu, çamurlar içinde olur mu, bin bir düşünce bin bir ah ediş. Ka ıdı öpüyor, çamurlarını siliyor, temizliyor, evine götürüyor, güzel kokulare sürüyor ve eveinin en güzel yerine asıyor.

O gece âlim bir zât bir rüyâ görür. Rüyâda,'' Git, Bişr'e söyle! İsmimi temizledi i gibi onu temizlerim. İsmimi büyük tuttu u gibi büyültürüm. İsmimi güzel kokulu yaptı ı gibi, onu güzel ederim. İzzetime yemin ederim ki, onun ismini dünyada ve âhirette temiz ve güzel eylerim'' denildi.
Bu rüyâ, üç defa tekrar etti. Rüyâ gören kimse, sabah olunca, Bişr-i Hafi'yi arayıp meyhanede buldu. Mühim haberim var diye içeriden ça ırdı. Bişr geldi inde, gelen zâta dedi ki:
-Kimden haber vereceksin?
-Sana Allahü teâlâdan haber verece im. Bunu duyan Bişr, a lamaya başladı ve sordu:
-Bana kızıyor mu, şiddetli azap mı yapacak? Rüyâyı sonuna kadar dinleyince arkadaşlarına dönüp şöyle söyledi:
-Ey arkadaşlarım! Beni ça ırdılar, bundan sonra bir daha beni buralarda göremiyeceksiniz.
O zâtın yanında hemen tövbe etti. Bu anda aya ında ayakkabı bulunmadı ı için, hiç ayakkabı giymedi. Sebebini soranlara,''Söz verdi im zaman yalınayaktım, şimdi giyme e hayâ ederim'' derdi.

Ayakkabı giymedi i için kendisine ''Hafi'' (yalınayak)denilmiştir.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ellerine saglık kardeşim,

Anlatım tarzıda çok güzeldi.

''Söz verdi im zaman yalınayaktım, şimdi giyme e hayâ ederim''

Şu dünyadan ne mübarek insanlar gelmiş geçmiş. ;(

Süleyman A.S.' çok zengin olmasına ragmen, ailesinin rızkını sepet örmek ile kazanır,hep beyaz giyer,ve miskinler ile yemek yermiş.

Niye öyle yaptıgını soranlara, Miskinler miskinlerle otuturur buyururlarmış...

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Hidayetin ne zaman nerde gelecegi belli olmuyor iste..

Allah'ım Cümlemize Hidayet Nasip Eylesin..

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Bişr-i Hafi (Hafi:Yalınayaklı) Künyesi Ebunazır Irak da Merv şehrinde ve Bagdatda yasamıs Allah(c.c.) lafsına de er verdi i için Allah(c.c.) hidayet nasip etmis gunahlarına tovbe etmıs evliyaullahdandır..

Bir Hutbesinden Alıntı;
"Dün öldü Bugün can veriyor Yarın henüz olmadı. Vaktin kıymetini iyi bilin ömrü boş işlerle harcamayın ..Şöhretten sakının Cunku insanlar bugün över yarın soverler.Öfkelenmeyin öfke şeytandandır.Şükredin Tüm azalarınızla şükrederek gerçek şükredenklerden olun.Sadece dil ile şükreden kimsenin şükrü az olur, Kula ın Şükrü bir hayır duydu u zaman onu ezberlemek şer işittti i zaman unutmaktır,Gözün şükrü harama bakmamaktır,elin şükrü harama uzanmamak aya ın şükrü harama gitmemektir.Kim böyle yaparsa gerçek şükredenlerden olur."

Allah(c.c.) kendisinden razı olsun..

bizle bu yazıyı paylaştı ın için Allah(c.c.) razı olsun.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bu kıssayı kasetten dinlemiştim şimdi hatırladım... Şu Türkiye gazetesinin verdi i kasetlerden yanılmıyorsam... Gerçekten bi samimi dawranış nerelere çıkıyor...
Allah-u EkbeR

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ben bu gönül erinin filiminide izlemiştim.Hidayetin nereden gelece i hiç belli olmuyor.Rabbimiz bizi hidayete eren kullanırdan eylesin.Amin.

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
çok duygulandım yine şevval, böylesine güzel kıssalarla kalbimizi yumuşattı ın için Allah razı olsun....

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
bu kıssadan şu hisse çıkarılırsa yanlış olmaz sanırım, :baby:
insan hangi durumda olursa olsun,gönülden yaptıgı bir tek olay;
onun mertebesinde çok büyük degişiklikler yapabilir. ;(
onun içindir ki;Umudumuzu asla yitirmeden,4 elle Allah'a sarılmalıyız.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bagdat sokaklarının o kadar temiz oldugunu gören yabancılar bunun sebebini sormuşlar .....

Buna cevaben demişler ki burda öyle bir zat yaşamaktadır ki ve yalın ayakla gezer bu yüzden ona hürmet ve saygı için hiçbir hayvan buralarda pislik yapmaz .....bu zat Bişr-i Hafi'dir

Üst Alt