Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
BESMELEYE HÜRMETİN MÜKÂFATI

Bişr-i Hâfî bir gün sarhoş olarak evine dönerken yolda üstünde Besmele yazılı bir kağıt buldu. İçi sızlayıp yerden aldı. Öpüp, çamurlarını silerek, temizledikten sonra, güzel kokular sürüp, evinin duvarına astı.

O gece âlim ve velî bir zâta, rüyada; Git Bişr'e söyle! ismimi temizlediğin gibi seni temizledim. İsmimi büyük tuttuğun gibi, seni büyültürüm. İsmimi güzel kokulu yaptığın gibi, seni güzel ederim. İzzetime yemin ederim ki, senin ismini dünyâda ve âhirette temiz ve güzel eylerim. dendi. Bu rüya üç defa tekrar etti.

O zât sabah Bişr-i Hâfî'yi arayıp meyhanede buldu. Mühim haberim var diye içerden çağırdı. Bişr geldiğinde; Kimden haber vereceksin? dedi. Sana Allahü Teâlâdan haber vereceğim. deyince, ağlamaya başladı. Bana kızıyor mu, şiddetli azap mı yapacak? dedi. Rüyayı dinleyince arkadaşlarına; Ey arkadaşlarım! Beni çağırdılar, bundan sonra bir daha beni buralarda göremeyeceksiniz. dedi. O zâtın yanında hemen tövbe etti.

Bu anda ayağında ayakkabı bulunmadığı için, hiç ayakkabı giymedi. Yalınayak gezdiği için Hafi lâkâbı ile anıldı. Sebebini soranlara, Allahü Teâlâya tövbe, ettiğim, günâh işlememeye söz verdiğim zaman yalın ayaktım. O zaman giymediğim ayakkabıyı şimdi giymeye haya ederim. derdi.
en güzel dini hikaayeler

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sağol Annecim..

Rabbim dilimizden [BLINK]Besmele-i Şerifi[/BLINK] düşürmesin..

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Zamanında tgrt çok yayınlıyordu mübarek zatların hayatını.O zamanlar çok izlerdim, çünkü gün içinde fazlasıyla yayınlanıyordu.Çok ta severdim.İzlediklerimden biri de Bişr Hafi hz idi.Çok etkilenmiştim ondan.Besmele yazılı kağıdı temizleyip saklamasıyla yüce makama erişen bir zat.Rabbim besmeleden ayırmasın.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Mevlam her işimizde O'nun yüce adını anmamızı nasip eyler inşallah,
ne güzeldir her işte Rahman ve Rahim olan Allah'ın adını anmak.......
ve bunu içten,gönülden,isteyerek,severek yapabilmek.....
tıpkı Bişr-i Hafi gibi,tıpkı diğer gönül erenleri gibi......

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnsana hidayetin nereden geleceği belli olmuyor.

rabbim besmele-i şerifi dilimizden düşürmesin.. :)

Üst Alt