- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Galatasaray
Yalnız beylerin de il hanımların da beklentileri vardır. Çünkü evlilikte bir paylaşma söz konusudur. Görevler karşılıklı yerine getirilirse huzur ve mutluluk daha kolay elde edilir.
İşte hanımın beyinden bekledikleri:
" Eşine karşı sorumluluklarını bilip ona göre davranan bir eş, hanımını da böyle davranmaya mecbur eder.
" Anlayış,fedakarlık ve hoşgörü karşılıklı olmalıdır.
" Beyler, hanımların erkeklere göre daha duygusal bir yapıya sahip olduklarını unutmamalı.
" Eşimden onun hayatındaki yerimin önemini bana sık sık hissettirmesini beklerim. Yabancı kadınlara olan tavrı konusunda eşimin benden de il, ALLAHtan korkup titremesi gerekir.
" Ev içinde kendisi için giyinip süslendi imde bunu fark etmesini isterim.
" Benden beklediklerini ba ırıp ça ırarak veya emrederek de il, teşvik edici güzel sözlerle söylesin.
" Bana itimad etsin, ruhen beni desteklesin. Yakın akrabalar arasında da riyaya kaçmadan takdirkar sözler sarfetsin.
" Arasıra da olsa ev işlerinde bana yardımcı olsun.
" Peygamberimizin (sav) Hz. Aişeye (ra) ev işlerinde yardımda bulundu unu, yırtık elbiseleri dikip ayakkabıları tamir etti ini unutmasın.
" İyilikle halledebilece imiz meselelerde zora başvurmasın.
" Şahsiyetime saygısızlık etmesin.
" Bir babanın çocuklarına yapabilece i en büyük iyilik, onların annelerini sevmektir.
" Benden bekledi i tatlı dil, güler yüz ve güzel davranışları o da bana göstersin.
" Bencil olmasın, hanımının ve çocuklarının da teneffüse ve gezip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmasın.
" Aşırı kıskançlık ve diktatörlü ün aileyi mutsuzlu a itti ini aklından çıkarmasın.
" Eşinin ve çocuklarının sevgisini kaybetmek istemiyorsa asla onlara kötü söz söylemesin, sövüp saymasın.
" İyilik etmek istiyorsa önce ailesini düşünsün. Böylece dünyada ve ahirette karlı çıkar.
" Meraklarının, zevklerini ve fikirlerini benimle paylaşsın.
" Her gün eşiyle sohbete zaman ayırsın, çünkü bütün gün onu bekliyorum.
" Hatalarım ve kusurlarımla beni sevsin. Böyle yaparsa eksikliklerimi azaltmaya daha çok gayret ederim.
" Eşimle özel anlarımız olsun. Mesela haftada bir defa gezilip görülmeye de er yerlere gidelim.
" Eve patlayacak bomba gibi de il, mütebessim bir çehre ile girsin.
" Arada bir küçük hediyelerle gönlümü hoş etsin.
" Annesine, babasına ve yakınlarına göstermemi bekledi i saygıyı o da benim yakınlarıma göstersin.
" Çalışmaları ve meşguliyetleri fazla diye beni ihmal etmesin.
" Geç vakitlere kadar dışarıda kalmayı alışkanlık haline getirmesin.
" Benden gizli işler yapmasın.son sözü yine kendisi söylesin ama benimle de istişare etsin.
" Kazancına şüpheli veya haram karıştırmasın, evine helal kazanç getirsin.
" Beni başkalarının içinde azarlamasın, ailemizle ilgili bir problemi ima yolluda olsa üçüncü şahıslara açmasın.
" Bana dünyalık bir hayat arkadaşı gibi bakmasın, onu cennetteki hurilerden bile kıskanacak kadar çok sevdi imi bilsin.
(Alıntı; Abdulkadir Akgündüz'e teşekkür ederiz)
İşte hanımın beyinden bekledikleri:
" Eşine karşı sorumluluklarını bilip ona göre davranan bir eş, hanımını da böyle davranmaya mecbur eder.
" Anlayış,fedakarlık ve hoşgörü karşılıklı olmalıdır.
" Beyler, hanımların erkeklere göre daha duygusal bir yapıya sahip olduklarını unutmamalı.
" Eşimden onun hayatındaki yerimin önemini bana sık sık hissettirmesini beklerim. Yabancı kadınlara olan tavrı konusunda eşimin benden de il, ALLAHtan korkup titremesi gerekir.
" Ev içinde kendisi için giyinip süslendi imde bunu fark etmesini isterim.
" Benden beklediklerini ba ırıp ça ırarak veya emrederek de il, teşvik edici güzel sözlerle söylesin.
" Bana itimad etsin, ruhen beni desteklesin. Yakın akrabalar arasında da riyaya kaçmadan takdirkar sözler sarfetsin.
" Arasıra da olsa ev işlerinde bana yardımcı olsun.
" Peygamberimizin (sav) Hz. Aişeye (ra) ev işlerinde yardımda bulundu unu, yırtık elbiseleri dikip ayakkabıları tamir etti ini unutmasın.
" İyilikle halledebilece imiz meselelerde zora başvurmasın.
" Şahsiyetime saygısızlık etmesin.
" Bir babanın çocuklarına yapabilece i en büyük iyilik, onların annelerini sevmektir.
" Benden bekledi i tatlı dil, güler yüz ve güzel davranışları o da bana göstersin.
" Bencil olmasın, hanımının ve çocuklarının da teneffüse ve gezip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmasın.
" Aşırı kıskançlık ve diktatörlü ün aileyi mutsuzlu a itti ini aklından çıkarmasın.
" Eşinin ve çocuklarının sevgisini kaybetmek istemiyorsa asla onlara kötü söz söylemesin, sövüp saymasın.
" İyilik etmek istiyorsa önce ailesini düşünsün. Böylece dünyada ve ahirette karlı çıkar.
" Meraklarının, zevklerini ve fikirlerini benimle paylaşsın.
" Her gün eşiyle sohbete zaman ayırsın, çünkü bütün gün onu bekliyorum.
" Hatalarım ve kusurlarımla beni sevsin. Böyle yaparsa eksikliklerimi azaltmaya daha çok gayret ederim.
" Eşimle özel anlarımız olsun. Mesela haftada bir defa gezilip görülmeye de er yerlere gidelim.
" Eve patlayacak bomba gibi de il, mütebessim bir çehre ile girsin.
" Arada bir küçük hediyelerle gönlümü hoş etsin.
" Annesine, babasına ve yakınlarına göstermemi bekledi i saygıyı o da benim yakınlarıma göstersin.
" Çalışmaları ve meşguliyetleri fazla diye beni ihmal etmesin.
" Geç vakitlere kadar dışarıda kalmayı alışkanlık haline getirmesin.
" Benden gizli işler yapmasın.son sözü yine kendisi söylesin ama benimle de istişare etsin.
" Kazancına şüpheli veya haram karıştırmasın, evine helal kazanç getirsin.
" Beni başkalarının içinde azarlamasın, ailemizle ilgili bir problemi ima yolluda olsa üçüncü şahıslara açmasın.
" Bana dünyalık bir hayat arkadaşı gibi bakmasın, onu cennetteki hurilerden bile kıskanacak kadar çok sevdi imi bilsin.
(Alıntı; Abdulkadir Akgündüz'e teşekkür ederiz)